Digitale Piano

Ontdek de top 5 digitale piano's voor een authentiek geluid en aanraakbeleving. Lees de reviews en kies de beste digitale piano.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Casio CDP-S100
Casio CDP-S100
Voordelen
Toetsen met gewogen hamermechaniek, toetsen voelen als echte piano. Gratis app voor online piano les. Ook buitenshuis gebruik dankzij batterijen. Goed geluid.
Nadelen
Deze digitale piano heeft geen onderstel.
Casio Privia PX-S1000
Casio Privia PX-S1000
Voordelen
Compact en licht, overal mee naar toe nemen. Lage toetsen voelen zwaarder dan de hoge. Via bluetooth muziek streamen, zelf meespelen. 3,5 mm aux ingang. Casio Chordana app.
Nadelen
Om de toetsaanslagen te dempen, accentueren en verlengen, heb je een triple pedaal met una corda, sostenuto en sustain functies nodig.
Tip: Beste keuze
Casio PX-770
Casio PX-770
Voordelen
Hoge kwaliteit digitale piano. Inclusief pedalen en onderstel. 19 Realistische klanken. Akoestiek zelf instelbaar. 2 speakers. Hoofdtelefoon aansluiten mogelijk.
Nadelen
Het is niet mogelijk om bijv. een synthesizer via een MIDI kabel met de piano te verbinden. 
Yamaha P-125
Yamaha P-125
Voordelen
Toetsen voelen aan als een echte piano. Mooi geluid uit ingebouwde speakers. Beschikbaar in 2 kleuren. Sustain pedaal verlengt toetsaanslagen met voeten.
Nadelen
Wil je de Smart Pianist app gebruiken dan komen er abonnementskosten bij kijken.
Casio AP-270
Casio AP-270
Voordelen
Best verkochte digitale piano 2022. Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. 88 toetsen. Hoofdtelefoon aansluiten mogelijk. Duo mode, samen met iemand anders spelen.
Nadelen
Prijs ligt iets hoger dan die van de gemiddelde digitale piano.

Beste digitale pianoKoopgids: Welke digitale piano is de beste koop van mei 2024?

Een digitale piano is een piano die probeert om een echte piano na te bootsen en daar ook zeer goed in slaagt. Hierbij geldt wel dat hoe duurder het instrument is, hoe natuurgetrouwer het geluid zal zijn. Anders dan bij een akoestische piano, worden de aangeslagen tonen voortgebracht door een versterker en speakers. Om dit te bereiken zijn de klanken van een akoestische piano opgenomen en omgezet naar digitale informatie. Bekijk de top 5 best verkochte digitale piano’s van dit moment als je geen tijd hebt om alle piano’s te vergelijken op prijs en kwaliteit.

Wat zijn de voor- en nadelen van een digitale piano?

De voordelen van een digitale piano ten opzichte van een akoestische piano zijn het regelbare volume en de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten. Dit stelt je in staat om te oefenen waar en wanneer je maar wilt zonder anderen hierbij te storen. Soms is het zelfs zo dat een digitale piano over twee koptelefoonaansluitingen beschikt, wat het mogelijk maakt voor een ouder of leraar om mee te luisteren naar het pianospel van de leerling.

Verder heeft een digitale piano geen onderhoud nodig en behoort stemmen tot het verleden;in tegenstelling tot een akoestische piano heeft een digitale piano namelijk geen bewegende onderdelen, waardoor het dus niet nodig is om het instrument te stemmen. Dan nu een paar nadelen. Het geluid zal nooit helemaal in de buurt komen van de akoestische piano. Ook is het natuurlijk zo dat je een stroomaansluiting nodig hebt om een digitale piano te kunnen bespelen.

Waar moet ik op letten als ik een digitale piano wil aanschaffen?

Allereerst let je natuurlijk op de klank. Hoewel je nooit dezelfde klank zult krijgen als bij een akoestische piano is het belangrijk om een klank te vinden die je mooi vindt. Kies daarom een digitale piano die qua klank het meest in de buurt komt van wat jij wil horen.

Naast de klank moet je erop letten dat de piano 88 toetsen heeft, omdat piano’s met minder toetsen de overgang van akoestisch naar digitaal lastig kunnen maken. Pianospelen doe je zowel met je ogen als met je spieren en als je gewend bent geraakt aan een kleinere piano, dan kan het bespelen van een grotere piano aanpassingsproblemen opleveren.

En als laatste, voelt de bediening intuïtief aan? Wat voor de een intuïtief aanvoelt, vindt de ander enorm onlogisch. Kijk dus goed of alle knoppen zich op een plek bevinden die jij logisch vindt. Probeer dus niet alleen verschillende piano’s uit, maar kijk ook naar de overige functionaliteiten. Zo kom je er vanzelf achter wat voor jou het meest natuurlijk is.

Welke merken en types digitale piano’s zijn populair in 2024?

Probeer voor een bekend merk te gaan. Dan weet je in ieder geval altijd dat je waar voor je geld krijgt. Bekende pianomerken zijn bijvoorbeeld: Yamaha, Roland, Korg, Casio en Kurzweil.

Dit zijn er slechts een paar, maar ze maken al tientallen jaren professionele en herkenbare producten die superbetrouwbaar zijn. Ga ze eens vergelijken om te kijken met welk merk jij klikt. Als je al goede ervaringen hebt met een merk kan dat een voordeel zijn, omdat je dan al iets meer richting hebt bij het maken van een keuze. Laat vage merken links liggen, want je weet nooit of de kwaliteit van het instrument deugt.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een digitale piano

Wat is het grootste voordeel van een digitale piano ten opzichte van een akoestische?

Digitale piano’s vereisen geen stemming, zijn vaak compacter en bieden diverse geluidsinstellingen en -effecten.

Klinkt een digitale piano hetzelfde als een akoestische?

Hoewel technologie sterk is verbeterd, verschillen de klanken. Toch bieden topmodellen een zeer realistische geluidservaring.

Hebben digitale piano’s gewogen toetsen?

Veel modellen hebben gewogen toetsen om het gevoel van een akoestische piano na te bootsen.

Kan ik een koptelefoon aansluiten op een digitale piano?

Ja, de meeste digitale piano’s hebben een koptelefoonaansluiting voor stil oefenen.

Heb ik externe luidsprekers nodig voor een digitale piano?

De meeste digitale piano’s hebben ingebouwde luidsprekers, maar je kunt externe luidsprekers aansluiten voor een voller geluid.

Top 5 Beste kopen
Logo