Skeelers Kind

Op zoek naar de beste skeelers voor kinderen? Ontdek hier onze top 5 en vergelijk ze op kwaliteit, comfort en prijs. Maak de juiste keuze voor jouw kind!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Nijdam Inline Skate Verstelbaar - Go Crossing
Nijdam Inline Skate Verstelbaar - Go Crossing
Voordelen
Veel bewegingsvrijheid en steun aan de enkels. Het frame is gemaakt van synthetisch materiaal. De skeelers zijn verstelbaar in 4 maten. Geschikt voor jongens en meisjes. De skeelers rollen soepel.
Nadelen
Goed naar de maat kijken, omdat ze verstelbaar zijn.
Van Manen Inlineskates Junior Aluminium
Van Manen Inlineskates Junior Aluminium
Voordelen
Lekker veel kilometers maken. De skeelers zijn voor binnen en buiten te gebruiken. De skeelers groeien met jouw mee, omdat ze te verstellen zijn. Gemaakt van aluminium en kunststof. De skeelers zien er stoer uit.
Nadelen
Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
Tip: Beste keuze
SFR Pulsar Verstelbare Inline Skate Junior Inlineskates
SFR Pulsar Verstelbare Inline Skate Junior Inlineskates
Voordelen
De maat is eenvoudig aan te passen. De skeelers zijn eenvoudig te sluiten door middel van de snel sluiting. Op de wreefband zit klittenband. Je kunt de skeelers gebruiken in alle seizoenen. Goede kwaliteit.
Nadelen
Vanaf maat 30 te gebruiken.
Champz inline skates
Champz inline skates
Voordelen
Geschikt voor verschillende leeftijden. De schoen is lekker zacht. Klik en vetersluiting. Perfect voor kinderen in de groei. De skeelers hebben een comfortabele pasvorm.
Nadelen
De handleiding is in het Duits.
Meteor Invert Inline Skates
Meteor Invert Inline Skates
Voordelen
De grootte is gemakkelijk aan te passen. Zeer hoge kwaliteit. De skeelers zorgen voor een goede stijfheid, zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. De remmen slijten niet snel. Stoere uitstraling.
Nadelen
Te gebruiken vanaf schoenmaat 38.

Beste Skeelers KindKoopgids: Welke Skeelers Kind zijn de beste koop van juni 2024?

Skeelers voor je kind: waar let je op?

Skaten is niet alleen een populaire sport en bezigheid geworden onder volwassenen. Kinderen vinden skeeleren vaak ook ontzettend leuk en je ziet ook steeds vaker kinderen op skeelers of rolschaatsen. Voor skeelers voor een kind zoek je natuurlijk heel wat anders dan voor jouzelf als volwassene. Daarom kun je hier meer lezen over waar je op kunt letten of over na kunt denken wanneer je skeelers voor je kind van plan bent te kopen. Bijvoorbeeld verstelbare skeelers, het wielformaat en natuurlijk prijzen voor skeelers kind.

Verstelbare skeelers voor groeiende kinderen

Verstelbare skeelers zijn precies wat je denkt dat ze zijn. Je kunt ze verstellen, zodat ze met je kind mee groeien. Kinderen groeien snel en hun schoenmaat is vaak binnen een jaar alweer anders. Dan zijn verstelbare skeelers voor kinderen wel zo handig, want die schaf je maar één keer aan en kunnen langer gebruikt worden door je kind. Meestal hebben verstelbare skeelers voor kinderen een minimum en een maximum maat. Pas als het maximum is bereikt, is je kind dan toe aan nieuwe skeelers.

>Let op het wielformaat

Je hebt skeeleren en je hebt skaten. Skeeleren is vooral op een rustig tempo rollen, waar skaten ook nog trucs kan bevatten en waarbij snelheid gebaat is. Wanneer je skeelers voor je kind koopt, is het dan ook handig te weten of je kind een beginner is of iemand die alleen wil skeeleren, of iemand die echt wil skaten. Kleinere wieltjes zorgen voor meer grip op je snelheid en zijn daarom goed voor beginners. Voor meer ervaren skater kinderen zijn grotere wielen vaak weer beter.

Prijzen en merken

Of je nu verstelbare skeelers voor je kind zoekt, met kleine of met grote wieltjes, je zal niet graag de hoofdprijs betalen. Je zal voor de goedkoopste skeelers voor kinderen zeker wel € 20 kwijt zijn. Verstelbare skeelers zijn snel iets duurder, hoewel dit nog geen twee tientjes extra hoeft te zijn. Voor meer ervaren skater kinderen zul je soms meer dan € 100 moeten neertellen voor de juiste skeelers. Bekende merken zijn onder andere Nijdam, Powerslide, Pulsar en Meteor.

Waar te koop

Online zijn er genoeg plekken waar je skeelers voor kinderen kunt kopen, zelfs gerichte webshops voor kinderskates. Daarnaast kun je voor de meer betaalbare skeelers bijvoorbeeld naar Decathlon of Bristol. Veel skateshops of sportzaken verkopen ook skeelers, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Bij dit soort winkels en webshops zul je de eerdergenoemde merken veel tegenkomen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Skeelers Kind

Wat is de beste leeftijd om te beginnen met skeeleren voor kinderen?

De meeste kinderen kunnen beginnen met skeeleren tussen de leeftijd van 4 en 6 jaar, maar het hangt af van de motorische vaardigheden en het zelfvertrouwen van het kind.

Welke beschermingsmiddelen zijn nodig bij het skeeleren voor kinderen?

Het is belangrijk dat kinderen tijdens het skeeleren de juiste beschermingsmiddelen dragen, zoals een helm, knieen elleboogbeschermers en polsbeschermers. Dit helpt blessures te voorkomen.

Moeten kinderen leren remmen voordat ze beginnen met skeeleren?

Ja, kinderen moeten leren hoe ze op een veilige manier kunnen remmen voordat ze beginnen met skeeleren. Dit kan door middel van het leren van de “pizzapunt” remtechniek, waarbij de skeelers in een V-vorm worden geplaatst om snelheid te verminderen.

Moeten kinderen speciale skeelers dragen of kunnen ze gewone inline skates gebruiken?

Het is aan te raden om kinderen speciale kinderskeelers te laten dragen, omdat deze vaak lichter en kleiner zijn en beter passen bij de voeten van kinderen. Gewone inline skates kunnen te groot en zwaar zijn, wat het skeeleren moeilijker kan maken.

Wat zijn goede oefeningen om kinderen te helpen hun balans en coördinatie te verbeteren tijdens het skeeleren?

Enkele goede oefeningen om de balans en coördinatie van kinderen te verbeteren tijdens het skeeleren zijn: slalommen tussen kegels, één been skeeleren, achteruit skeeleren en het maken van kleine sprongetjes tijdens het rijden. Deze oefeningen helpen bij het ontwikkelen van sterke spieren en verbeteren de technische vaardigheden van het kind.

Top 5 Beste kopen
Logo