Cirkelzaag

Op zoek naar de ideale cirkelzaag? Vergelijk functies, zaagbladen en veiligheidsopties voor de perfecte keuze voor jouw klusbehoeften.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Bosch PKS 66 AF
Bosch PKS 66 AF
Voordelen
Krachtige 1600 watt motor. Maximale zaagdiepte 66mm. Beschikbaar met geleiderails. Inclusief stofafzuiging. Opvangbak voor splinters. Hoogte instelbaar. Eenvoudige bediening.
Nadelen
De cirkelzaag weegt 5,4 kilogram, iets zwaarder dan de gemiddelde cirkelzaag.
Makita HS7601J
Makita HS7601J
Voordelen
Weegt slechts 4 kilo, licht in gebruik. Is kantelbaar, ook verstek zagen. Zaagdiepte 68mm. Asblokkering zorgt voor veiligheid. Inclusief opbergkoffer. 2 jaar garantie.
Nadelen
Er wordt standaard maar 1 zaagblad meegeleverd bij deze cirkelzaag.
Tip: Beste keuze
DeWalt DWE576K-QS
DeWalt DWE576K-QS
Voordelen
Compact en licht model. Vermogen van 1600 watt. Zaag met 190 mm blad. Inclusief geleiderail. Lang snoer. Veel keuze in afstelmogelijkheden.
Nadelen
Er wordt geen speciale opbergkoffer meegeleverd, enkel doos van plastic.
Black & Decker CS1250L-QS
Black & Decker CS1250L-QS
Voordelen
Scherp geprijsde cirkelzaag. Laser geleider voor precisiewerk. Diepe zaagsnede. Ligt goed in de hand. Zaagt fijn en secuur. Regelmatig cashback acties.
Nadelen
Geen stof afzuigen, naderhand dus stofzuigen.
Powerplus POWX1365MB
Powerplus POWX1365MB
Voordelen
Als beste getest, uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Lasergeleider zorg voor nauwkeurig zagen. Inval functie, middenin het werkstuk beginnen. Werkt gebruiksvriendelijk.
Nadelen
De maximale zaagdiepte is met 28,5 mm aan de lage kant voor een cirkelzaag.

Beste CirkelzaagKoopgids: Welke cirkelzaag is de beste koop van april 2024?

Zagen zijn er in diverse varianten, en cirkelzagen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze soorten zagen staan ook wel bekend als radiaalzagen. In het arsenaal der gereedschappen van menig doe-het-zelver vind je deze type zagen terug. Ze zijn dan ook veelzijdig en voor diverse klussen inzetbaar. Hieronder zal dieper ingegaan worden op wat een cirkelzaag nu precies is en welke soorten er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Ook worden de populairste merken van dit moment bekeken en ontvang je een aantal tips waar je op moet letten als je een cirkelzaag gaat kopen.

Wat is een cirkelzaag?

De cirkelzaag valt op door het zaagblad. Het zal je niet verbazen dat deze in de vorm van een cirkel is. Er zijn vele varianten verkrijgbaar, van zagen met grote tanden tot aan zagen met kleine tanden. Deze cirkelvormige zaag hoef je niet zelf aan te sturen. Dit gebeurt aan de hand van een motor. Hierdoor is deze zaag enorm handig voor het bewerken van diverse werkstukken. Bovendien is het mogelijk om een cirkelzaag op een zaagtafel te monteren. Daarom kiezen vele doe-het-zelvers dus voor een cirkelzaag.

Welke soorten cirkelzagen zijn er allemaal?

Ten eerste heb je de keuze tussen draadloze cirkelzagen of cirkelzagen die gebruik maken van netstroom. Draadloze cirkelzagen geven je meer bewegingsvrijheid, maar je bent wel afhankelijk van een accu. Als deze leeg is, kun je niet meer zagen. Een zaag op netstroom kun je altijd gebruiken, maar je hebt wel minder bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn er zagen die geschikt zijn voor materialen zoals hout, laminaat en kunststoffen. Maar er zijn ook stevigere zagen die je kunt gebruiken voor harde werkstukken zoals harde houten en metaal.

Wat zijn populaire merken cirkelzagen?

Op het gebied van cirkelzagen heb je veel keuzes te maken. Eén hiervan is het merk waarvoor je kiest. Nu heb je misschien zelf je eigen voorkeuren, maar het is tevens mogelijk om te checken welke merken het het beste doen bij Nederlandse consumenten van webshops. Goede voorbeelden van merken die op het moment populair zijn, zijn: Bosch, Makita, Powerplus, Metabo en Dremel.

Waar moet ik op letten als ik een cirkelzaag ga aanschaffen in 2024?

Ten eerste heb je de keuze uit vele merken voor uiteenlopende prijzen. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar er is in vele gevallen wel een samenhang tussen de prijs en de kwaliteit. Cirkelzagen kunnen draadloos zijn, maar dit hoeft niet. Beide varianten zijn verkrijgbaar. Daarnaast kun je variëren qua de maximale zaagdiepte die een cirkelzaag bezit. Zo gaan sommige zagen maar 25.5 mm diep, anderen kunnen maar liefst 85 mm diep. Daarnaast dien je te bepalen waarvoor je de zaag gaat gebruiken. Welk materiaal ga je bewerken? Niet elke zaag is voor alle materialen geschikt. Tot slot kan ook de diameter verschillen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een cirkelzaag

Wat is het voornaamste verschil tussen een cirkelzaag en een decoupeerzaag?

Een cirkelzaag is voornamelijk bedoeld voor het maken van rechte sneden in verschillende materialen, terwijl een decoupeerzaag meer geschikt is voor gedetailleerd en bochtig zaagwerk.

Welke cirkelzaagblad moet ik gebruiken voor verschillende materialen?

Voor hout kies je vaak een blad met middelmatige tanddichtheid. Voor metaal een blad met fijne tanden en voor metselwerk een diamantblad.

Is een geleiderail noodzakelijk bij het gebruik van een cirkelzaag?

Niet altijd, maar een geleiderail zorgt wel voor nauwkeurigere en rechtere sneden, vooral bij langere zaagwerkzaamheden.

Hoe zorg ik voor mijn veiligheid bij het gebruik van een cirkelzaag?

Draag altijd veiligheidsbril, gehoorbescherming en een stofmasker. Zorg ervoor dat het werkstuk stevig is vastgeklemd en houd de zaag stevig vast met beide handen.

Hoe vaak moet ik het zaagblad van mijn cirkelzaag vervangen?

Dit hangt af van hoe vaak je de zaag gebruikt en op welke materialen. Als je merkt dat het zagen moeilijker wordt of de zaagsneden ruwer zijn, is het waarschijnlijk tijd om het blad te vervangen of te slijpen.

Top 5 Beste kopen
Logo