Elektrische Step

Op zoek naar de perfecte elektrische step? Ontdek de top 5 modellen in onze vergelijking, waarbij we letten op snelheid, batterijduur en extra features.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Denver SEL-80125
Denver SEL-80125
Voordelen
Maximale snelheid 20km per uur. 12 km rijden op een opgeladen accu. Zowel handmatige als elektrische remmen. Vering aan de voorkant. Makkelijk mee te nemen, opvouwbaar.
Nadelen
De accu is warm na het opladen, voorzichtig oppakken na opladen.
Segway Ninebot Max G30
Segway Ninebot Max G30
Voordelen
Zeer lange accuduur, tot 65km rijden op een volle accu. 3 standen, ECO, standaard of sport. Display met accu indicatie. 10 inch tubeless luchtbanden. Hoge maximum snelheid.
Nadelen
Deze elektrische step is qua gewicht iets zwaarder dan de gemiddelde elektrische step.
Tip: Beste keuze
Xiaomi Mi Electric Scooter Essential
Xiaomi Mi Electric Scooter Essential
Voordelen
Heeft bel, verlichting, reflectoren en het dubbele remsysteem. 20 km rijden op een volle accu. Maximaal 20 km/uur snelheid. Rijdt soepel, ook bochten. Inclusief cruise control.
Nadelen
De step moet je voor gebruik unlocken via een app.
Denver SCO-65220 elektrische step
Denver SCO-65220 elektrische step
Voordelen
Heeft drie versnellingen. Wielen van 6.5’’. Met LED verlichting. Belastbaar tot 100kg. In 2-3 uur volledig opgeladen. Voetenplaat van anti slip materiaal. Geschikt voor 14 jaar en ouder.
Nadelen
Deze elektrische step is niet te gebruiken als het regent.
Phaewo X10 PRO
Phaewo X10 PRO
Voordelen
Maximumsnelheid van 25 km/uur. Anti lek banden. 6 Beschermingsfuncties. 8.5 inch banden. Eenvoudig bedienen met gashendel. Dubbele schokabsorbtie. Gemaakt van lichte materialen.
Nadelen
Voordat je de elektrische step gaat gebruiken moet de accu volledig worden opgeladen.

Beste Elektrische StepKoopgids: Welke Elektrische Step is de beste koop van mei 2024?

Een elektrische step zie je steeds vaker. Het is een relatief klein vervoersmiddel dat ook nog weinig inspanning vraagt. Je manoeuvreert gemakkelijk door drukke steden en je kunt ook nog een redelijk tempo aanhouden met een elektrische step. Het is dus niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische step. Dat betekent ook dat er steeds meer opties zijn als je een elektrische step wil kopen. Er zijn dus meerdere dingen waar je over na kunt denken als je een elektrische step aan wil schaffen.

Wel of niet toegestaan op de weg

Elektrische steppen zijn nog relatief nieuw en dat betekent dat er nog geen specifieke regelgeving is voor de apparaten. Daarom worden verschillende steppen in verschillende categorieën geplaatst. Zo vallen er een aantal onder bromfiets, andere weer onder e-bikes en ook een deel onder de bijzondere bromfiets. In 2024 komt er specifiekere regelgeving en wordt verwacht dat de elektrische step toegestaan wordt op de openbare weg in Nederland. Daar is op het moment dus nog geen regelgeving over. Een elektrische step van Veeley, E-micro, Yedoo Mezec en een aantal types Kickbike zijn wel toegestaan.

Merken en gewichtsbelasting

Andere merken voor een elektrische step zijn onder andere Denver, Xiaomi en Segway. De meeste elektrische steppen kunnen tot meer dan 20 kilometer per uur rijden. Meestal kan een elektrische step een gewicht dragen tussen de 100 en 150 kilo – daar kunnen de meeste mensen dus gerust op, ook met een gevulde rugzak. Maar er zijn ook een aantal steppen geschikt voor een maximale belasting van 50 kilo. Deze zijn bedoeld voor kinderen en gaan ook een stuk minder hard.

Prijzen en overwegingen

Je koopt een elektrische step al vanaf iets meer dan 100 euro. Die zijn vaak bedoeld voor kinderen en tieners. Voor volwassenen betaal je al snel bijna 100 euro meer voor de goedkoopste elektrische step. Prijzen kunnen oplopen tot tussen de 1000 tot 2000 euro. Je kunt bij de keuze voor je step letten op het soort banden en de stuurhoogte. De stuurhoogte is bepalend voor het comfort van je step. Je kunt het beste kiezen voor een stuurhoogte waarbij je rug rechtop kan blijven staan.

Waar te koop

Je koopt je elektrische step bijvoorbeeld bij MediaMarkt of Bol.com. Ook Decathlon heeft een aantal elektrische steppen in het assortiment. Deze zijn minder uiteenlopend in prijzen, de prijzen van Decathlon liggen tussen de 300 en 600 euro. Naast de eerdergenoemde winkels en webshops, kun je ook bij BCC terecht of op verschillende gerichte webshops.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Elektrische Step

Is een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

In veel landen is een rijbewijs niet vereist, maar check lokale wetgeving om zeker te zijn.

Hoe lang duurt het om de batterij op te laden?

Dit varieert per model, maar meestal tussen 3-5 uur.

Wat is de maximumsnelheid van een elektrische step?

De snelheid kan variëren tussen 20-45 km/u afhankelijk van het model.

Is de step geschikt voor alle terreinen?

Niet alle modellen zijn geschikt voor ruig terrein; sommige zijn enkel bedoeld voor de stad.

Hoeveel kost een goede elektrische step?

Prijzen variëren van €200 tot €1000+ afhankelijk van de functies en het merk.

Top 5 Beste kopen
Logo