Elektrische Vouwfiets

Bekijk de reviews en kies de beste elektrische vouwfiets. Lees alle voor- en nadelen van de top 5 beste elektrische vouwfietsen.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Windgoo B3 Mini-scooter
Windgoo B3 Mini-scooter
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. 3 versnellingen. Maximum snelheid 25 km per uur. Weegt slechts 12 kg. Makkelijk mee te nemen in trein, tram of roltrap. In 2-3 uur volledig opgeladen. Actieradius tot 100 km .
Nadelen
Deze elektrische vouwfiets is alleen in de kleur zwart beschikbaar.
Popal E-Folt 1.0
Popal E-Folt 1.0
Voordelen
20 inch wielen. 6 versnellingen. Beschikbaar in diverse kleuren. Wordt rijklaar thuisbezorgd. Ingeklapt slechts 65cm hoog. Geschikt voor personen tot 100kg. Zeer lang actieradius.
Nadelen
De prijs ligt iets hoger dan die van een gemiddelde elektrische vouwfiets.
Tip: Beste keuze
e-4motion Nautica
e-4motion Nautica
Voordelen
Hoge kwaliteit elektrische vouwfiets. Kettingloos met tandriem. Accu is weggewerkt. Elektronisch bedieningspaneel op stuur. Accu gaat zeer lang mee.
Nadelen
Een elektrische vouwfiets heeft regelmatig onderhoud nodig bij de fietsenmaker.
Fiido D1
Fiido D1
Voordelen
Best verkochte elektronische vouwfiets 2022. 80 km op een volle accu. In paar tellen ingeklapt. Maximale snelheid van 25km/u. Laadvermogen van 120kg. Schijfremmen.
Nadelen
Deze elektrische vouwfiets is alleen in de kleur zwart beschikbaar.
Beixo elektrische vouwfiets
Beixo elektrische vouwfiets
Voordelen
Door de ANWB als beste getest. Hoogwaardige elektrische aandrijving. Weegt slechts 21 kg. Makkelijk schoon te houden. Eenvoudig in te klappen. Geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. 7 versnellingen. Frame van aluminium. Beschikbaar in diverse kleuren.
Nadelen
Dit is niet de goedkoopste elektrische vouwfiets die op de markt is.

Beste elektrische vouwfietsKoopgids: Welke elektrische vouwfiets is de beste koop van april 2024?

Net als op een gewone fiets moet je nog steeds trappen, maar met een elektrische vouwfiets krijg je bij iedere trapbeweging een extra zetje, wat het fietsen lichter en comfortabeler maakt. Hierdoor kom je makkelijker een heuveltje of bruggetje op. Ook van tegenwind zul je op een elektrische vouwfiets geen last meer hebben. Daarnaast zijn ze superhandig voor op de camping of de boot, want ze nemen lekker weinig ruimte in beslag. Vooral voor korte stukken is het een goed vervoersmiddel. Hierbij wordt het comfort van een elektrische fiets gecombineerd met het kleine formaat van een vouwfiets. Bekijk direct de top 5 beste elektrische vouwfietsen die op dit moment veel worden verkocht in Nederland.

Voor- en nadelen van een elektrische vouwfiets

Door middel van trapondersteuning kunnen snelheden tot 25 kilometer per uur gehaald worden, wat hem geschikt maakt voor langere afstanden en enorm fijn is bij hevige tegenwind. Ook voor mensen die wat minder energie hebben, is het een mooie manier om toch schitterende tochtjes te kunnen maken per fiets. En mocht je ‘m willen opbergen, dan is dat een fluitje van een cent. Bijkomend voordeel ervan is dat de fiets gratis mee mag in de trein.

Wat wel een nadeel van de elektrische vouwfiets is, is het gewicht. De elektrische onderdelen maken ‘m namelijk zwaarder dan de reguliere vouwfiets: 20 kg vergeleken bij circa 10 kg. Ook het comfort is minder dan bij een gewone fiets.

Let hierop bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets

Als je van plan bent om een elektrische vouwfiets aan te schaffen moet je met een aantal zaken rekening houden. Hoe makkelijk is hij in- en uitvouwbaar, valt de accu los te koppelen (scheelt behoorlijk bij het tillen), welk formaat hebben de wielen (dit beïnvloedt het weggedrag), hoeveel ruimte neemt hij opgevouwen in en welke actieradius heb je nodig? Ook het design, het aantal versnellingen en de display kunnen je keuze bepalen. Dus voor aanschaf is het aan te raden om altijd eerst een uitgebreide proefrit op een elektrische vouwfiets te maken. Zo raak je vertrouwd met de fiets en kun je ‘m echt goed beoordelen.

Populaire merken en types van elektrische vouwfietsen in 2024

Hieronder worden drie topfietsen doorgenomen:

Op nummer 1 van de test is geëindigd: de Stella Cita. Een fiets met regelrechte topprestaties. Laat de competitie achter zich op vrijwel elk vlak. Heeft de krachtigste motor (40 Nm) en ook nog eens de grootste actieradius. Dat alles gecombineerd met zijn gewicht, dat het lichtste van allemaal is.

Op nummer 2 komt: de Postbike Fold. Het comfort van een stadsfiets, maar dan gegoten in de vorm van een vouwfiets. Ideaal voor op reis, in de trein of de boot. Straalt één en al luxe uit. Beschikt over 6 versnellingen, een krachtige achterwielmotor en lithium-ION accu, wat hem een van de beste keuzes maakt. Daarnaast heeft de accu een USB-aansluiting, waardoor je je telefoon tijdens het fietsen kunt opladen of een GPS kunt aansluiten.

Op nummer 3: de Beixo Electra. De ANWB testte ‘m als een van de beste elektrische vouwfietsen. Enorm geschikt voor op de camping of een dagje uit. Doordat ie geen ketting heeft, vouw je ‘m op tot superklein formaat. Verder beschikt ie over een krachtige voorwielmotor en 7 versnellingen. Bekijk hier diverse testresultaten van de top 3 best verkochte elektrische vouwfietsen die momenteel op de markt zijn.

Ondanks het feit dat het de duurste van de drie is, heeft hij wel de grootste totale actieradius. Dit maakt ‘m perfect voor als je langere afstanden ermee wilt gaan afleggen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een elektrische vouwfiets

Hoe ver kan ik rijden op een volledig opgeladen batterij?

Afhankelijk van het model en de batterij kan de actieradius variëren van 30 tot 70 km.

Hoe lang duurt het om de batterij volledig op te laden?

Gemiddeld 3 tot 5 uur, maar dit is afhankelijk van de batterijcapaciteit en het specifieke model.

Is de batterij verwijderbaar?

Ja, bij de meeste modellen kun je de batterij eenvoudig verwijderen om thuis of op kantoor op te laden.

Hoeveel weegt een gemiddelde elektrische vouwfiets?

Dit varieert, maar ligt meestal tussen de 18 en 25 kg, inclusief de batterij.

Zijn elektrische vouwfietsen waterbestendig?

Ze zijn over het algemeen spatwaterdicht, maar het wordt afgeraden om in zware regen te rijden of ze onder te dompelen.

Top 5 Beste kopen
Logo