Brabantia Strijkplank
Bijgewerkt: Juni 2024

Brabantia Strijkplank

Brabantia Strijkplank

Of je nu iedere dag een net gestreken overhemd aan moet naar kantoor of je kleren moet strijken omdat je ze allemaal in de droger stopt, een strijkplank is in ieder geval noodzakelijk. Zelfs als je niet iedere dag of iedere was iets om te strijken hebt, kan een strijkplank handig zijn. Het geeft je bijvoorbeeld ruimte om je was netjes op te vouwen wanneer je de strijkplank niet gebruikt. Een Brabantia strijkplank is een goede keuze. Dit merk richt zich op huishoudelijke apparatuur en bijbehoren, waaronder dus strijkplanken. Lees hieronder meer over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een Brabantia strijkplank. 

 

Breedte

Dit begint bij de breedte. Niet bij de hoogte, omdat iedere Brabantia strijkplank af te stellen is op de hoogte die goed is voor jouw rug en houding. Een Brabantia strijkplank is er in vier breedtes. Deze worden aangegeven met de letters A tot en met D. Strijkplanken B en C zijn even lang. Deze zijn 124 centimeter. Strijkplanken C en D zijn weer even breed met 45 centimeter. A is het kleinst en D het grootst. Een strijkplank A is 110 bij 30 centimeter en de D is 135 bij 45 centimeter. Een Brabantia strijkplank D is in hoogte aan te passen om zittend te kunnen strijken. 

 

Houder

Behalve de afmetingen van de Brabantia strijkplank, moet je letten op de houder voor je strijkbout. Dit hangt gedeeltelijk af van wat voor strijkbout je gebruikt. Ook of je veel stoom of weinig stoom gebruikt heeft invloed. De standaarduitvoering is geschikt voor zowel gewone als voor stoomstrijkijzers. De strijkijzerhouder Solid is ook voor beide geschikt. Op de stoomgeneratorhouder Solid kun je weer stoomgenerators kwijt. Dit geldt ook voor de uitklapbare stoomunithouder. Hier kunnen ook andere strijkijzers op. Tot slot is er de hittebestendige parkeerplaats: een deel van je strijkplank en strijkplankhoes waar je zonder zorgen je strijkijzer of stoomgenerator op kwijt kunt. 

 

Extra’s

Misschien wil je meer van je Brabantia strijkplank. Dan zijn er meerdere opties die je kunt overwegen. Bijvoorbeeld een mouwenstrijkplank. Daarmee strijk je gemakkelijk de mouwen van overhemden. Of een linnenrek aan je strijkplank. Daarmee heb je ruimte om je vers gestreken kleren direct op te hangen. Een Brabantia strijkplank heeft sowieso beschermdoppen om je vloer te beschermen en te voorkomen dat je strijkplank verschuift. Ook is er een beveiligingssysteem ingebouwd in de strijkplanken. Bij de strijkplank D is deze net iets anders dan bij A, B en C. 

 

Waar te koop

 

Je koopt je Brabantia strijkplank gemakkelijk online via de webshop van Brabantia zelf. Ga je liever naar de winkel, dan kun je terecht bij de meeste zaken waar huishoudelijke producten verkocht worden. Bijvoorbeeld de Blokker of Bijenkorf. 

Beste Brabantia Strijkplank aanbiedingen van Juni 2024