Cirkelzaag
Bijgewerkt: Juli 2024

Cirkelzaag

Cirkelzaag

Zagen zijn er in diverse varianten, en cirkelzagen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze soorten zagen staan ook wel bekend als radiaalzagen. In het arsenaal der gereedschappen van menig doe-het-zelver vind je deze type zagen terug. Ze zijn dan ook veelzijdig en voor diverse klussen inzetbaar. Hieronder zal dieper ingegaan worden op wat een cirkelzaag nu precies is en welke soorten er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Ook worden de populairste merken van dit moment bekeken en ontvang je een aantal tips waar je op moet letten als je een cirkelzaag gaat kopen. 

 

Wat is een cirkelzaag?

De cirkelzaag valt op door het zaagblad. Het zal je niet verbazen dat deze in de vorm van een cirkel is. Er zijn vele varianten verkrijgbaar, van zagen met grote tanden tot aan zagen met kleine tanden. Deze cirkelvormige zaag hoef je niet zelf aan te sturen. Dit gebeurt aan de hand van een motor. Hierdoor is deze zaag enorm handig voor het bewerken van diverse werkstukken. Bovendien is het mogelijk om een cirkelzaag op een zaagtafel te monteren. Daarom kiezen vele doe-het-zelvers dus voor een cirkelzaag.

 

Welke soorten cirkelzagen zijn er allemaal?

Ten eerste heb je de keuze tussen draadloze cirkelzagen of cirkelzagen die gebruik maken van netstroom. Draadloze cirkelzagen geven je meer bewegingsvrijheid, maar je bent wel afhankelijk van een accu. Als deze leeg is, kun je niet meer zagen. Een zaag op netstroom kun je altijd gebruiken, maar je hebt wel minder bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn er zagen die geschikt zijn voor materialen zoals hout, laminaat en kunststoffen. Maar er zijn ook stevigere zagen die je kunt gebruiken voor harde werkstukken zoals harde houten en metaal.

 

Wat zijn populaire merken cirkelzagen?

Op het gebied van cirkelzagen heb je veel keuzes te maken. Eén hiervan is het merk waarvoor je kiest. Nu heb je misschien zelf je eigen voorkeuren, maar het is tevens mogelijk om te checken welke merken het het beste doen bij Nederlandse consumenten van webshops. Goede voorbeelden van merken die op het moment populair zijn, zijn: Bosch, Makita, Powerplus, Metabo en Dremel.

 

Waar moet ik op letten als ik een cirkelzaag ga aanschaffen in 2022?

Ten eerste heb je de keuze uit vele merken voor uiteenlopende prijzen. Goedkoop is niet altijd duurkoop, maar er is in vele gevallen wel een samenhang tussen de prijs en de kwaliteit. Cirkelzagen kunnen draadloos zijn, maar dit hoeft niet. Beide varianten zijn verkrijgbaar. Daarnaast kun je variëren qua de maximale zaagdiepte die een cirkelzaag bezit. Zo gaan sommige zagen maar 25.5 mm diep, anderen kunnen maar liefst 85 mm diep. Daarnaast dien je te bepalen waarvoor je de zaag gaat gebruiken. Welk materiaal ga je bewerken? Niet elke zaag is voor alle materialen geschikt. Tot slot kan ook de diameter verschillen. 

Beste Cirkelzaag aanbiedingen van Juli 2024