Bimas Fietsen
Bijgewerkt: Juli 2024

Bimas Fietsen

Bimas Fietsen

Bimas fietsen zegt je misschien niet zo veel. Het merk begon niet lang voor de eeuwwisseling en focust zich op functioneel fietsen. Dat is dan ook wat je mag verwachten van Bimas fietsen. Fietsen die functioneren. De fietsen zien er netjes uit en komen in verschillende varianten. Er zijn zowel e-bikes als normale fietsen van Bimas. De normale Bimas fietsen dragen de naam Transporter. In beide varianten zijn meerdere modellen te vinden. Het is maar net wat je liever wil. Natuurlijk zijn e-bikes prijziger dan fietsen zonder die ondersteuning.

 

E-bikes

Veel mensen kiezen voor e-bikes. Of je nu hoge bruggen moet trotseren op dagelijkse basis, een dagje ouder wordt en meer moeite hebt met fietsen of gewoon tempo wil maken – een e-bike kan uitkomst bieden. Je hoeft amper zelf te trappen en je gaat snel een stuk harder dan op een gewone fiets. Dat scheelt ook weer voor je energiepeil. Je kunt altijd kiezen om zonder de ondersteuning te fietsen. Bimas fietsen heeft verschillende e-bikes. Ze zijn er in een vrouwen- en een mannenmodel. Het verschil daarin is natuurlijk de stang bij een mannenfiets. 

 

Modellen

De Comfort e-bike is de enige onder de Bimas elektrische fietsen die er niet in een mannenmodel is. Dit model lijkt op de City 7.1, met als enige verschil het frameformaat. De City 7.1 is groter. Het City 7.3 model is ook net iets anders: de kleur is blauw in plaats van grijs en er is een versnellingssensor. De City 7.1, City 7.3 en Comfort hebben allemaal 7 versnellingen en een mogelijkheid om je mobiele apparaat via een USB op te laden. De City 3.0 daarentegen heeft 3 versnellingen en geen oplaadmogelijkheid. 

Transporter fietsen

Geen behoefte aan een elektrische fiets? Dan kies je voor één van de Transporters van Bimas fietsen. Hier zijn drie varianten van. Elke variant heeft een rekje voorop de fiets en is er in een mannen- en vrouwenuitvoering. De mannenfietsen zijn zwart bij de A 3.0 en A 1.0. De A 3.3 heeft dan juist weer een zwarte vrouwenfiets. De mannenfiets is daarbij donkergroen. De A 3.0 heeft een lichtgroene vrouwenfiets en de A 1.0 is er alleen in het zwart. De frameformaten zijn bij al deze Bimas fietsen hetzelfde.

 

Remmen en versnellingen

De Bimas Transporter A 1.0 is de meest basis uitvoering van de Bimas fietsen. Hij heeft geen versnellingen en een terugtraprem. De andere Transporter Bimas fietsen hebben 3 versnellingen. Het verschil tussen de Transporter A 3.3 en de Transporter A 3.0 is het soort rem. De 3.3 heeft handremmen, waar de 3.0 gebruik maakt van een terugtraprem, net als de 1.0. 

Beste Bimas Fietsen aanbiedingen van Juli 2024