Fatburner

Op zoek naar de beste fatburner om je fitnessdoelen te bereiken? Wij vergelijken de top 5 op effectiviteit, ingrediënten en prijs om je keuze makkelijker te maken.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Fitburner+ Vetverbrander
Fitburner+ Vetverbrander
Voordelen
Formule op basis van plantenextracten. Makkelijk in zijn gebruik. Koolhydraatarm. Makkelijk mee te nemen. 14 verschillende ingrediënten.
Nadelen
Deze fatburner is iets duurder dan de gemiddelde fatburner.
Waar te koop?
Stacker 4 fatburner
Stacker 4 fatburner
Voordelen
Makkelijke gebruiksaanwijzing. Koolhydraatarm. Makkelijke capsules. Geen honger krijg je ervan.
Nadelen
Kan bijwerkingen opleveren, bijsluiter lezen.
Waar te koop?
Tip: Beste keuze
Afslank Koffie Valentus Slim Roast Optimum
Afslank Koffie Valentus Slim Roast Optimum
Voordelen
Duidelijke gebruiksaanwijzing. Makkelijk mee te nemen. Veganistisch. Glutenvrij.
Nadelen
Onduidelijk over de ingrediënten.
Waar te koop?
Dutch Muscle Nutrition Fatburner – Kersen
Dutch Muscle Nutrition Fatburner – Kersen
Voordelen
Makkelijk in te nemen. Heeft een lekkere smaak. Is makkelijk mee te nemen.
Nadelen
Kan sporen van gluten, soja, ei en melk bevatten.
Waar te koop?
MKBM Slimming Powder van Fajah Lourens
MKBM Slimming Powder van Fajah Lourens
Voordelen
Koolhydraatarm. Suikerarm. Makkelijke gebruiksaanwijzing.
Nadelen
De smaak is niet zo lekker als bij andere fatburners.
Waar te koop?

Beste FatburnerKoopgids: Welke Fatburner is de beste koop van april 2024?

Een fatburner is een voedingssupplement dat naar verhalen zou moeten helpen bij het verbranden van vet. Of het verbranden van extra vet. Er zijn fatburners in de vorm van poeders of drankjes, maar met name in de vorm van pillen, of eigenlijk capsules. In die capsules zitten dan bepaalde stoffen die je moeten helpen bij het verbranden van je extra vet. Zo zou je sneller of gemakkelijker af moeten vallen. In de praktijk werkt dit zelden zoals geadverteerd wordt. Er zitten inderdaad stoffen in dit soort pillen die vetverbranding kunnen stimuleren, maar het effect is vaak zo minimaal dat je het evengoed niet kunt doen.

Capsules voor sneller afvallen?

De stofjes die in fatburner capsules, pillen of poeder te vinden zijn, zijn doorgaans hetzelfde. De stoffen in een fatburner kun je op zich ook in je dagelijkse voeding verwerken, maar de doseringen zijn dan een stuk lager. Daarom is het idee van een fatburner zo aantrekkelijk. Die hogere doseringen leveren echter nog steeds minimaal resultaat. Uiteindelijk zul je om af te vallen of vet te verliezen simpelweg gezond moeten eten en bewegen – dat wist je zelf natuurlijk ook al. Zelfs op de verpakking van de fatburner kun je deze mededeling vinden.

Cafeïne en groene thee

In een fatburner zit bijvoorbeeld vaak cafeïne. Soms krijgt het een mooiere benaming om het bijzonderder te laten klinken, zoals theïne. Dit is gewoon hetzelfde. Cafeïne zorgt ervoor dat je hartslag hoger wordt – dat gebeurt ook bij inspanning. En dan verbrand je dus meer, theoretisch. Groene thee extract komt ook vaak voor in een fatburner. Het hoofdingrediënt hiervan is ook weer cafeïne. Daarnaast zit er in groene thee (extract) EGCG. Dit helpt hormonen die vet verbranden langer werkzaam te houden in je lijf. Zo zou je dus ook meer kunnen verbranden.

Capsaïcine en CLA

Andere stoffen die regelmatig gebruikt worden in een fatburner zijn minder effectief dan de bovenstaande twee. Bijvoorbeeld capsaïcine. Deze stof werkt vergelijkbaar met het eten van pittig eten: je lijf gaat aan het werk door de pittigheid en zo verbrand je meer. Dit stofje kan wel voor irritatie in maag en darmen zorgen. Een andere stof die wordt gebruikt is CLA. Dit helpt bij dieren inderdaad om vet te verbranden en zelfs nieuw vet niet op te slaan. Op mensen heeft dit alleen weinig tot geen effect.

Carnitine en waar te koop

Dit CLA stofje is bovendien afkomstig uit dieren en dus niet geschikt voor een veganistisch dieet. Een laatste veelgebruikte stof in een fatburner is carnitine. Dit is weer een stof die niet werkt, tenzij je een metabolisme ziekte hebt. Je lichaam maakt in principe deze stof zelf aan om vet te transporteren naar waar het wordt omgezet in energie. Extra van deze stof bevordert dit alleen niet. Wil je desondanks toch een fatburner proberen? Je vindt ze bijvoorbeeld bij Holland & Barrett of in de Body & Fit shop.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Fatburner

Wat is een fatburner en hoe werkt het?

Een fatburner is een supplement dat is ontworpen om het metabolisme te verhogen, de vetoxidatie te bevorderen en het vetverlies te versnellen. Ze kunnen een combinatie van ingrediënten bevatten zoals cafeïne, groene thee-extract, L-carnitine en capsaïcine. Ze werken door thermogenese te verhogen (de productie van warmte in het lichaam) of door het gevoel van honger te verminderen.

Zijn fatburners veilig?

De veiligheid van een fatburner hangt af van de ingrediënten en de dosering. Sommige ingrediënten in fatburners kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals slapeloosheid, nervositeit of hartkloppingen, vooral in hoge doseringen. Het is essentieel om het etiket te lezen, de aanbevolen dosering niet te overschrijden en een arts te raadplegen voordat je een nieuw supplement inneemt.

Kan ik gewicht verliezen door alleen fatburners te nemen en mijn dieet of trainingsroutine niet te veranderen?

Hoewel fatburners de stofwisseling kunnen stimuleren en de eetlust kunnen onderdrukken, zijn ze geen wondermiddel voor gewichtsverlies. Voor het beste resultaat moeten ze worden gecombineerd met een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alleen vertrouwen op een supplement zonder veranderingen in levensstijl zal waarschijnlijk niet tot aanzienlijk gewichtsverlies leiden.

Kan ik fatburners combineren met andere supplementen?

Dat hangt af van het specifieke supplement. Omdat veel fatburners cafeïne of andere stimulerende middelen bevatten, kan het combineren met andere stimulerende middelen het risico op bijwerkingen verhogen. Het is altijd een goed idee om een arts of voedingsdeskundige te raadplegen voordat je meerdere supplementen combineert.

Hoe lang moet ik fatburners nemen?

Dit hangt af van het specifieke product en het doel van de gebruiker. Sommige mensen nemen ze slechts een paar weken, terwijl anderen ze maandenlang kunnen gebruiken. Het is belangrijk om de aanwijzingen op het etiket te volgen en regelmatig pauzes in te lassen om het lichaam te laten rusten en de kans op bijwerkingen te minimaliseren.

Top 5 Beste kopen
Logo