Fondueset
Bijgewerkt: Juli 2024

Fondueset

Fondueset

Gezellig samen eten doe je met een fondueset. Er zijn allerlei soorten fonduesets en allemaal zijn ze leuk om samen te doen. Bijvoorbeeld een kaasfondue voor vrienden, chocoladefondue bij de high tea, vleesfondue met de feestdagen of Chinese fondue gewoon omdat het weekend is. Er zijn dus genoeg mogelijkheden, maar de ene fondueset is niet even geschikt voor kaasfondue bijvoorbeeld als de andere. Dus bedenk je wat je precies wil met je fondueset voordat je er zomaar eentje kiest.

 

Kaasfondue of chocoladefondue

Kaasfondue wordt steeds populairder. En het risico van warme kaas is dat het gaat aankoeken. Daarom moet je bij een fondueset voor kaasfondue letten op het materiaal. Je bent het beste af met aardewerk. Dit reageert namelijk snel op veranderingen in de temperatuur. Zo voorkom je dat je kaas aankoekt en je achteraf de kaasresten moet schrapen. Je koopt een fondueset voor kaasfondue al vanaf € 20, maar je kunt voor echt grote sets ook meer dan € 200 kwijt zijn. Voor een fondueset voor chocoladefondue geldt eigenlijk hetzelfde: ga voor aardewerk. Prijzen kunnen nog lager en nog hoger liggen. 

 

Vleesfondue of Chinees fondue

Voor Chinese of vleesfondue ben je goed af met een fondueset van RVS. Dit materiaal geleidt warmte en houdt warmte goed vast. Zo’n fondueset is snel warm en blijft dus warm, wat ideaal is voor vlees of Chinees eten. Prijzen voor passende fonduesets voor Chinees fondue zijn tussen de € 20 en € 250. Ditzelfde geldt voor vleesfondue. Je kunt ook kiezen voor een gietijzeren fondueset als je wil vleesfonduen. Gietijzer moet langer opwarmen en blijft ook langer warm dan RVS bijvoorbeeld. 

 

Aantal personen

Bij een fondueset gaat het niet alleen om materiaal, dat is enkel de basis. Er zijn ook fonduesets die bijvoorbeeld geschikt zijn voor kaasfondue, chocoladefondue en vleesfondue. Alleen zullen die voor de ene beter geschikt zijn dan voor de ander. Je moet daarnaast bedenken met hoe veel mensen je wil fonduen. Bij een set heb je natuurlijk ook fondueprikkers. Je krijgt genoeg prikkers om op een normale manier om de fonduepan te zitten met dat aantal mensen. 

 

Prijzen en waar te koop

De prijzen verschillen dus van een paar tientjes tot in de enkele honderden euro’s. Het is maar net hoe groot en luxe de fonduepan is. Voor een paar tientjes heb je vaak een fondueset voor twee personen, waar je voor meer geld met 4 tot 8 mensen kunt fonduen. Je koopt je fondueset bijvoorbeeld bij Blokker, Coolblue of Bol.com. Maar je kunt ook terecht bij kook- en keukenwinkels of gespecialiseerde webshops voor fonduen. 

Beste Fondueset aanbiedingen van Juli 2024