Elektrische Kinderauto

Stap in de wereld van mini-mobiliteit! Vergelijk de top 5 elektrische kinderauto's voor ultiem rijplezier. Wat is jouw favoriete merk kinderauto?
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Mercedes Benz ML350 6V
Mercedes Benz ML350 6V
Voordelen
2 verschillende snelheden. Inclusief afstandsbediening. Met licht en geluid. Beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Soft start functie, langzaam optrekken.
Nadelen
Deze kinderauto moet bij aflevering zelf in elkaar worden gezet.
Mercedes S63 AMG kinderauto
Mercedes S63 AMG kinderauto
Voordelen
Maximale snelheid 6 km per uur. Lederen bezitting. Rubberen banden. Geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Maximaal belastbaar 30kg. Automatische snelheidsregelaar.
Nadelen
De afstandsbediening werkt wat ingewikkelder dan bij andere accuvoertuigen.
Tip: Beste keuze
Elektrische Kinderauto Audi R8
Elektrische Kinderauto Audi R8
Voordelen
Scherp geprijsde kinderauto. Zelf besturen of besturing door ouder met afstandsbediening. Met veiligheidsgordel. Werkende lampen voor en achter.
Nadelen
Het volledig opladen van de accu duurt iets langer dan bij andere accuvoertuigen.
Land Rover Discovery Zwart 12V
Land Rover Discovery Zwart 12V
Voordelen
12 volt en 60 watt motoren. Openslaande deuren. Afgewerkt met hoogglans zwart. Beschikbaar in kleuren wit en zwart. 3 verschillende snelheden. Muziek afspelen.
Nadelen
Er past maar 1 kind tegelijk in deze elektrische kinderauto.
Elektrische Kinderauto BMW X6M
Elektrische Kinderauto BMW X6M
Voordelen
Hoge kwaliteit kinderauto. Zeer stijlvol design. Inclusief motorgeluid en melodietjes. Makkelijk verplaatsbaar dankzij hendels. 3 verschillende snelheiden.
Nadelen
De prijs van deze kinderauto ligt iets hoger dan die van de gemiddelde elektrische kinderauto.

Beste elektrische kinderautoKoopgids: Welke elektrische kinderauto is de beste koop van februari 2024?

Van kleins af aan kijken kinderen op tegen de stoere auto’s die grote mensen mogen besturen. Ze vinden die creaties zelfs zo interessant dat zij dat zelf ook heel graag zouden willen doen. Dat heeft de populariteit van elektrische kinderauto’s alleen maar aangewakkerd. Ze passen er namelijk goed in, lijken op echte auto’s en zijn gemaakt om ze er geheel zelf in te laten rijden. Hiermee zullen ze zich sowieso de king of the road voelen. Ze komen vooruit door middel van een gaspedaal of afstandsbediening. Zo kan een ouder of begeleider ingrijpen door de volledige besturing over te nemen bij gevaar. Enorm handig als je kind nog niet zelfstandig kan rijden! Bekijk direct de top 5 best verkochte elektrische kinderauto’s van dit moment als je er direct eentje wilt gaan aanschaffen.

Voor- en nadelen van een elektrische kinderauto

Het mooiste van een elektrische kinderauto is dat ze niet alleen een leuke speelmanier zijn, maar ook positief bijdragen aan hun cognitieve en motorische ontwikkeling. Ze leren onder andere diepte te zien en bepaalde rijhandelingen (sturen, gas geven) te verrichten. Het plezier dat ze hieraan beleven, is ongekend. Ook geeft het hun zelfvertrouwen een boost, omdat ze enorm trots zijn om hun rijkunsten te laten zien aan papa en mama.

Een nadeel van deze elektrische kinderauto is echter de gevoelige accu. Zo moet je hem bijvoorbeeld 1 keer per maar kort opladen; door de regelmatige oplaadbeurt blijft hij namelijk vol en in goede staat. Ook het feit dat je bij elke accubeurt nauwlettend in de gaten moet houden dat hij niet te lang oplaadt, kan vervelend zijn. Hij kan daar namelijk niet tegen en kapotgaan.

Let hierop bij de aanschaf van een elektrische kinderauto

Er zijn bepaalde dingen waar je op moet letten als je een elektrische kinderauto wilt gaan kopen. Om degene te vinden die het beste bij jouw kind past, kun je bijvoorbeeld letten op van welk merk de auto is. Ze hebben ieder een bepaald uiterlijk dat je wel of niet aanspreekt. Ga je voor een stoer model, een ouderwets model of een schattig model? Ook hoelang je ermee kunt rijden op één acculading kan jouw keuze bepalen. Kijk dus altijd goed naar alle specificaties die vermeld worden.

Populaire merken en types van elektrische kinderauto’s in 2024

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel modellen van elektrische kinderauto’s op de markt. Zo zijn er niet alleen bepaalde merken waar je uit kunt kiezen, maar ook bepaalde uitvoeringen daarvan. Bij Audi kun je bijvoorbeeld kiezen uit zowel de Q7 als de i8. Hieronder zullen twee toppers besproken worden: de Range Rover en de Audi Q7. De eerste uit dat rijtje is gebaseerd op de Evoque en ziet er lekker stoer uit. Je kind kan zich gemakkelijk voortbewegen middels het voetpedaal, maar hij kan ook per afstandsbediening bestuurd worden. Hiermee kun je naar links en rechts of voor- en achteruit. Volledig opgeladen gaat deze elektrische kinderauto circa anderhalf tot twee uur mee. Geschikt voor kids tot 30 kilo.

Een andere favoriet is de Audi Q7. Dit model heeft een realistisch uiterlijk en is daarmee een leuke imitatie van het origineel. De 6V oplaadbare accu gaat lang mee en wordt uiteraard meegeleverd. Ook te besturen met een afstandsbediening. Geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een elektrische kinderauto

Tot welke leeftijd kunnen kinderen in een elektrische kinderauto rijden?

De meeste zijn geschikt voor kinderen van 2-6 jaar, afhankelijk van het model en de grootte.

Hoe lang gaat een volledig opgeladen batterij mee?

Gemiddeld gaat een batterij 1-2 uur mee, maar dit kan variëren afhankelijk van het model en gebruik.

Zijn deze auto’s veilig voor kinderen?

Ja, ze hebben vaak een beperkte snelheid en zijn uitgerust met veiligheidsgordels en afstandsbedieningen voor ouderlijk toezicht.

Kunnen de auto’s buiten worden gebruikt?

Ja, maar het is aan te raden om ze op vlakke oppervlakken te gebruiken en ze te beschermen tegen extreem weer.

Hebben elektrische kinderauto’s ook geluids- en lichtfuncties?

De meeste modellen bieden realistische functies zoals werkende koplampen, claxons en een ingebouwd muzieksysteem.

Top 5 Beste kopen
Logo