Fishfinder

Wil je meer vangst en minder tijd verspillen? We hebben de top 5 fishfinders vergeleken op beeldkwaliteit, dieptebereik en gebruiksgemak om je de beste keuze te bieden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Deeper Smart Sonar Pro+ Wifi/GPS – Fishfinder
Deeper Smart Sonar Pro+ Wifi/GPS – Fishfinder
Voordelen
Oplaadbare batterij. Met gratis mobiele app. Kan gebruikt worden via wifi. Hoge scanresolutie. Hoge scanfrequentie. Interne GPS-ontvanger
Nadelen
Deze fishfinder is wat duurder dan de gemiddelde fishfinder.
Draadloze Fish Finder / Dieptemeter P600 Pro
Draadloze Fish Finder / Dieptemeter P600 Pro
Voordelen
Draadloos. Duurzaam. Automatisch in en uit te schakelen. Nachtverlichting. Kleurenscherm. Werpbaar. Diepte alarm. Live update. Volledig waterdicht.
Nadelen
Bereik tot 250 meter.
Tip: Beste keuze
Garmin Striker Plus 4cv Worldwide - Fishfinder - incl.Transducer
Garmin Striker Plus 4cv Worldwide - Fishfinder - incl.Transducer
Voordelen
Diepte tot 700 meter. Inclusief Transducer. Ingebouwde kaartsoftware. Kleurenscherm. Met standaard.
Nadelen
Geen meegeleverde batterijen of accu
Lowrance Hook Reveal 5 Splitshot – Fishfinder
Lowrance Hook Reveal 5 Splitshot – Fishfinder
Voordelen
Met Gps. Compact. Makkelijk mee te nemen. Kleurenscherm.
Nadelen
Deze fishfinder is meer geschikt voor de gevorderde vissers onder ons.
Humminbird PiranhaMAX 4 Fishfinder
Humminbird PiranhaMAX 4 Fishfinder
Voordelen
Goede en scherpe beelden. Simpel en gemakkelijk systeem. Geschikt voor diep en ondiep water. Heeft een helix dieptemeterstijl.
Nadelen
Onduidelijke knoppen.

Beste FishfinderKoopgids: Welke Fishfinder is de beste koop van april 2024?

Wie regelmatig gaat vissen en met name de boot hiervoor meeneemt, heeft misschien wel iets aan een fishfinder. Een fishfinder is een apparaatje dat je kan helpen om vissen te lokaliseren. Zo weet je precies waar je moet gaan vissen. Afhankelijk van welke fishfinder je kiest, kun je bijvoorbeeld de grootte van de vissen bepalen of zien hoe diep ze zitten. Als je geen fanatieke visser bent, kun je je wel afvragen of het de investering waard is. Het is namelijk niet goedkoop, zo’n fishfinder. Zelfs de meest basic fishfinder kan al een aardige prijs hebben.

Wat heb je nodig?

Ben je wel degelijk geïnteresseerd in een fishfinder en ben je bereid hierin te investeren? Dan heb je een hoop keuze en moet je gaan bepalen wat je nodig hebt of graag wil. En of dat inderdaad die prijs waard is voor jou. Dat begint bij de bevestiging van de transducer. Dit kan aan de romp zijn of aan de spiegel. Aan de romp montage is doorgaans prijziger. Daarnaast moet je bedenken wat je wil van de transducer. Deze laat je namelijk zien op het scherm wat er in het water zit waar je aan het vissen bent.

Transducer

Er zijn verschillende technologieën die hiervoor worden gebruikt. Een DownScan is eenvoudig en laat je zien wat er onder je boot zit. Een SideScan is iets uitgebreider, en pakt ook de delen naast de boot mee. Ga voor meer luxe en kies een StructureScan 3D. Hiermee krijg je uiteraard een 3D beeld van wat er onder de boot zit. De CHIRP Sonar is het meest uitgebreid en laat de vis zien. Combineer de CHIRP Sonar en DownScan met FishReveal.

Prijzen en merken

Je bent al snel een kleine € 200 kwijt voor een fishfinder. Prijzen voor een fishfinder, hoewel uitzonderlijk, kunnen oplopen tot in de € 5000. Dit zijn wel uitschieters. In principe zal je tussen de € 100 en € 1000 betalen voor een fishfinder. De duurste fishfinders zijn van het merk Lowrance. Zij verkopen niet alleen dure fishfinders. Andere merken die je vaak tegenkomt zijn bijvoorbeeld Garmin of Humminbird. Ook Deeper en Raymarine zijn merken waar je een fishfinder van kunt kopen.

Waar te koop

Waar producten voor vissen te vinden zijn, zul je ook een fishfinder vinden. Als jij een viswinkel in de buurt hebt, kun je hier dus prima naar vragen. Daarnaast is het aanbod online natuurlijk ontzettend groot. Er zijn verschillende webshops die zich specialiseren in vissport. Of kijk gewoon op Bol.com of Marktplaats.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fishfinder

Hoe werkt een fishfinder?

Een fishfinder werkt met sonartechnologie. Het apparaat zendt geluidsgolven uit via een transducer. Wanneer deze geluidsgolven een object (zoals een vis) onder water raken, worden ze weerkaatst naar de transducer. De tijd die het kost voor de golf om terug te keren, wordt door de fishfinder omgezet in een beeld dat op het scherm wordt weergegeven.

Wat betekent de dieptebereik specificatie op een fishfinder?

Het dieptebereik geeft aan tot welke maximale diepte het apparaat effectief vissen en onderwaterstructuren kan detecteren. Dit is afhankelijk van het vermogen van het apparaat en de frequentie van de gebruikte sonar.

Kan ik een fishfinder gebruiken in zowel zoet als zout water?

Ja, fishfinders kunnen in zowel zoet als zout water worden gebruikt. Sommige modellen hebben echter instellingen die geoptimaliseerd zijn voor specifieke watertypen, dus het kan handig zijn om te controleren of een model specifieke functies heeft voor jouw beoogde gebruik.

Hoe installeer ik de transducer van een fishfinder op mijn boot?

Transducers kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd: via een transom mount (aan de achtersteven van de boot), via een trolling motor mount (bevestigd aan de trolling motor), in-hull (binnen in de boot), of via een through-hull (een gat in de bodem van de boot). De keuze hangt af van het type boot en persoonlijke voorkeur. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen bij de installatie.

Kan ik de grootte of soort vis detecteren met een fishfinder?

Hoewel fishfinders vis laten zien als symbolen of bogen op het scherm, is het meestal moeilijk om de exacte grootte of soort vis nauwkeurig te bepalen. Geavanceerdere modellen met hogere resoluties en frequenties kunnen echter een duidelijker beeld geven, waardoor ervaren gebruikers mogelijk betere inschattingen kunnen maken.

Top 5 Beste kopen
Logo