Bosmaaier Aanbieding
Bijgewerkt: Juni 2023

Bosmaaier Aanbieding

Bosmaaier Aanbieding

Waarom een bosmaaier voor jou handig kan zijn

Een bosmaaier kan van pas komen wanneer je lastige plekken in je tuin of gazon hebt waar de grasmaaier niet gemakkelijk bij kan komen. Een bosmaaier kan bijvoorbeeld in hoeken komen waar je gewone grasmaaier niet komt. Dan is een bosmaaier wel zo gemakkelijk. Wat dat betreft lijkt het apparaat op een grastrimmer, maar een grastrimmer kan weer niet tegen grovere begroeiing. Voor pittiger en zwaarder maaiwerk is een bosmaaier daarentegen juist weer goed geschikt. Mocht je twijfelen of je een bosmaaier of grastrimmer wil, bedenk je dan of je meer dan alleen gras te snoeien hebt.

 

Voor- en nadelen van motoren

Daarnaast is het handig om na te denken over wat voor motor je op je apparaat wil. Er zijn namelijk drie opties, zoals dat voor veel tuingereedschappen opgaat. Je kunt kiezen voor netstroom, accu of benzine aandrijving van de motor. Wanneer je een kleine tuin hebt is netstroom het meest gemakkelijk, zolang je elk punt kunt bereiken met het snoer aan je apparaat. Heb je meer ruimte of flexibiliteit nodig, dan is een accu of benzine aandrijving een betere keuze. Handig voor grote oppervlakken bijvoorbeeld. Een benzine aandrijving is vaak krachtiger dan een accu en de accu heeft het nadeel dat deze opgeladen moet worden. 

 

Draden en bladen of messen

Een bosmaaier kan een maaidraad of een maaiblad gebruiken. In sommige maaiers kun je deze zelfs wisselen. Het maaidraad is geschikt voor onkruid, taai gras of hoog gras. Een maaiblad wordt ook wel mes genoemd. Zo’n blad of een mes is beter geschikt voor grover werk, zoals struikgewas. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een bosmaaier met een blad of mes en daarmee je gras ook kortwieken. Als je van allebei gebruik wil maken, kies je voor een bosmaaier waar je het draad en blad kunt wisselen. 

 

Andere functies

Een beperkt aantal bosmaaiers heeft een draaibare kop. Zo’n kantelbare kop maakt het gemakkelijk om op de echt lastige plekjes te komen. Dus niet alleen de plekken waar je gewone maaier niet komt, maar ook de moeilijkere hoeken. Je kunt je tuinklus prettiger maken door te kiezen voor een telescopische steel. Zo kan iedereen uit het huishouden zonder rugpijn te werk gaan met de bosmaaier. Ook hier is maar een beperkt aantal van deze apparaten van te vinden. 

 

Prijzen, merken en winkels

Prijzen voor een bosmaaier beginnen bij zo’n 100 euro en kunnen oplopen tot het vijfvoudige daarvan. Het maakt hierbij weinig uit voor welk soort motor je kiest, hoewel met name bosmaaiers op netstroom in de onderste categorie qua prijzen zitten. Merken waarvan je een bosmaaier kunt kopen zijn onder andere PowerPlus, Einhell, McCulloch, Bosch en Stiga. Je koopt je bosmaaier natuurlijk bij de bouwmarkt, het tuincentrum, een elektronicazaak of online. 

Beste Bosmaaier aanbiedingen van Juni 2023