Elektrische BBQ
Bijgewerkt: Juni 2023

Elektrische BBQ

Elektrische BBQ

Een elektrische barbecue vergt maar heel weinig voorbereidingstijd. Ook het kopen van een nieuwe gasfles hoeft niet meer. Je steekt de stekker in het stopcontact en je zet de elektrische barbecue aan, meer is het niet. Het enige wat je dus moet hebben is een stopcontact dat in de buurt zit. Zoals de naam al aangeeft werkt deze barbecue op elektriciteit. De barbecue wordt gelijkmatig verwarmd door een of meerdere groeispiralen. Het voedsel wordt hierbij dus niet door het vuur, maar door de barbecue zelf verwarmd en is dus anders dan een gas- of houtskoolbarbecue. Bekijk direct de top 5 best verkochte elektrische barbeques van dit moment als je geen tijd hebt om alle modellen uitgebreid te vergelijken.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische barbecue?

De voorbereidingen die je moet treffen nemen veel minder tijd in beslag, omdat je het alleen maar  van stroom hoeft te voorzien om te kunnen beginnen. Meestal duurt het maar 20 minuutjes voordat je kunt gaan barbecueën. Ook het feit dat je met houtskool werkt zorgt voor minder brandgevaar. Geen smeulend materiaal meer of spetterende vonken die kunnen brand kunnen veroorzaken. Nog een voordeel is dat het minder onderhoudsintensief is, want hij wordt minder vuil dan bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue. Ook de (zo goed als) afwezige rook, zorgt ervoor dat je kleding niet naar de rook gaat ruiken of je ogen geïrriteerd raken. 

Een van de nadelen is natuurlijk dat je altijd een stopcontact nodig hebt. Je kunt hem dus niet in het bos of het park gebruiken. Ook de smaak is anders dan bij een houtskoolbarbecue; velen vinden 'm minder authentiek smaken. En door zijn kleinere formaat is hij minder geschikt voor grote groepen mensen. 

 

Waar moet ik op letten als ik een elektrische barbecue ga kopen?

Begin met het wattage, hier draait alles om. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller jij kunt gaan barbecueën op de juiste temperatuur. Hiernaast moet je erop letten dat de elektrische barbecue een deksel heeft, zodat je ook de indirecte grillmethode kunt toepassen.

Andere zaken die belangrijk zijn: of hij een stevig onderstel heeft en of het grillrooster het juiste formaat voor de vaatwasser heeft. Ook hebben elektrische barbecues vaak een opvangbak voor vet en etensreten. Kijk dus of deze bak ook in de vaatwasser mag. 

 

Welke merken en types elektrische barbecues zijn populair in 2022? 

Twee hele goed elektrische barbecues zijn de Bestron AJA802T en de Moulinex BG134812. Van deze twee is de Bestron het voordeligst; hij kost zo'n 30 euro. Eenvoud en handzaamheid kenmerken deze elektrische barbecue. Wanneer je hem op een stevige tafel plaatst kan ie zowel binnens- als buitenhuis gebruikt worden. En als hij eenmaal te heet dreigt te worden laat de thermostaat hem automatisch afkoelen. Verder is hij klein, licht en goed schoon te maken. Vet of andere viezigheid komen in de opvangbak terecht. Al met al een prima apparaat voor sporadisch gebruik. Bekijk alle Weber elektrische barbecues en kies het model dat bij jouw situatie past.

 

Dan nu de Moulinex: deze tafelbarbecue met een vermogen van 2.100 Watt is geschikt voor zowel binnen als buiten. Eenvoudig uit elkaar te halen en schoonmaken is zo gebeurd. De stalen opvangbak en het stalen rooster mogen namelijk gewoon in de vaatwasser. Verder zitten er handgrepen aan de zijkant die ervoor zorgen dat je je handen niet verbrandt tijdens het verplaatsen van de barbecue. Samengevat is het een echte topper.

Beste Elektrische BBQ aanbiedingen van Juni 2023