Duffel Bag
Bijgewerkt: Juli 2024

Duffel Bag

Duffel Bag

Het is aan te raden om voor een duffel bag te kiezen van een bekend outdoormerk als je van plan bent hem voor reizen te gebruiken. Een duffel bag is namelijk bedoeld om zeer nuttig te zijn tijdens het reizen. Veel reisduffeltassen zijn bijvoorbeeld voorzien van hengsels, zodat je de tas eenvoudig als rugzak kunt gebruiken. De tas kan dan gedragen worden zonder dat hij over je schouder hoeft te hangen, wat iets comfortabeler is.

 

Tips voor het kiezen van de beste duffel bag

Ben je van plan een duffel bag aan te schaffen? Dan is het raadzaam om je op een aantal onderwerpen te richten. Je kunt kiezen uit verschillende reistassen, zoals rollende duffel bags, draagbare buitentassen en binnentassen. Natuurlijk kan de keuze van een tas ook beïnvloed worden door andere belangrijke aspecten, zoals capaciteit, grootte, gewicht en waterdichtheid. De reden van je aankoop kennen is ook cruciaal. Zoek je handbagage voor in het vliegtuig, een sporttas of een reisduffel? Hou je van een grote of kleine tas? Waar ben je van plan de duffel bag het meest te gebruiken?

 

Kijk naar de soort duffel bag

Het is cruciaal om bij de aanschaf van een duffel bag je beoogde gebruik in gedachten te houden. Ga je de tas vooral gebruiken voor binnen- of buitenactiviteiten? Geef je de voorkeur aan een roltas, zoals een duffel bag op wieltjes, of aan de mogelijkheid om de tas als een rugzak te dragen met behulp van rugzakriemen? 

 

De omvang van een duffel bag

Het doel van een duffel bag hangt nauw samen met het formaat dat de voorkeur geniet. Vraag je bij het kopen van een tas af of je een lange reis gaat maken, een weekendje weg of een soort sport. Al je benodigdheden kunnen in een grotere tas passen, maar die weegt meestal meer en kost in totaal ook meer. Een kleinere tas is handiger, lichter en compacter. Meestal staan in de productbeschrijving details als inhoud, grootte en gewicht. Zo kun je snel bepalen of je een potentiële concurrent hebt.

 

Het draaggemak van een duffel bag

Duffeltassen hebben verschillende draagmechanismen. De meeste tassen zijn voorzien van handvatten zodat je ze kunt optillen. Voor duffel bags zijn wielen, schouderbanden en rugzakbanden extra gebruikelijke draagopties. Wil je een goede sportschoolrugzak die je gemakkelijk van je auto naar de sportschool kunt dragen? Dan is een rol- of rugzakvariant waarschijnlijk niet wat je nodig hebt. Wielen of schouderbanden werken wel als je langere tijd onderweg bent. Let op of de handvatten ook verstelbaar zijn. Je kunt de tas dan aanpassen aan je unieke lichaamsgrootte.

 

Is de duffel bag waterafstotend?

Niet alle tassen kunnen tegen water. Draag je de tas vaak als je naar buiten gaat? Als er tijdens een regenbui niets nat wordt, is dat natuurlijk handig. Er zijn natuurlijk verschillende gradaties van waterbestendigheid. De ene tas kan tegen een korte regenbui, maar na een tijdje wordt hij toch nat. Sommige tassen blijven zelfs drijven als ze in het water vallen en zijn volledig waterdicht. Vooral voor buiten versies is waterbestendigheid cruciaal.

Beste Duffel Bag aanbiedingen van Juli 2024