Draadloos Toetsenbord

Draadloze toetsenborden combineren gemak en functionaliteit. Vergelijk de beste opties om de perfecte match voor jouw digitale behoeften te vinden.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Apple Magic Keyboard QWERTY
Apple Magic Keyboard QWERTY
Voordelen
Draadloos verbinden via Bluetooth, werkt eventueel ook met draad. Gemakkelijk mee te nemen. Lange accuduur. Typt lekker weg. Stijlvol Apple design.
Nadelen
De ENTER toets is iets smaller dan bij andere draadloze toetsenborden.
Logitech k400 plus
Logitech k400 plus
Voordelen
Fijn werkend touchpad, geen muis nodig. Werkt tot 10 meter afstand. Beschikbaar in zwart en wit. Ook op bijv. televisie aan te sluiten. Multimedia toetsen, eenvoudige bediening.
Nadelen
Dit draadloze toetsenbord heeft geen accu maar werkt op AA batterijen.
Tip: Beste keuze
Logitech k800
Logitech k800
Voordelen
Verlicht toetsenbord. Ingebouwde polssteun. Strak design. Werkt stil en comfortabel. Te koppelen met andere Logitech producten. Eenvoudig aan te sluiten.
Nadelen
Prijs ligt iets hoger dan die van een gemiddeld draadloos toetsenbord.
HP Pavilion Draadloos Toetsenbord 600
HP Pavilion Draadloos Toetsenbord 600
Voordelen
Voorzien van numeriek veld. Platte toetsen. Toetsen tikken lekker. Goede behuizing, kan tegen een stootje. Ook beschikbaar met draad. Past goed bij andere apparaten van HP.
Nadelen
Heeft geen polssteun voor een ergonomische houding.
Logitech k270
Logitech k270
Voordelen
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Stille, platte toetsen. Gemakkelijk te koppelen via bluetooth. Bereik van 10 meter. 13 multimedia sneltoetsen. Schakelt automatisch uit.
Nadelen
Het toetsenbord heeft geen numeriek voor mensen die veel met cijfers werken.

Beste Draadloos ToetsenbordKoopgids: Welk Draadloos Toetsenbord is de beste koop van mei 2024?

Het gemak van een draadloos toetsenbord moet niet onderschat worden. Vele apparaten zijn inmiddels draadloos, waar vroeger gedacht werd dat dit een utopie was. Zo zijn inmiddels diverse gadgets en accessoires, van oordopjes tot aan opladers, draadloos. Ook toetsenborden kunnen niet achter blijven in dit opzicht. Inmiddels heb je de keuze uit vele soorten. Hieronder gaan we dieper in op wat een draadloos toetsenbord precies is, de factoren die je in het oog moet houden als je een draadloos toetsenbord kopen gaat en welke soorten het op dit moment goed doen onder de Nederlandse consumenten.

Wat is een draadloos toetsenbord?

Een toetsenbord gebruik je voor een computer. Deze gebruik je vaak om letters te typen, maar je kunt het ook gebruiken voor diverse commando’s (escape, spatie, ctrl + alt + delete). Daarnaast gebruik je een toetsenbord tijdens het gamen om de boel te besturen (tenzij je een gamepad gebruikt natuurlijk). Het voordeel van een draadloos toetsenbord is, je raadt het al, het feit dat er geen draad aanwezig is. Nooit meer raak je in de knoop of zit je ergens aan vast. Je hebt meer vrijheid en mobiliteit. Tevens heb je meer vrijheid om te gaan zitten zoals jij dat comfortabel vindt. Ook kun je op verdere afstand van je computer of tablet gaan zitten.

Waar moet ik op letten als ik een draadloos toetsenbord wil aanschaffen?

Ten eerste zijn wij gewend aan QWERTY toetsenborden. Alhoewel er ook andere opties op de markt zijn, moet je deze alleen kiezen als je ze gewend bent. Een ander aspect om in de gaten te houden, is of het toetsenbord tegen een stootje kan of niet. Nu zijn toetsenborden van nature vrij stevig, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een glas met drinken omstoten over je toetsenbord kan altijd gebeuren. Gelukkig hoeft dit voor sommige modellen geen probleem te zijn. Daarnaast kun je het aantal USB aansluitingen checken. Tevens kan gecheckt worden of Bluetooth aanwezig is of niet. Uiteraard heb je de keuze uit verschillende kleuren.

Welke merken en types draadloze toetsenborden zijn populair in 2024?

Er zijn vele factoren die bepalen of een merk het goed doet of niet. Veelal is het de prijs – kwaliteit verhouding die de bepalende factor blijkt te zijn. Een goede prijs en een hoge kwaliteit wordt altijd gewaardeerd. Op dit vlak excelleren de draadloze toetsenborden van Logitech. Apple toetsenborden doen het ook goed, maar dit heeft ook te maken met het feit dat alleen Apple producten compatibel zijn met Apple computers. Tot slot doen HP en Microsoft het ook goed met hun eigen draadloze toetsenborden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Draadloos Toetsenbord

Werkt een draadloos toetsenbord met alle computers en apparaten?

De meeste draadloze toetsenborden werken met elk apparaat dat Bluetooth of een USB-poort voor een ontvanger heeft. Het is wel belangrijk om de compatibiliteit te controleren voor aankoop.

Hoe lang gaat de batterij van een draadloos toetsenbord mee?

Dit varieert per model en gebruik, maar veel toetsenborden gaan maanden tot zelfs een jaar mee op een enkele batterijlading of set batterijen.

Is er een merkbaar verschil in reactietijd bij draadloze toetsenborden in vergelijking met bedrade versies?

Voor dagelijks gebruik is het verschil vaak minimaal. Echter, voor gaming raden sommigen een bedraad toetsenbord aan vanwege de snellere reactietijd.

Kunnen draadloze toetsenborden storen met andere draadloze apparaten?

Hoewel het zeldzaam is, kunnen apparaten die op dezelfde frequentie werken soms ruis veroorzaken. Het is goed om apparaten op verschillende frequenties of kanalen te plaatsen indien mogelijk.

Hebben alle draadloze toetsenborden een numeriek toetsenblok?

Nee, er zijn zowel compacte modellen zonder numeriek toetsenblok als volledige modellen met een numeriek toetsenblok beschikbaar. Je keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en gebruik.

Top 5 Beste kopen
Logo