Almo Nature Kattenvoer
Bijgewerkt: Juni 2023

Almo Nature Kattenvoer

Almo Nature Kattenvoer

Kattenvoer dat goed en gezond is is erg belangrijk voor jouw trouwe viervoeter. Toch kan het vinden van het juiste kattenvoer een behoorlijke opgave zijn. Zo zijn er veel verhalen te vinden over kattenbrokjes en rauwe voeding speciaal voor katten. Daarnaast heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende merken kattenvoer. Dit maakt de zoektocht naar goed kattenvoer voor jouw kat een stuk moeilijker. Om jou bij jouw zoektocht te helpen leggen wij in dit artikel uit waar je allemaal op moet letten bij het vinden van het juiste kattenvoer voor jouw kat.

 

Droog- en natvoer

Katten eten in het wild voornamelijk kleine zoogdieren zoals ratten, muizen en konijnen. Daarnaast vangen ze ook nog wel eens een vogel, reptiel of spin. In al deze voedingsbronnen zitten voornamelijk veel eiwitten, vetten en vocht. Bij het kiezen van geschikt voer voor jouw kat is het dus belangrijk om op deze punten te letten. Voornamelijk vocht is erg belangrijk. Een kat krijgt van nature niet snel dorst. Ze drinken daarom per dag maar kleine hoeveelheden water. De rest halen ze uit de voeding. Let er daarom op dat je jouw kat niet alleen maar droogvoer geeft zoals brokjes. Hierin zit namelijk slechts 5 tot 10% vocht. In natvoer zit meestal tussen de 75 en 85% vocht. 

 

Natuurlijk kattenvoer

Als jij jouw kat wilt laten genieten van volledig natuurlijk voedsel dat van zeer hoge kwaliteit is kun je kiezen voor Almo Nature kattenvoer. Almo Nature kattenvoer is puur en gezond kattenvoer waar geen kunstmatige toevoegingen aan zijn toegevoegd. De producten van Almo Nature zijn daarnaast ook 100% dierproefvrij. Het assortiment van Almo Nature kattenvoer is zeer uitgebreid en bestaat zowel uit droog als nat kattenvoer. Hierdoor kun je eenvoudig afwisselen tussen droog en nat kattenvoer van hetzelfde merk en zorg je ervoor dat jouw kat alle belangrijke vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

Lees goed het etiket

Bij het kiezen van het juiste kattenvoer is het dus belangrijk om te letten op het vochtgehalte, de vitaminen en de voedingsstoffen. Ook natuurlijk voedsel is erg fijn voor de kat. Als je eenmaal hebt gekozen voor een merk waar jij je goed bij voelt, zoals Almo Nature, kun je op zoek gaan naar voeding die goed bij de behoeftes van jouw kat aansluit. Zo heb jij misschien wel een wat oudere kat of juist een hele jonge kat. Veel informatie over de voeding kun je op het etiket lezen. Zo staat er op het etiket van Almo Nature kattenvoer altijd heel duidelijk voor welke katten het voer het beste geschikt is. 

Beste Almo Nature Kattenvoer aanbiedingen van Juni 2023