Elektrische Step
Bijgewerkt: Juni 2023

Elektrische Step

Elektrische Step

Een elektrische step zie je steeds vaker. Het is een relatief klein vervoersmiddel dat ook nog weinig inspanning vraagt. Je manoeuvreert gemakkelijk door drukke steden en je kunt ook nog een redelijk tempo aanhouden met een elektrische step. Het is dus niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische step. Dat betekent ook dat er steeds meer opties zijn als je een elektrische step wil kopen. Er zijn dus meerdere dingen waar je over na kunt denken als je een elektrische step aan wil schaffen. 

 

Wel of niet toegestaan op de weg

Elektrische steppen zijn nog relatief nieuw en dat betekent dat er nog geen specifieke regelgeving is voor de apparaten. Daarom worden verschillende steppen in verschillende categorieën geplaatst. Zo vallen er een aantal onder bromfiets, andere weer onder e-bikes en ook een deel onder de bijzondere bromfiets. In 2021 komt er specifiekere regelgeving en wordt verwacht dat de elektrische step toegestaan wordt op de openbare weg in Nederland. Daar is op het moment dus nog geen regelgeving over. Een elektrische step van Veeley, E-micro, Yedoo Mezec en een aantal types Kickbike zijn wel toegestaan. 

 

Merken en gewichtsbelasting

Andere merken voor een elektrische step zijn onder andere Denver, Xiaomi en Segway. De meeste elektrische steppen kunnen tot meer dan 20 kilometer per uur rijden. Meestal kan een elektrische step een gewicht dragen tussen de 100 en 150 kilo – daar kunnen de meeste mensen dus gerust op, ook met een gevulde rugzak. Maar er zijn ook een aantal steppen geschikt voor een maximale belasting van 50 kilo. Deze zijn bedoeld voor kinderen en gaan ook een stuk minder hard. 

 

Prijzen en overwegingen

Je koopt een elektrische step al vanaf iets meer dan 100 euro. Die zijn vaak bedoeld voor kinderen en tieners. Voor volwassenen betaal je al snel bijna 100 euro meer voor de goedkoopste elektrische step. Prijzen kunnen oplopen tot tussen de 1000 tot 2000 euro. Je kunt bij de keuze voor je step letten op het soort banden en de stuurhoogte. De stuurhoogte is bepalend voor het comfort van je step. Je kunt het beste kiezen voor een stuurhoogte waarbij je rug rechtop kan blijven staan. 

 

Waar te koop

Je koopt je elektrische step bijvoorbeeld bij MediaMarkt of Bol.com. Ook Decathlon heeft een aantal elektrische steppen in het assortiment. Deze zijn minder uiteenlopend in prijzen, de prijzen van Decathlon liggen tussen de 300 en 600 euro. Naast de eerdergenoemde winkels en webshops, kun je ook bij BCC terecht of op verschillende gerichte webshops. 

Beste Elektrische Step aanbiedingen van Juni 2023