Elektrische BBQ

Vuur maken was nog nooit zo eenvoudig! Ontdek de top 5 elektrische BBQ's voor een smaakvolle en rookvrije grillervaring. Bekijk de reviews en kies de beste elektrische BBQ.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Weber Q1400
Weber Q1400
Voordelen
Compact formaat. Aparte vetafvoer. Geschikt voor maximaal 7 personen. Ook te gebruiken als tafelbarbecue, op balkon of kleine tuin. Weinig rookontwikkeling.
Nadelen
Deze elektrische barbecue heeft geen thermometer op de deksel.
Weber Q2400
Weber Q2400
Voordelen
Groot kookoppervlak. Geschikt voor groepen tot 10 personen. Speciale vetafvoer. Ook te gebruiken als tafelbarbecue. Makkelijk schoon te maken dankzij gietijzeren grillplaten. Temperatuur goed regelbaar.
Nadelen
De prijs van deze elektrische bbq ligt iets hoger dan die van een gemiddelde elektrische bbq.
Tip: Beste keuze
Weber Pulse 2000
Weber Pulse 2000
Voordelen
Maximaal 10 personen. Snel opgewarmd dankzij reflector. Geen gasflessen nodig. Lang snoer van 1,8 meter. Warmtespiraal zorg voor gelijkmatig garen.
Nadelen
Prijs ligt iets hoger dan die van de gemiddelde elektrische barbecue.
Weber Pulse 1000
Weber Pulse 1000
Voordelen
iGrill met sensor voor vlees. Inclusief app voor optimaal barbecueën. Temperatuur afleesbaar op digitaal scherm. Gietijzeren rooster. Bedieningsgemak.
Nadelen
Deze elektrische barbecue is minder geschikt voor groepen boven de 6 personen.
Barbecook Alexia 5011
Barbecook Alexia 5011
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Geschikt voor groepen tot 8 personen. Stevig onderstel. Ook te gebruiken als tafelbarbecue. Snel op temperatuur. Makkelijk schoonmaken. Vlees blijft goed liggen.
Nadelen
Deze barbecue heeft geen ingebouwde thermometer in de deksel.

Beste Elektrische BBQKoopgids: Welke Elektrische BBQ is de beste koop van mei 2024?

Een elektrische barbecue vergt maar heel weinig voorbereidingstijd. Ook het kopen van een nieuwe gasfles hoeft niet meer. Je steekt de stekker in het stopcontact en je zet de elektrische barbecue aan, meer is het niet. Het enige wat je dus moet hebben is een stopcontact dat in de buurt zit. Zoals de naam al aangeeft werkt deze barbecue op elektriciteit. De barbecue wordt gelijkmatig verwarmd door een of meerdere groeispiralen. Het voedsel wordt hierbij dus niet door het vuur, maar door de barbecue zelf verwarmd en is dus anders dan een gas- of houtskoolbarbecue. Bekijk direct de top 5 best verkochte elektrische barbeques van dit moment als je geen tijd hebt om alle modellen uitgebreid te vergelijken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische barbecue?

De voorbereidingen die je moet treffen nemen veel minder tijd in beslag, omdat je het alleen maar van stroom hoeft te voorzien om te kunnen beginnen. Meestal duurt het maar 20 minuutjes voordat je kunt gaan barbecueën. Ook het feit dat je met houtskool werkt zorgt voor minder brandgevaar. Geen smeulend materiaal meer of spetterende vonken die kunnen brand kunnen veroorzaken. Nog een voordeel is dat het minder onderhoudsintensief is, want hij wordt minder vuil dan bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue. Ook de (zo goed als) afwezige rook, zorgt ervoor dat je kleding niet naar de rook gaat ruiken of je ogen geïrriteerd raken.

Een van de nadelen is natuurlijk dat je altijd een stopcontact nodig hebt. Je kunt hem dus niet in het bos of het park gebruiken. Ook de smaak is anders dan bij een houtskoolbarbecue; velen vinden ‘m minder authentiek smaken. En door zijn kleinere formaat is hij minder geschikt voor grote groepen mensen.

Waar moet ik op letten als ik een elektrische barbecue ga kopen?

Begin met het wattage, hier draait alles om. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller jij kunt gaan barbecueën op de juiste temperatuur. Hiernaast moet je erop letten dat de elektrische barbecue een deksel heeft, zodat je ook de indirecte grillmethode kunt toepassen.

Andere zaken die belangrijk zijn: of hij een stevig onderstel heeft en of het grillrooster het juiste formaat voor de vaatwasser heeft. Ook hebben elektrische barbecues vaak een opvangbak voor vet en etensreten. Kijk dus of deze bak ook in de vaatwasser mag.

Welke merken en types elektrische barbecues zijn populair in 2024?

Twee hele goed elektrische barbecues zijn de Bestron AJA802T en de Moulinex BG134812. Van deze twee is de Bestron het voordeligst; hij kost zo’n 30 euro. Eenvoud en handzaamheid kenmerken deze elektrische barbecue. Wanneer je hem op een stevige tafel plaatst kan ie zowel binnens- als buitenhuis gebruikt worden. En als hij eenmaal te heet dreigt te worden laat de thermostaat hem automatisch afkoelen. Verder is hij klein, licht en goed schoon te maken. Vet of andere viezigheid komen in de opvangbak terecht. Al met al een prima apparaat voor sporadisch gebruik. Bekijk alle Weber elektrische barbecues en kies het model dat bij jouw situatie past.

Dan nu de Moulinex: deze tafelbarbecue met een vermogen van 2.100 Watt is geschikt voor zowel binnen als buiten. Eenvoudig uit elkaar te halen en schoonmaken is zo gebeurd. De stalen opvangbak en het stalen rooster mogen namelijk gewoon in de vaatwasser. Verder zitten er handgrepen aan de zijkant die ervoor zorgen dat je je handen niet verbrandt tijdens het verplaatsen van de barbecue. Samengevat is het een echte topper.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Elektrische BBQ

Waarom kiezen voor een elektrische BBQ?

Ze zijn snel op temperatuur, rookvrij en ideaal voor locaties waar open vuur niet is toegestaan, zoals balkons.

Hoe verschilt de smaak vergeleken met een traditionele BBQ?

Hoewel de rooksmaak afwezig kan zijn, biedt een elektrische BBQ wel een consistente en gelijkmatige verwarming voor perfect gegrild voedsel.

Is een elektrische BBQ makkelijk te reinigen?

Ja, de meeste modellen hebben verwijderbare onderdelen die vaak vaatwasserbestendig zijn.

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische BBQ?

Dit varieert per model, maar over het algemeen verbruiken ze minder energie dan grote huishoudelijke apparaten.

Kan ik mijn elektrische BBQ ook binnen gebruiken?

Hoewel ze minder rook produceren, wordt het gebruik binnen vaak afgeraden vanwege veiligheid en ventilatievereisten.

Top 5 Beste kopen
Logo