Festool Schuurmachine
Bijgewerkt: Juni 2023

Festool Schuurmachine

Festool Schuurmachine

Al bijna 100 jaar geleden werd Festool, nog onder een andere naam, opgericht als bedrijf voor reparatie van houtbewerkingsmachines en ombouw van glijlagers naar kogellagers. Sindsdien is het een familiebedrijf dat zich steeds verder ging uitbreiden in het assortiment en het bedrijf overdroeg naar volgende generaties. Sinds 2000 is de naam van Festo veranderd in Festool. Nu specialiseren zij zich in elektrisch gereedschap. Hierbij staan betrouwbaar, duurzaam en robuust op de eerste plaats. Het gereedschap van Festool is voor de professional bedoeld. Zo ook de Festool schuurmachine. 

 

Voor de professional of hobbyist

Dat wil niet zeggen dat jij als hobbyklusser geen gebruik kunt maken van de Festool schuurmachine of ander elektrisch gereedschap van het merk. Integendeel. Je kunt vertrouwen op kwalitatief goed gereedschap bij dit merk. Een Festool schuurmachine is er in meer dan genoeg varianten om voor jou de ideale te kunnen vinden. Meestal zoeken hobbyklussers naar een bandschuurmachine of een driehoek schuurmachine. Het voordeel van een bandschuurmachine is dat je zelf geen werk hoeft te doen. Met een driehoek schuurmachine kom je weer op moeilijke plekken en hoeken. Deze worden ook wel deltaschuurmachines genoemd. 

 

Delta schuurmachine met accu of netstroom

Wie dus de trap, raamkozijnen of deuren bijvoorbeeld wil schuren, kiest voor zo’n Festool schuurmachine. De keuze is niet heel uitgebreid. Kies je voor een accu, dus voor flexibiliteit in werk, maar beperking in werkduur. Of kies je voor netstroom, dus onbeperkt schuren, maar wel beperking in bewegingsvrijheid. Er zijn drie varianten van de delta Festool schuurmachine met accu. De Basic is uiteraard het goedkoopst, maar heeft geen extra accu, geen adapter en geen snellader. Voor een kleine € 200 extra, dus bijna het dubbele geld, ontbreekt het alleen nog aan de adapter. Betaal je ruim anderhalf keer zo veel als voor de Basic, dan heb je dit allemaal, en een Systainer SYS-COMBI 2 in plaats van een Systainer SYS3 M 187. 

 

Andere soorten en waar te koop

Er zijn nog talloze andere Festool schuurmachines. Voor grote vlakken gebruik je een bandschuurmachine. Met een langnek schuurmachine maak je ruimtes klaar in droogbouw. Of kies voor een behangperforator. Je kunt je Festool schuurmachine gemakkelijk bestellen via de eigen website, waar je ook de prijzen exclusief btw direct ziet. Daarnaast vind je ook een Festool schuurmachine bijvoorbeeld in de bouwmarkt of via verschillende online webshops. Het grootste aanbod vind je natuurlijk bij Festool zelf, maar als je weet wat je zoekt, kun je misschien ergens een aanbieding scoren. 

Beste Festool Schuurmachine aanbiedingen van Juni 2023