Brabantia Strijkplank

Op zoek naar de beste Brabantia strijkplank? Vergelijk hier de top 5 modellen en ontdek welke het beste bij jouw strijkbehoeften past.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Brabantia Strijkplank C 124 x 45 cm Lavender
Brabantia Strijkplank C 124 x 45 cm Lavender
Voordelen
Gemakkelijk in gebruik. De strijkplank heeft een groot strijkoppervlak. De strijkplank heeft een mooi ontwerp. Beschikt over een katoenen overtrek met schuimlaag. De strijkplank is te verstellen in zeven verschillende hoogtes.
Nadelen
De strijkplank weegt 9 kilo.
Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder - 124 x 38 cm - Titan Oval
Brabantia Strijkplank B met Stoomunithouder - 124 x 38 cm - Titan Oval
Voordelen
Geschikt voor alle gangbare strijkijzers. De strijkplank heeft een safety-lock, zodat het niet zomaar in kan klappen. Het werkblad van de strijkplank is erg stabiel. Het overtrek is gemaakt van 100 procent katoen. De strijkplank kan niet schuiven, dankzij de antislip beschermdoppen.
Nadelen
De strijkplank kan niet hoger dan 98 centimeter.
Tip: Beste keuze
Brabantia Strijkplank C 124 x 45 cm Bubbles
Brabantia Strijkplank C 124 x 45 cm Bubbles
Voordelen
De strijkplank is in hoogte verstelbaar. Gemakkelijk en gladder strijken dankzij het overtrek met schuim. Aan de buitenkant van de strijkplank zit een coating, op deze manier heb je geen last van waterdruppels op de grond. Ruimtebesparend. Eenvoudig en snel strijken.
Nadelen
De aanschafprijs is een klein beetje aan de hoge kant.
Brabantia Strijkplank A met Strijkijzerhouder - 110 x 30 cm - Denim Black
Brabantia Strijkplank A met Strijkijzerhouder - 110 x 30 cm - Denim Black
Voordelen
De strijkplankhoes is geschikt voor gewoon en stoomstrijken. De hoes kan je gemakkelijk bevestigen. Je krijgt twee jaar garantie. Het overtrek is volledig van katoen. Heeft een fraai design.
Nadelen
De strijkplankhoes beschikt alleen over een toplaag.
Brabantia Strijkplank D - met Hittebestendige Parkeerplaats - 135 x 45 cm - Titan Oval
Brabantia Strijkplank D - met Hittebestendige Parkeerplaats - 135 x 45 cm - Titan Oval
Voordelen
Je kunt de strijkplank verstellen in 20 verschillende werkhoogtes. De strijkplank staat stabiel op de vloer. Het uiteinde van de strijkplank is voorzien van een hittebestendige parkeerzone. Het frame van de strijkplank bevat een vergrendeling, waardoor het niet ongewenst in elkaar kan klappen.
Nadelen
Het eenmalige aanschafrijs is een beetje hoog, maar je krijgt wel kwaliteit.

Beste Brabantia StrijkplankKoopgids: Welke Brabantia Strijkplank is de beste koop van februari 2024?

Of je nu iedere dag een net gestreken overhemd aan moet naar kantoor of je kleren moet strijken omdat je ze allemaal in de droger stopt, een strijkplank is in ieder geval noodzakelijk. Zelfs als je niet iedere dag of iedere was iets om te strijken hebt, kan een strijkplank handig zijn. Het geeft je bijvoorbeeld ruimte om je was netjes op te vouwen wanneer je de strijkplank niet gebruikt. Een Brabantia strijkplank is een goede keuze. Dit merk richt zich op huishoudelijke apparatuur en bijbehoren, waaronder dus strijkplanken. Lees hieronder meer over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een Brabantia strijkplank.

Breedte

Dit begint bij de breedte. Niet bij de hoogte, omdat iedere Brabantia strijkplank af te stellen is op de hoogte die goed is voor jouw rug en houding. Een Brabantia strijkplank is er in vier breedtes. Deze worden aangegeven met de letters A tot en met D. Strijkplanken B en C zijn even lang. Deze zijn 124 centimeter. Strijkplanken C en D zijn weer even breed met 45 centimeter. A is het kleinst en D het grootst. Een strijkplank A is 110 bij 30 centimeter en de D is 135 bij 45 centimeter. Een Brabantia strijkplank D is in hoogte aan te passen om zittend te kunnen strijken.

Houder

Behalve de afmetingen van de Brabantia strijkplank, moet je letten op de houder voor je strijkbout. Dit hangt gedeeltelijk af van wat voor strijkbout je gebruikt. Ook of je veel stoom of weinig stoom gebruikt heeft invloed. De standaarduitvoering is geschikt voor zowel gewone als voor stoomstrijkijzers. De strijkijzerhouder Solid is ook voor beide geschikt. Op de stoomgeneratorhouder Solid kun je weer stoomgenerators kwijt. Dit geldt ook voor de uitklapbare stoomunithouder. Hier kunnen ook andere strijkijzers op. Tot slot is er de hittebestendige parkeerplaats: een deel van je strijkplank en strijkplankhoes waar je zonder zorgen je strijkijzer of stoomgenerator op kwijt kunt.

Extra’s

Misschien wil je meer van je Brabantia strijkplank. Dan zijn er meerdere opties die je kunt overwegen. Bijvoorbeeld een mouwenstrijkplank. Daarmee strijk je gemakkelijk de mouwen van overhemden. Of een linnenrek aan je strijkplank. Daarmee heb je ruimte om je vers gestreken kleren direct op te hangen. Een Brabantia strijkplank heeft sowieso beschermdoppen om je vloer te beschermen en te voorkomen dat je strijkplank verschuift. Ook is er een beveiligingssysteem ingebouwd in de strijkplanken. Bij de strijkplank D is deze net iets anders dan bij A, B en C.

Waar te koop

Je koopt je Brabantia strijkplank gemakkelijk online via de webshop van Brabantia zelf. Ga je liever naar de winkel, dan kun je terecht bij de meeste zaken waar huishoudelijke producten verkocht worden. Bijvoorbeeld de Blokker of Bijenkorf.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Brabantia Strijkplank

Wat is het verschil tussen een Brabantia strijkplank en andere merken?

Brabantia strijkplanken staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben een stabiele constructie, waardoor ze lang meegaan en comfortabel zijn tijdens het strijken.

Zijn Brabantia strijkplanken verstelbaar in hoogte?

Ja, de meeste Brabantia strijkplanken zijn verstelbaar in hoogte. Dit zorgt ervoor dat je de strijkplank kunt aanpassen aan jouw lengte, waardoor je in een ergonomische houding kunt strijken en rugklachten kunt voorkomen.

Hebben Brabantia strijkplanken een hittebestendige hoes?

Ja, Brabantia strijkplanken worden geleverd met een hittebestendige hoes. Deze hoes beschermt de strijkplank tegen brandplekken en zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld tijdens het strijken.

Zijn Brabantia strijkplanken gemakkelijk op te bergen?

Ja, Brabantia strijkplanken zijn ontworpen met het oog op ruimtebesparing. Ze hebben meestal een inklapbaar ontwerp en kunnen compact worden opgeborgen in een kast of achter een deur.

Zijn Brabantia strijkplanken geschikt voor stoomstrijkijzers?

Ja, Brabantia strijkplanken zijn geschikt voor gebruik met stoomstrijkijzers. Ze hebben een speciale stoomdoorlatende hoes en een stoomunithouder, waardoor je veilig en efficiënt kunt strijken met stoom.

Top 5 Beste kopen
Logo