Fishfinder
Bijgewerkt: Juli 2024

Fishfinder

Fishfinder

Wie regelmatig gaat vissen en met name de boot hiervoor meeneemt, heeft misschien wel iets aan een fishfinder. Een fishfinder is een apparaatje dat je kan helpen om vissen te lokaliseren. Zo weet je precies waar je moet gaan vissen. Afhankelijk van welke fishfinder je kiest, kun je bijvoorbeeld de grootte van de vissen bepalen of zien hoe diep ze zitten. Als je geen fanatieke visser bent, kun je je wel afvragen of het de investering waard is. Het is namelijk niet goedkoop, zo’n fishfinder. Zelfs de meest basic fishfinder kan al een aardige prijs hebben. 

 

Wat heb je nodig?

Ben je wel degelijk geïnteresseerd in een fishfinder en ben je bereid hierin te investeren? Dan heb je een hoop keuze en moet je gaan bepalen wat je nodig hebt of graag wil. En of dat inderdaad die prijs waard is voor jou. Dat begint bij de bevestiging van de transducer. Dit kan aan de romp zijn of aan de spiegel. Aan de romp montage is doorgaans prijziger. Daarnaast moet je bedenken wat je wil van de transducer. Deze laat je namelijk zien op het scherm wat er in het water zit waar je aan het vissen bent. 

 

Transducer

Er zijn verschillende technologieën die hiervoor worden gebruikt. Een DownScan is eenvoudig en laat je zien wat er onder je boot zit. Een SideScan is iets uitgebreider, en pakt ook de delen naast de boot mee. Ga voor meer luxe en kies een StructureScan 3D. Hiermee krijg je uiteraard een 3D beeld van wat er onder de boot zit. De CHIRP Sonar is het meest uitgebreid en laat de vis zien. Combineer de CHIRP Sonar en DownScan met FishReveal. 

 

Prijzen en merken

Je bent al snel een kleine € 200 kwijt voor een fishfinder. Prijzen voor een fishfinder, hoewel uitzonderlijk, kunnen oplopen tot in de € 5000. Dit zijn wel uitschieters. In principe zal je tussen de € 100 en € 1000 betalen voor een fishfinder. De duurste fishfinders zijn van het merk Lowrance. Zij verkopen niet alleen dure fishfinders. Andere merken die je vaak tegenkomt zijn bijvoorbeeld Garmin of Humminbird. Ook Deeper en Raymarine zijn merken waar je een fishfinder van kunt kopen. 

 

Waar te koop

Waar producten voor vissen te vinden zijn, zul je ook een fishfinder vinden. Als jij een viswinkel in de buurt hebt, kun je hier dus prima naar vragen. Daarnaast is het aanbod online natuurlijk ontzettend groot. Er zijn verschillende webshops die zich specialiseren in vissport. Of kijk gewoon op Bol.com of Marktplaats. 

Beste Fishfinder aanbiedingen van Juli 2024