Figuurzaagmachine
Bijgewerkt: Juli 2024

Figuurzaagmachine

Figuurzaagmachine

Met een figuurzaagmachine maak je je werkplaats helemaal af. Of je nu een klusser bent of juist een creatieveling – of misschien zelfs een beetje van allebei. Een figuurzaagmachine geeft je de mogelijkheid mooie werkjes te maken of dingen mooi af te werken. Doorgaans wordt een figuurzaagmachine gebruikt voor hout of multiplex, maar er zijn ook figuurzaagmachines die geschikt zijn voor metalen. Je kunt er natuurlijk figuren mee zagen, of letters voor op de deur van de kinderen bijvoorbeeld, maar je kunt er ook voor kiezen om je figuurzaagmachine in te zetten om lijsten bijvoorbeeld af te werken met een mooie decoratierand. 

 

Materiaal om te zagen

Er zijn dus een hoop mogelijkheden met een figuurzaagmachine. Je kunt er recht mee zagen en bochten mee maken. Het verschil met een elektrische figuurzaagmachine en een handmatige figuurzaag, is dat je bij de machine het werk moet begeleiden in plaats van de zaag. Dat kan dus even wennen zijn. Waar je vooral op moet letten bij de aanschaf, is voor welk materiaal de figuurzaagmachine geschikt is. Doorgaans is zacht hout of multiplex geen probleem, maar er zijn minder apparaten waarmee je ook kunt zagen in metalen bijvoorbeeld. 

 

Snelheid en stofafzuiger

Daarnaast zijn er meer functies waar je rekening mee kunt houden. Niet ieder werk is hetzelfde. Soms ga je er als een speer zonder problemen doorheen, op sommige werken of stukken moet je je juist goed concentreren en de tijd nemen. Daarom is het handig om na te gaan of je figuurzaagmachine de snelheid kan aanpassen. Zo ben je niet onnodig tijd kwijt aan werk dat sneller kan en hoef je precisiewerk niet te overhaasten. Daarbij is het altijd handig om een stofafzuiger te hebben, zodat je niet achteraf troep hoeft op te ruimen en je tijdens het werken geen last hebt van zaagsel. 

 

Beugel en zaagblad

De beugel waarin het zaagblad wordt gespannen heeft een bepaalde afmeting. Die moet groot genoeg zijn voor het soort werk dat jij wil figuurzagen. Zo ver kan de zaag namelijk op en neer bewegen en dat is bepalend voor wat je kunt zagen. Het zaagblad zal op termijn slijten en moet je weer vervangen. Een dunner zaagblad biedt meer flexibiliteit. De meeste figuurzaagmachines werken op netstroom, maar je kunt ook kiezen voor een figuurzaagmachine met een accu. 

 

Waar te koop

Je koopt je figuurzaagmachine bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. Maar je kunt ook websites van merken die elektrisch gereedschap verkopen bezoeken. Zelfs bij Bol.com kun je terecht voor een figuurzaagmachine. Soms heeft Lidl een aanbieding voor gereedschap, waaronder de figuurzaagmachine. 

Beste Figuurzaagmachine aanbiedingen van Juli 2024