Foodprocessor
Bijgewerkt: Juli 2024

Foodprocessor

Foodprocessor

Een foodprocessor is een soort keukenmachine, maar de twee zijn niet geheel hetzelfde. Wie de keukenmachine voornamelijk gebruikt voor baksels en deeg, zit daarmee goed. Ga je liever aan de slag met uiteenlopende ingrediënten en soorten maaltijden of etenswaren? Dan kun je toch beter voor de foodprocessor kiezen. Je kunt hier in principe ook deeg en ander beslag mee maken, hoewel dit net iets anders is dan met de keukenmachine. Een foodprocessor is dus vooral een allround keukenapparaat. 

Stevig of juist verplaatsbaar

Dat maakt een foodprocessor een aantrekkelijke keukenhulp. Je kunt er dingen mee snijden en raspen, maar bijvoorbeeld ook mengen en kneden. Als je een foodprocessor wil die duurzaam is en stevig op zijn plek blijft staan, kies dan voor een RVS of metalen foodprocessor. Het alternatief is een kunststof foodprocessor, die als voordeel weer heeft dat deze gemakkelijk te verplaatsen en ook mee te nemen is. Dat is weer praktisch als je minder ruimte hebt bijvoorbeeld. De meeste foodprocessors zijn van kunststof. In prijs is dit verschil niet direct terug te zien. 

 

Aantal standen en prijs

Meestal heeft een foodprocessor één of twee standen. Dat is dus eigenlijk de snelheid. Hoe meer standen, hoe meer gedetailleerd je te werk kunt gaan met je voedsel. Neem bijvoorbeeld de Magimix Cook Expert – een foodprocessor met maar liefst 18 standen. Daar betaal je dan ook wel meteen de hoofdprijs van € 1200 voor. Voor de helft van de standen en nog minder dan een kwart van die prijs heb je al een Kenwood Multipro Sense FPM810. De prijs gaat zeker wel omhoog met het aantal standen, maar het is niet direct zo dat je per stand iets meer betaalt. 

 

Welk vermogen heb ik nodig?

Een belangrijk onderdeel voor een foodprocessor is het vermogen. Het vermogen geeft aan wat de foodprocessor allemaal kan verwerken. Zo kan een lager vermogen bijvoorbeeld vooral met klein en zacht eten werken, maar kun je met het hoogste vermogen ook harde noten vermalen. Voor grote en harde stukken voedsel heb je minimaal 1000 watt nodig in je foodprocessor. Ga je vooral smoothies en sapjes maken met zacht fruit en zachte groenten? Dan ben je voor 500 watt ook al klaar. 

 

Waar te koop

Je koopt een foodprocessor bij een huishoudwinkel of elektronicawinkel, maar natuurlijk ook online. Kijk bijvoorbeeld bij Blokker of Coolblue of je lokale keukenzaak. Magimix en KitchenAid zijn merken met een ruim aanbod aan foodprocessors, maar je kunt ook kijken naar een foodprocessor van bijvoorbeeld Philips, Bosch of Kenwood. 
 

Beste Foodprocessor aanbiedingen van Juli 2024