Elektrische Vouwfiets
Bijgewerkt: Maart 2023

Elektrische Vouwfiets

Elektrische Vouwfiets

Net als op een gewone fiets moet je nog steeds trappen, maar met een elektrische vouwfiets krijg je bij iedere trapbeweging een extra zetje, wat het fietsen lichter en comfortabeler maakt. Hierdoor kom je makkelijker een heuveltje of bruggetje op. Ook van tegenwind zul je op een elektrische vouwfiets geen last meer hebben. Daarnaast zijn ze superhandig voor op de camping of de boot, want ze nemen lekker weinig ruimte in beslag. Vooral voor korte stukken is het een goed vervoersmiddel. Hierbij wordt het comfort van een elektrische fiets gecombineerd met het kleine formaat van een vouwfiets. Bekijk direct de top 5 beste elektrische vouwfietsen die op dit moment veel worden verkocht in Nederland.

 

Voor- en nadelen van een elektrische vouwfiets

Door middel van trapondersteuning kunnen snelheden tot 25 kilometer per uur gehaald worden, wat hem geschikt maakt voor langere afstanden en enorm fijn is bij hevige tegenwind. Ook voor mensen die wat minder energie hebben, is het een mooie manier om toch schitterende tochtjes te kunnen maken per fiets. En mocht je 'm willen opbergen, dan is dat een fluitje van een cent. Bijkomend voordeel ervan is dat de fiets gratis mee mag in de trein. 

Wat wel een nadeel van de elektrische vouwfiets is, is het gewicht. De elektrische onderdelen maken 'm namelijk zwaarder dan de reguliere vouwfiets: 20 kg vergeleken bij circa 10 kg. Ook het comfort is minder dan bij een gewone fiets.

 

Let hierop bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets 

Als je van plan bent om een elektrische vouwfiets aan te schaffen moet je met een aantal zaken rekening houden. Hoe makkelijk is hij in- en uitvouwbaar, valt de accu los te koppelen (scheelt behoorlijk bij het tillen), welk formaat hebben de wielen (dit beïnvloedt het weggedrag), hoeveel ruimte neemt hij opgevouwen in en welke actieradius heb je nodig? Ook het design, het aantal versnellingen en de display kunnen je keuze bepalen. Dus voor aanschaf is het aan te raden om altijd eerst een uitgebreide proefrit op een elektrische vouwfiets te maken. Zo raak je vertrouwd met de fiets en kun je 'm echt goed beoordelen.

 

Populaire merken en types van elektrische vouwfietsen  in 2022

Hieronder worden drie topfietsen doorgenomen:

Op nummer 1 van de test is geëindigd: de Stella Cita. Een fiets met regelrechte topprestaties. Laat de competitie achter zich op vrijwel elk vlak. Heeft de krachtigste motor (40 Nm) en ook nog eens de grootste actieradius. Dat alles gecombineerd met zijn gewicht, dat het lichtste van allemaal is. 

Op nummer 2 komt: de Postbike Fold. Het comfort van een stadsfiets, maar dan gegoten in de vorm van een vouwfiets. Ideaal voor op reis, in de trein of de boot. Straalt één en al luxe uit. Beschikt over 6 versnellingen, een krachtige achterwielmotor en lithium-ION accu, wat hem een van de beste keuzes maakt. Daarnaast heeft de accu een USB-aansluiting, waardoor je je telefoon tijdens het fietsen kunt opladen of een GPS kunt aansluiten. 

Op nummer 3: de Beixo Electra. De ANWB testte 'm als een van de beste elektrische vouwfietsen. Enorm geschikt voor op de camping of een dagje uit. Doordat ie geen ketting heeft, vouw je 'm op tot superklein formaat. Verder beschikt ie over een krachtige voorwielmotor en 7 versnellingen. Bekijk hier diverse testresultaten van de top 3 best verkochte elektrische vouwfietsen die momenteel op de markt zijn.

Ondanks het feit dat het de duurste van de drie is, heeft hij wel de grootste totale actieradius. Dit maakt 'm perfect voor als je langere afstanden ermee wilt gaan afleggen. 

Beste Elektrische Vouwfiets aanbiedingen van Maart 2023