Broodbakmachine

Van knapperige korsten tot zacht zuurdesem, een broodbakmachine maakt thuis bakken eenvoudig. Vergelijk en vind de perfecte broodbakmachine voor jouw keuken!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Princess Wake Up 152006
Princess Wake Up 152006
Voordelen
15 verschillende bakprogramma’s. Timer instellen. Brood bakken van 900 gram, 14 sneden. Warmhoudfuntie om brood warm te houden. Ook geschikt voor notenbrood.
Nadelen
Deze broodbakmachine heeft geen handvaten om makkelijk te verplaatsen.
Panasonic SD2500WXE
Panasonic SD2500WXE
Voordelen
25 programma’s. Glutenvrij brood, cake, pizzadeeg en jam maken. Grootte van het brood en knapperigheid instelbaar. Startuitstelfunctie van 13 uur. Gemakkelijk schoonmaken. Weinig onderhoud.
Nadelen
Deze broodbakmachine heeft geen warmhoudfunctie om gebakken brood warm te houden.
Tip: Beste keuze
Inventum BM55
Inventum BM55
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Bakblik uitneembaar, makkelijk afwassen. Inclusief kijkvenster. Mooi strakke vormgeving. Klein formaat, past op ieder aanrecht.
Nadelen
De onderdelen van deze broodbakmachine kunnen niet in de vaatwasser.
Kenwood BM450
Kenwood BM450
Voordelen
Automatische toevoer van bijv. noten, rozijnen of olijven. 14 programma. Glutenvrij brood bakken. Grootte van brood en korstkleur instelbaar. Snelbakprogramma, binnen 1 uur brood.
Nadelen
De behuizing van deze broodbakmachine wordt heet tijdens gebruik.
Moulinex OW6101
Moulinex OW6101
Voordelen
Laag geprijsde broodbakmachine. Beschikbaar in 2 kleuren. Hittebestendige behuizing. 15 verschillende bakprogramma’s. Duidelijke gebruiksaanwijzing. Stil tijdens gebruik.
Nadelen
Deze broodbakmachine is qua formaat iets groter dan de gemiddelde broodbakmachine.

Beste BroodbakmachineKoopgids: Welke broodbakmachine is de beste koop van februari 2024?

Er zijn weinig machines wiens naam zo duidelijk de functie illustreert: een broodbakmachine. Dit is letterlijk een machine waarin je brood kunt bakken. Als je altijd al je eigen brood hebt willen bakken, is dit de machine waarmee je het kunt doen. Doordat je zelf kunt bepalen wat er in het brood gaat qua ingrediënten, kun je zelf je ideale brood maken. Bovendien zijn vele broodbakmachines voorzien van automatische programma’s, op maat gemaakt voor verschillende soorten broden. En dan zijn er vaak ook nog eens glutenvrije programma’s, zodat echt iedereen van deze broden kan genieten.

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine maakt het bakken van broden eenvoudiger dan ooit. Aan jou de taak om alle ingrediënten goed gescheiden van elkaar in de machine te doen, waarna de machine er voor zorgt dat er een mooi brood als eindresultaat tevoorschijn komt. Bij vele machines heb je een aparte dispenser voor bijvoorbeeld zaden of noten, die vervolgens tijdens het prepareren van het brood automatisch worden toegevoegd. Fijn, want het is een flinke klus om dit handmatig te doen. Selecteer het programma dat je nodig hebt en zet de machine aan. Controleer na een minuut of 5 of alles nog goed gaat.

Waar moet ik op letten als ik een broodbakmachine wil aanschaffen?

Er zijn een aantal factoren die bepalen voor welke broodbakmachine je kiest. Ten eerste is er de prijs. Niet iedereen beschikt over een even groot budget. Dit is eigenlijk een soort automatisch filter. Daarnaast zijn er misschien merken waar je bekender mee bent en dus prefereert. Tevens kun je bekijken of ingrediënten automatisch worden toegevoegd. Hierboven werd al benoemd dat sommige machines zaden en noten voor je toevoegen middels een aparte dispenser. Ook kan gekeken worden naar de inhoud. Wil je veel brood in één keer bakken? Dan kies je voor een groter model. Tot slot kun je kijken of er een warmhoud functie aanwezig is.

Wat zijn populaire merken en types broodbakmachines in 2024?

Voor een goede blik op de meest populaire merken van dit moment, is gekeken naar wat consumenten aanschaffen via de bekendere webshops van nu. Welke merken doen het goed? Dit leert ons dat broodbakmachines van de merken Panasonic, Inventum, Princess, Moulinex, Tefal en Kenwood het goed doen. Aan jou de taak om te bepalen of de machines van deze merken goed genoeg zijn voor jou. Qua prijs valt op dat vooral de middenklasse varianten populair zijn. Wel doen de duurdere modellen van Panasonic het zeer goed.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een broodbakmachine

Kan ik met een broodbakmachine elk soort brood maken?

Ja, de meeste broodbakmachines hebben diverse programma’s waarmee je verschillende soorten brood kunt bereiden, van volkoren tot zuurdesem.

Hoe lang duurt het gemiddeld om een brood te bakken in een broodbakmachine?

De baktijd varieert per machine en broodsoort, maar gemiddeld duurt het tussen de 3 en 4 uur.

Is zelf brood bakken met een machine goedkoper dan brood kopen in de winkel?

Op de lange termijn kan het goedkoper zijn, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Plus, je krijgt het voordeel van versgebakken brood zonder conserveringsmiddelen.

Kan ik ook glutenvrij brood maken met een broodbakmachine?

Ja, veel moderne broodbakmachines hebben een speciaal programma voor glutenvrij brood.

Hoe onderhoud ik mijn broodbakmachine het best?

Maak na elk gebruik de bak en kneedhaak schoon. Volg de instructies in de handleiding voor dieper onderhoud en periodieke controles.

Top 5 Beste kopen
Logo