Carpoint Fietsendrager
Bijgewerkt: Juni 2023

Carpoint Fietsendrager

Carpoint Fietsendrager

Met een Carpoint fietsendrager kun je je fietsen meenemen op vakantie of voor een dagje uit. Een fietsendrager plaats je op de auto of een vergelijkbaar voertuig. Op bestemming haal je je fietsen weer van de auto af en kun je met de fiets verder. Carpoint is een merk dat zich richt op allerlei zaken rondom de auto. Waaronder de transport van verschillende reisattributen, zoals bijvoorbeeld fietsen. Het aanbod is toch vrij beperkt. Er zijn twee varianten Carpoint fietsendragers. 

 

Op de trekhaak

De meest populaire is de universele Carpoint fietsendrager voor op de trekhaak. De meeste fietsendragers op de markt zijn bedoeld voor op de trekhaak. Je bevestigt deze Carpoint fietsendrager ook op de trekhaak van je auto. Dat betekent vaak dat de fietsendrager voor de achterbak zit en de achterbak niet open kan. Deze Carpoint fietsendrager heeft een duidelijk punt om een kentekenplaat op te bevestigen. Door de fietsendrager is namelijk je kenteken niet meer leesbaar. Daarom moet je een tweede kentekenplaat hebben, zodat je kenteken weer leesbaar is als je onderweg bent met de fietsendrager. 

 

Inklapbaar

Deze universele Carpoint fietsendrager is wel inklapbaar. Door de fietsendrager in te klappen, kun je weer bij de achterbak. Dat betekent dat je de fietsendrager niet per se los hoeft te halen als je geen fietsen meeneemt. Dat is nog steeds extra gewicht voor je auto, ook zonder fietsen. Deze Carpoint fietsendrager is geschikt voor fietsen met een gewicht tot 30 kilo. Je kunt er één fiets op meenemen. 

 

Op het dak

Een alternatief is een Carpoint fietsendrager voor op het dak. Deze zie je minder, maar is er wel. Steeds minder auto’s worden met een trekhaak geleverd. Dan is een fietsendrager die op de trekhaak bevestigd moet worden ook geen optie. Wel kun je dan een Carpoint fietsendrager voor op het dak nemen. Wees je dan wel bewust van het feit dat je veel meer hoogte hebt dan je normaal hebt met je auto. Je kunt bijvoorbeeld door veel tunnels niet meer rijden, omdat je dan je fiets kapotrijdt. 

 

Waar carpoint fietsendrager te koop

Een Carpoint fietsendrager kun je op verschillende plekken kopen. Elke zaak die auto-accessoires in dezelfde categorie verkoopt bijvoorbeeld. Hierbij kun je denken aan de Halfords of een ANWB winkel. Maar ook bij kampeerzaken kun je terecht voor een Carpoint fietsendrager. Daarnaast kun je ze bij universele webshops ook gemakkelijk bestellen. Je Carpoint fietsendrager online bestellen is wel zo gemakkelijk. 

Beste Carpoint Fietsendrager aanbiedingen van Juni 2023