Bureaustoel
Bijgewerkt: Juni 2024

Bureaustoel

Bureaustoel

Goede bureaustoelen zijn van groot belang voor werkend Nederland. Immers spendeer je toch het merendeel van je werkdag zittend in eentje. Deze dient comfortabel te zijn, en tevens je lichaam optimaal te ondersteunen. Anders kan dit leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en diverse lichamelijke klachten (voornamelijk in de nek en de rug). Je wordt hier een stuk minder productief door, wat je baas niet zal waarderen. En ook kan dit op de lange termijn leiden tot permanente schade. Daar zit niemand op te wachten. Daarom is het belangrijk om te beschikken over een goede bureaustoel.

 

Waar moet ik op letten als ik een bureaustoel ga aanschaffen?

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Ten eerste moet je jezelf afvragen waarvoor je de bureaustoel vooral gaat gebruiken: voor werk of om in te gamen? Er zijn namelijk wezenlijke verschillen tussen een bureaustoel en een gaming bureaustoel (later hierover meer). Daarnaast check je de verstelbaarheid. Hoe meer je deze kunt aanpassen aan jouw voorkeuren, hoe beter. Vele webshops geven aan hoeveel uur je er in kunt spenderen aan één stuk. Als je lang moet werken, zul je al snel kiezen voor een stoel waar je vele uren in kunt zitten. Ook het materiaal en de kleur kunnen van invloed zijn op je keuze.

 

Hoe stel ik een bureaustoel goed in op de juiste hoogte?

Het is voor jezelf van belang dat een bureaustoel goed staat afgesteld. Zo zit je langer comfortabel, maar dit is ook beter voor je lichaam. Maar hoe stel je de juiste hoogte in? Ten eerste zet je de rugleuning rechtop. Zorg er bij het instellen voor dat je bovenbenen horizontaal zijn en dat je nimmer te veel druk op je benen voelt. Hierna stel je de zitdiepte in, waarbij het van belang is dat er genoeg ruimte is tussen het einde van de zitting en de binnenkant van je knie (in verband met de circulatie van het bloed). Hierna plaats je de rugleuning ideaal achter de rug. Tot slot stel je de armleuningen comfortabel in.

 

Wat is een gaming bureaustoel precies?

Eigenlijk zegt de naam het al: een gaming bureaustoel is een bureaustoel die perfect is als je veel gamet. Tijdens het gamen zit je letterlijk uren achter elkaar op een bureaustoel. Deze moet hier wel op berekend zijn, want anders kan dit al snel erg oncomfortabel worden voor een gamer. Ondersteuning wordt dan ook geboden op de juiste plekken, zodat je uren door kunt gaan.

 

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomie is waar comfort en functionaliteit samen komen. Een slecht ontworpen bureaustoel die oncomfortabel is, is niet alleen ongemakkelijk maar kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. Vooral pijn in de nek of in de rug komen geregeld voor, evenals hoofdpijn. Door comfort, veiligheid en een goed design voor je lichaam te garanderen, zijn ergonomische bureaustoelen het beste voor iedereen die vele uren hierin zittend moet spenderen.

Beste Bureaustoel aanbiedingen van Juni 2024