Fietsendrager zonder trekhaak

Op zoek naar de beste fietsendrager zonder trekhaak? Vergelijk hier de top 5 modellen voor veilig en gemakkelijk transport van je fietsen. Ontdek nu!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Thule FreeWay Fietsendrager 968 - 3 fietsen
Thule FreeWay Fietsendrager 968 - 3 fietsen
Voordelen
Je kunt gemakkelijk drie fietsen meenemen. Goede prijs en kwaliteitsverhouding. Beschermt de auto en de fietsen tegen beschadigingen. Geschikt voor Hatchback en Sedan auto’s. Het laadvermogen is wel 45 kilogram.
Nadelen
De framehouders zijn niet af te nemen.
Thule ClipOn 9103 Achterklep Fietsendrager
Thule ClipOn 9103 Achterklep Fietsendrager
Voordelen
Je kunt de fietsendrager eenvoudig instaleren. De fietsendrager is eenvoudig op te bergen. De fietsendrager is niet erg zwaar, dat maakt dat het handelbaar is. Je neemt eenvoudig drie normale fiets of zelfs mountainbikes mee. De fietsen zijn en de auto zijn tegen elkaar beschermd.
Nadelen
Het kenteken is niet echt zichtbaar als je fietsen op de fietsendrager hebt gemonteerd.
Tip: Beste keuze
Menabo-Fietsendrager - Steel Bike 2
Menabo-Fietsendrager - Steel Bike 2
Voordelen
Je kunt gemakkelijk twee fietsen vervoeren. De fietsendrager is gemaakt van sterk staal. De fietsendrager beschikt over een keurmerk. Je plaats de fietsendrager eenvoudig op de auto. Goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs.
Nadelen
Je kunt maximaal twee fietsen meenemen.
Fietsdrager Nitto, Fietsendrager achterklep - 3 fietsen
Fietsdrager Nitto, Fietsendrager achterklep - 3 fietsen
Voordelen
Dankzij de riemen kun je stevig aanspannen. De steunen van de fietsendrager zijn te verstellen. Beschikt over antisliprubbers. Je monteert en demonteert de fietsendrager snel en gemakkelijk. Het frame van de fietsendrager is zeer stevig.
Nadelen
Voor dames fietsen is het handig een speciale adapter te gebruiken.
Thule OutWay Platform geschikt voor 2 fietsen – achterklep fietsendrager
Thule OutWay Platform geschikt voor 2 fietsen – achterklep fietsendrager
Voordelen
De fietsendrager is eenvoudig op de achterklep te monteren. Je zet de fietsendrager gemakkelijk vast door middel van twee draaiknoppen. Je kunt twee fietsen vervoeren met ieder een gewicht van 15 kilo. De fietsendrager is eenvoudig in te klappen. Je kunt de fietsendrager gemakkelijk opbergen, omdat het niet zwaar is.
Nadelen
De fietsendrager heeft geen universele pasvorm. Elektrische fietsen zijn niet echt geschikt voor deze fietsendrager.

Beste Fietsendrager zonder trekhaakKoopgids: Welke Fietsendrager zonder trekhaak is de beste koop van april 2024?

Weinig auto’s hebben tegenwoordig nog een trekhaak. Maar soms heb je toch een fietsendrager nodig. Zeker als je met enige regelmaat gaat fietsen tijdens je vakantie. Dan is het handig om te weten dat een fietsendrager zonder trekhaak helemaal niet een uitzonderlijk moeilijk te krijgen product is. Een fietsendrager zonder trekhaak is dus heel goed mogelijk. Je hebt geen trekhaak nodig om je fiets of fietsen mee te nemen op je auto. Zo kun je overal je fiets erbij pakken, wel zo fijn. Dat scheelt weer fietsen huren.

Op de achterklep

Een fietsendrager zonder trekhaak moet natuurlijk anders bevestigd worden. Normaal gesproken hangt een fietsendrager op de trekhaak. Dat betekent ook dat de achterbak niet open kan als je de fietsendrager er nog op hebt. Een fietsendrager zonder trekhaak zit op de achterklep van de auto. De drager hoeft er dus niet af om je klep te openen. Een alternatief voor je fietsendrager zonder trekhaak is natuurlijk een fietsendrager op het dak. Maar dit werkt weer minder goed als je een hoge auto hebt of als je door tunnels moet rijden.

Een fietsendrager zonder trekhaak is het meest gemakkelijk door te kiezen voor een variant die op de achterklep bevestigd wordt. Daarmee heb je geen probleem met de hoogte van je voertuig met fietsen. Je gaat met fietsen op je dak natuurlijk flink de hoogte in. Door een fietsendrager op de achterklep heb je dit probleem niet. Je hebt de fietsen gewoon achter op je auto, bus of camper. Zulke fietsendragers zijn er namelijk voor allerlei soorten voertuigen. Je vindt ze van verschillende merken.

Merken

Thule is een bekend merk als het gaat om fietsendragers en andere accessoires voor op reis met de auto. Ze hebben dan ook een hoop verschillende mogelijkheden voor fietsendragers zonder trekhaak. Ook als je toch je fiets of fietsen op het dak wil meenemen is het een optie om naar Thule fietsendragers te kijken. Je kunt ook voor minder duur gaan voor je fietsendrager zonder trekhaak. Daarvoor kun je bijvoorbeeld kijken bij Decathlon of ANWB. Het gaat dan om huismerken.

Waar te koop

Je vindt een fietsendrager zonder trekhaak dus bij ANWB, Decathlon of in de webshop van Thule. Maar je kunt verschillende varianten en merken vinden als je naar de kampeerwinkel gaat. Of als je online zoekt naar fietsendrager zonder trekhaak en ze bij een algemenere webshop kunt vinden. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden voor een fietsendrager zonder trekhaak.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fietsendrager zonder trekhaak

Kan ik een fietsendrager zonder trekhaak gebruiken?

Ja, er zijn fietsendragers beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om op de achterklep van een auto te worden gemonteerd. Deze dragers kunnen fietsen veilig en stabiel vervoeren zonder dat er een trekhaak nodig is.

Hoeveel fietsen kan een fietsendrager zonder trekhaak dragen?

De meeste fietsendragers zonder trekhaak zijn ontworpen om 2 tot 3 fietsen te dragen. Dit kan echter variëren afhankelijk van het specifieke model. Het is belangrijk om de draagcapaciteit van de fietsendrager te controleren voordat je deze aanschaft.

Kan ik de fietsendrager zonder trekhaak op elke auto gebruiken?

Nee, niet alle auto’s zijn geschikt voor het gebruik van fietsendragers zonder trekhaak. Deze dragers vereisen een specifieke achterklepconstructie om veilig te kunnen worden gemonteerd. Het is belangrijk om de compatibiliteit van de fietsendrager met jouw auto te controleren voordat je deze aanschaft.

Hoe wordt een fietsendrager zonder trekhaak gemonteerd?

De meeste fietsendragers zonder trekhaak worden aan de achterklep van de auto bevestigd met behulp van verstelbare riemen en haken. Deze riemen worden strak aangetrokken om de fietsendrager stevig op zijn plaats te houden. Het is belangrijk om de montage-instructies van de fabrikant nauwkeurig te volgen om ervoor te zorgen dat de drager veilig is bevestigd.

Zijn fietsendragers zonder trekhaak veilig?

Ja, mits correct geïnstalleerd en gebruikt, kunnen fietsendragers zonder trekhaak veilig zijn. Het is echter belangrijk om de maximale draagcapaciteit van de drager te respecteren en ervoor te zorgen dat de fietsen stevig zijn bevestigd voordat je de weg op gaat. Regelmatig controleren of de drager en de bevestigingen nog steeds stevig zijn, is ook van cruciaal belang om ongelukken te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo