Elektrische Kinderauto
Bijgewerkt: Juli 2024

Elektrische Kinderauto

Elektrische Kinderauto

Van kleins af aan kijken kinderen op tegen de stoere auto's die grote mensen mogen besturen. Ze vinden die creaties zelfs zo interessant dat zij dat zelf ook heel graag zouden willen doen. Dat heeft de populariteit van elektrische kinderauto's alleen maar aangewakkerd.  Ze passen er namelijk goed in, lijken op echte auto's en zijn gemaakt om ze er geheel zelf in te laten rijden. Hiermee zullen ze zich sowieso de king of the road voelen. Ze komen vooruit door middel van een gaspedaal of afstandsbediening. Zo kan een ouder of begeleider ingrijpen door de volledige besturing over te nemen bij gevaar. Enorm handig als je kind nog niet zelfstandig kan rijden! Bekijk direct de top 5 best verkochte elektrische kinderauto's van dit moment als je er direct eentje wilt gaan aanschaffen.

 

Voor- en nadelen van een elektrische kinderauto

Het mooiste van een elektrische kinderauto is dat ze niet alleen een leuke speelmanier zijn, maar ook positief bijdragen aan hun cognitieve en motorische ontwikkeling. Ze leren onder andere diepte te zien en bepaalde rijhandelingen (sturen, gas geven) te verrichten. Het plezier dat ze hieraan beleven, is ongekend. Ook geeft het hun zelfvertrouwen een boost, omdat ze enorm trots zijn om hun rijkunsten te laten zien aan papa en mama. 

Een nadeel van deze elektrische kinderauto is echter de gevoelige accu. Zo moet je hem bijvoorbeeld 1 keer per maar kort opladen; door de regelmatige oplaadbeurt blijft hij namelijk vol en in goede staat. Ook het feit dat je bij elke accubeurt nauwlettend in de gaten moet houden dat hij niet te lang oplaadt, kan vervelend zijn. Hij kan daar namelijk niet tegen en kapotgaan. 

 

Let hierop bij de aanschaf van een elektrische kinderauto

Er zijn bepaalde dingen waar je op moet letten als je een elektrische kinderauto wilt gaan kopen. Om degene te vinden die het beste bij jouw kind past, kun je bijvoorbeeld letten op van welk merk de auto is. Ze hebben ieder een bepaald uiterlijk dat je wel of niet aanspreekt. Ga je voor een stoer model, een ouderwets model of een schattig model? Ook hoelang je ermee kunt rijden op één acculading kan jouw keuze bepalen. Kijk dus altijd goed naar alle specificaties die vermeld worden. 

 

Populaire merken en types van elektrische kinderauto's in 2022

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel modellen van elektrische kinderauto's op de markt. Zo zijn er niet alleen bepaalde merken waar je uit kunt kiezen, maar ook bepaalde uitvoeringen daarvan. Bij Audi kun je bijvoorbeeld kiezen uit zowel de Q7 als de i8. Hieronder zullen twee toppers besproken worden: de Range Rover en de Audi Q7. De eerste uit dat rijtje is gebaseerd op de Evoque en ziet er lekker stoer uit. Je kind kan zich gemakkelijk voortbewegen middels het voetpedaal, maar hij kan ook per afstandsbediening bestuurd worden. Hiermee kun je naar links en rechts of voor- en achteruit. Volledig opgeladen gaat deze elektrische kinderauto circa anderhalf tot twee uur mee. Geschikt voor kids tot 30 kilo. 

 

Een andere favoriet is de Audi Q7. Dit model heeft een realistisch uiterlijk en is daarmee een leuke imitatie van het origineel. De 6V oplaadbare accu gaat lang mee en wordt uiteraard meegeleverd. Ook te besturen met een afstandsbediening. Geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar. 

Beste Elektrische Kinderauto aanbiedingen van Juli 2024