Fondueset

Op zoek naar de ideale fondueset voor gezellige avonden? Wij hebben de top 5 beste fonduesets onderzocht op gebruiksgemak, kwaliteit en prijs. Kies nu jouw favoriet!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Tefal EF2658 Fondue Inox & Design
Tefal EF2658 Fondue Inox & Design
Voordelen
Instelbare thermostaat. Vaatwasmachinebestendig. Afneembare behuizing. Veilig. Mooi design. Koele buitenkant.
Nadelen
Kan niet helemaal nauwkeurig worden ingesteld.
Princess Fondue Family set
Princess Fondue Family set
Voordelen
Beschikt over een spatdeksel. Meegeleverde houder. Losse onderdelen kunnen in de vaarwasser. Makkelijk schoon te houden. Draaibare sausring.
Nadelen
Geen nauwkeurige temperatuurinstelling mogelijk.
Tip: Beste keuze
Tristar FO-1109
Tristar FO-1109
Voordelen
Instelbare thermostaat. De pan en de buitenwand mogen in de vaatwasser. Meegeleverde houder. Gebruiksvriendelijk. Uitgebreide set. Komt snel op tempratuur.
Nadelen
Deze fondueset is niet geschikt voor groepen van 8 personen of meer.
Boska Fondueset Nero - Kaasfondueset - Zwart - 1,3 L
Boska Fondueset Nero - Kaasfondueset - Zwart - 1,3 L
Voordelen
Kwalitatief erg goed. De pan kan in de vaatwasser. De pan kan in de magnetron. Word erg snel verwarmt.
Nadelen
De pan is niet vuurvast.
Bestron - Elektrische Fonduepan - 8 fonduevorkjes
Bestron - Elektrische Fonduepan - 8 fonduevorkjes
Voordelen
Geïsoleerde handgreep. Antiaanbaklaag. Antislipvoetjes. Indicatielampje. Temperatuurindicatie. Verschillende temperatuurinstellingen.
Nadelen
Geen automatische afslag. Geen automatische uitschakeling. Deksel verschuift snel.
Waar te koop?

Beste FonduesetKoopgids: Welke Fondueset is de beste koop van maart 2024?

Gezellig samen eten doe je met een fondueset. Er zijn allerlei soorten fonduesets en allemaal zijn ze leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld een kaasfondue voor vrienden, chocoladefondue bij de high tea, vleesfondue met de feestdagen of Chinese fondue gewoon omdat het weekend is. Er zijn dus genoeg mogelijkheden, maar de ene fondueset is niet even geschikt voor kaasfondue bijvoorbeeld als de andere. Dus bedenk je wat je precies wil met je fondueset voordat je er zomaar eentje kiest.

Kaasfondue of chocoladefondue

Kaasfondue wordt steeds populairder. En het risico van warme kaas is dat het gaat aankoeken. Daarom moet je bij een fondueset voor kaasfondue letten op het materiaal. Je bent het beste af met aardewerk. Dit reageert namelijk snel op veranderingen in de temperatuur. Zo voorkom je dat je kaas aankoekt en je achteraf de kaasresten moet schrapen. Je koopt een fondueset voor kaasfondue al vanaf € 20, maar je kunt voor echt grote sets ook meer dan € 200 kwijt zijn. Voor een fondueset voor chocoladefondue geldt eigenlijk hetzelfde: ga voor aardewerk. Prijzen kunnen nog lager en nog hoger liggen.

Vleesfondue of Chinees fondue

Voor Chinese of vleesfondue ben je goed af met een fondueset van RVS. Dit materiaal geleidt warmte en houdt warmte goed vast. Zo’n fondueset is snel warm en blijft dus warm, wat ideaal is voor vlees of Chinees eten. Prijzen voor passende fonduesets voor Chinees fondue zijn tussen de € 20 en € 250. Ditzelfde geldt voor vleesfondue. Je kunt ook kiezen voor een gietijzeren fondueset als je wil vleesfonduen. Gietijzer moet langer opwarmen en blijft ook langer warm dan RVS bijvoorbeeld.

Aantal personen

Bij een fondueset gaat het niet alleen om materiaal, dat is enkel de basis. Er zijn ook fonduesets die bijvoorbeeld geschikt zijn voor kaasfondue, chocoladefondue en vleesfondue. Alleen zullen die voor de ene beter geschikt zijn dan voor de ander. Je moet daarnaast bedenken met hoe veel mensen je wil fonduen. Bij een set heb je natuurlijk ook fondueprikkers. Je krijgt genoeg prikkers om op een normale manier om de fonduepan te zitten met dat aantal mensen.

Prijzen en waar te koop

De prijzen verschillen dus van een paar tientjes tot in de enkele honderden euro’s. Het is maar net hoe groot en luxe de fonduepan is. Voor een paar tientjes heb je vaak een fondueset voor twee personen, waar je voor meer geld met 4 tot 8 mensen kunt fonduen. Je koopt je fondueset bijvoorbeeld bij Blokker, Coolblue of Bol.com. Maar je kunt ook terecht bij kook- en keukenwinkels of gespecialiseerde webshops voor fonduen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fondueset

Welke soorten fonduesets zijn er?

Er zijn verschillende soorten fonduesets, waaronder kaasfondue (ontworpen voor gesmolten kaas), chocoladefondue (voor gesmolten chocolade), en vleesfondue (waarbij je vlees kookt in hete olie of bouillon). De sets variëren in materialen, zoals keramiek, roestvrij staal en gietijzer.

Hoe maak ik mijn fondueset schoon?

Laat de set eerst volledig afkoelen. Voor roestvrijstalen en gietijzeren sets, was ze met warm zeepsop en een zachte doek of spons. Vermijd schurende reinigingsmiddelen. Voor keramische sets, volg de reinigingsinstructies van de fabrikant. Veel keramische potten zijn vaatwasmachinebestendig, maar controleer dit altijd eerst.

Wat is de beste warmtebron voor mijn fondueset?

Afhankelijk van het type set, kan de warmtebron variëren. Veel sets gebruiken een brander met fonduegel of -alcohol als warmtebron. Er zijn ook elektrische fonduesets die een ingebouwde verwarmingselement hebben en worden aangedreven door elektriciteit.

Waarom gaat mijn kaasfondue schiften?

Kaasfondue kan schiften als de temperatuur te hoog is of als de kaas te snel wordt toegevoegd en niet goed wordt geroerd. Het is belangrijk om de kaas langzaam toe te voegen en constant te roeren voor een gladde consistentie. Ook helpt het om de kaas vooraf te mengen met wat maizena.

Kan ik andere soorten voedsel in mijn fondueset bereiden dan traditioneel wordt aanbevolen?

Ja, je kunt creatief zijn met wat je in je fondue doet. Naast traditionele items zoals brood (voor kaasfondue) of aardbeien (voor chocoladefondue), kun je experimenteren met verschillende soorten groenten, vlees, fruit en meer. Zorg er wel voor dat je rekening houdt met de kooktijd en veiligheidsaspecten, vooral bij vleesfondue.

Top 5 Beste kopen
Logo