Foodprocessor

Zoek je een foodprocessor die aan al jouw keukeneisen voldoet? Vergelijk hier de top 5 beste foodprocessors op basis van vermogen, functies en prijs-kwaliteitverhouding.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
KitchenAid Artisan Foodprocessor
KitchenAid Artisan Foodprocessor
Voordelen
blokjeskit word meegeleverd. De opzetstukken zijn allemaal vaatwasser bestendig. Er zit een opbergdoos bij voor de opzetstukken. Gebruiksvriendelijk. Erg krachtig.
Nadelen
Niet geschikt voor het langdurig kneden van deeg.
Kenwood Multipro Compact FDM307SS
Kenwood Multipro Compact FDM307SS
Voordelen
Je krijgt er een accessoir pakket bij. Meegeleverde opzetstukken. Erg krachtig. Mooi design. Stabiel. Duidelijk in zijn gebruik.
Nadelen
Niet geschikt voor het langdurig kneden van deeg.
Tip: Beste keuze
Bosch MCM3501M
Bosch MCM3501M
Voordelen
Heeft een krachtig vermogen. Kan gemakkelijk harde ingrediënten verpulveren. Erg stevig en stabiel. Alles kan makkelijk in de vaatwasser. Compact.
Nadelen
Deze foodprocessor heeft maar 2 standen.
Philips Viva Collection HR7530/00
Philips Viva Collection HR7530/00
Voordelen
Vele dingen worden al meegeleverd met het product. Heeft een pulsestand. De opzetstukken kunnen allemaal in de vaatwasser. Krachtig. Compact. Makkelijk schoon te houden.
Nadelen
De mengkom is niet geschikt om in te hakken, snijden of kneden.
Magimix Cuisine Systeme 4200 XL Mat Chroom
Magimix Cuisine Systeme 4200 XL Mat Chroom
Voordelen
Scherp. Stabiel. Met een opzetstuk die werkt als blender. Alle losse onderdelen zijn vaatwasser bestendig. Krachtig. Relatief stil. Compact. Gebruiksvriendelijk.
Nadelen
Kan niet langdurig deeg kneden.

Beste FoodprocessorKoopgids: Welke Foodprocessor is de beste koop van april 2024?

Een foodprocessor is een soort keukenmachine, maar de twee zijn niet geheel hetzelfde. Wie de keukenmachine voornamelijk gebruikt voor baksels en deeg, zit daarmee goed. Ga je liever aan de slag met uiteenlopende ingrediënten en soorten maaltijden of etenswaren? Dan kun je toch beter voor de foodprocessor kiezen. Je kunt hier in principe ook deeg en ander beslag mee maken, hoewel dit net iets anders is dan met de keukenmachine. Een foodprocessor is dus vooral een allround keukenapparaat.

Stevig of juist verplaatsbaar

Dat maakt een foodprocessor een aantrekkelijke keukenhulp. Je kunt er dingen mee snijden en raspen, maar bijvoorbeeld ook mengen en kneden. Als je een foodprocessor wil die duurzaam is en stevig op zijn plek blijft staan, kies dan voor een RVS of metalen foodprocessor. Het alternatief is een kunststof foodprocessor, die als voordeel weer heeft dat deze gemakkelijk te verplaatsen en ook mee te nemen is. Dat is weer praktisch als je minder ruimte hebt bijvoorbeeld. De meeste foodprocessors zijn van kunststof. In prijs is dit verschil niet direct terug te zien.

Aantal standen en prijs

Meestal heeft een foodprocessor één of twee standen. Dat is dus eigenlijk de snelheid. Hoe meer standen, hoe meer gedetailleerd je te werk kunt gaan met je voedsel. Neem bijvoorbeeld de Magimix Cook Expert – een foodprocessor met maar liefst 18 standen. Daar betaal je dan ook wel meteen de hoofdprijs van € 1200 voor. Voor de helft van de standen en nog minder dan een kwart van die prijs heb je al een Kenwood Multipro Sense FPM810. De prijs gaat zeker wel omhoog met het aantal standen, maar het is niet direct zo dat je per stand iets meer betaalt.

Welk vermogen heb ik nodig?

Een belangrijk onderdeel voor een foodprocessor is het vermogen. Het vermogen geeft aan wat de foodprocessor allemaal kan verwerken. Zo kan een lager vermogen bijvoorbeeld vooral met klein en zacht eten werken, maar kun je met het hoogste vermogen ook harde noten vermalen. Voor grote en harde stukken voedsel heb je minimaal 1000 watt nodig in je foodprocessor. Ga je vooral smoothies en sapjes maken met zacht fruit en zachte groenten? Dan ben je voor 500 watt ook al klaar.

Waar te koop

Je koopt een foodprocessor bij een huishoudwinkel of elektronicawinkel, maar natuurlijk ook online. Kijk bijvoorbeeld bij Blokker of Coolblue of je lokale keukenzaak. Magimix en KitchenAid zijn merken met een ruim aanbod aan foodprocessors, maar je kunt ook kijken naar een foodprocessor van bijvoorbeeld Philips, Bosch of Kenwood.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Foodprocessor

Wat is het verschil tussen een foodprocessor en een blender?

Hoewel beide apparaten voedsel kunnen verwerken en mengen, is een foodprocessor ontworpen voor een breed scala aan taken zoals hakken, raspen, pureren en kneden van deeg. Een blender is over het algemeen beter geschikt voor het mengen en pureren van vloeibare ingrediënten, zoals smoothies of soepen.

Kan ik vloeistoffen in een foodprocessor mengen?

Ja, je kunt vloeistoffen in een foodprocessor mengen, maar het is niet ontworpen om grote hoeveelheden vloeistof te verwerken zoals een blender. Het is belangrijk om de maximale vulcapaciteit van de kom niet te overschrijden om lekkage of morsen te voorkomen.

Is het nodig om voedsel in kleinere stukjes te snijden voordat het in de foodprocessor gaat?

Ja, het is meestal een goed idee om grotere stukken voedsel in beheersbare stukjes te snijden voordat je ze in de foodprocessor plaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatigere verwerking en voorkomt dat de messen vastlopen.

Hoe maak ik mijn foodprocessor schoon?

De meeste onderdelen van een foodprocessor, zoals de kom en de messen, kunnen in de vaatwasser worden gereinigd, maar het is raadzaam de handleiding van het specifieke model te raadplegen. Het motorblok moet altijd met een vochtige doek worden afgeveegd en mag nooit ondergedompeld worden in water.

Kan ik deeg kneden met mijn foodprocessor?

Veel foodprocessors hebben een deeghaakaccessoire waarmee je deeg kunt kneden. Hoewel het sneller gaat dan handmatig kneden, is het belangrijk om het deeg niet te lang in de machine te laten draaien, omdat dit de textuur kan beïnvloeden.

Top 5 Beste kopen
Logo