Acculader

Een lege accu is verleden tijd met de juiste acculader. We hebben de top 5 beste acculaders beoordeeld. Vind de acculader die bij jouw behoeften past!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Hummer H1 Mini Jumpstarter/Lader 15.000mAH
Hummer H1 Mini Jumpstarter/Lader 15.000mAH
Voordelen
Groot vermogen. Te gebruiken bij benzine en diesel motoren tot 7 liter. USB poorten voor het laden van meerdere apparaten tegelijk. Ongeveer 8 uur laden voor een volle Jumpstarter. Compact formaat.
Nadelen
Bij onjuist gebruik kan dit extreme gevolgen hebben.
CHARGE-IT Acculader – Druppellader
CHARGE-IT Acculader – Druppellader
Voordelen
Beschermt tegen oververhitting. Kan producten niet overladen. Led indicatie voor de status. Helder display. Compact en licht van gewicht.
Nadelen
Niet geschikt voor snel laden.
Tip: Beste keuze
Carpoint Acculader Intelligent 3,5A 6-12V
Carpoint Acculader Intelligent 3,5A 6-12V
Voordelen
Geschikt voor laden bij vriezen. Laad sneller op dan gemiddelde soortgelijke laders. Biedt bescherming tegen kortsluiting en oververhitting. Accuklemmen en aansluitkabels zijn inbegrepen. Gemakkelijk mee te nemen.
Nadelen
Tot 3,5 Ampère laden.
Allsafe Acculader - 6V/12V
Allsafe Acculader - 6V/12V
Voordelen
Erg gebruiksvriendelijk. Kortsluiting en oververhitting zijn beveiligd. Binnen en buiten te gebruiken. Intelligente lader. Langere tijd te gebruiken.
Nadelen
De druppellader is niet geschikt voor snel laden.
Optimate Lithium 4S 12,8/13,2V 8-staps 0.8 Amp Acculader / t
Optimate Lithium 4S 12,8/13,2V 8-staps 0.8 Amp Acculader / t
Voordelen
Gemakkelijk op iedere plek te gebruiken. Weersbestendige behuizing om buiten te bevestigen. Hoog rendement. Gemakkelijk te gebruiken. Kabels en klemmen worden meegeleverd.
Nadelen
Beperkte vervangingsgarantie.

Beste AcculaderKoopgids: Welke Acculader is de beste koop van mei 2024?

Acculaders zijn handige apparaten voor wanneer je met de auto of motor bent gestrand. Je kunt met een acculader snel je accu weer opladen en dan kun je vertrekken. Een acculader werkt met twee kabels, een rode en een zwarte. Er zijn verschillende acculaders die geschikt zijn voor allerlei type accu’s. Je moet dus een acculader hebben die geschikt is voor het opladen van jouw type accu. De meeste acculaders zijn voor loodaccu’s van verschillende voltages. Daarnaast zijn er acculaders voor lithium-ijzer-fosfaat, AGM- en EFB accu’s.

Acculader of druppellader

Acculaders worden soms verward met druppelladers. In essentie hebben ze hetzelfde doel: het opladen van je accu. Een druppellader is alleen net iets anders. De druppellader heeft namelijk slimme technologie. Deze laadt in fases, waardoor je slim gebruik maakt van het opladen. De accu wordt opgeladen tot deze vol is. Hierna gaat de druppellader over in een onderhoudsstand. En deze opspaarstand is bevorderlijk voor de levensduur van je accu. Een acculader daarentegen laadt simpelweg de accu op en moet daarna losgekoppeld worden.

Acculader is goedkoper

Dat maakt de acculader wel goedkoper. Omdat er geen slimme technologie gebruikt wordt en dus minder ingewikkelde processen nodig zijn om het apparaat zijn werk te laten doen. Zo’n acculader is dus ideaal voor wanneer je weinig budget hebt of wanneer je enkel een acculader nodig hebt voor het eenmalig opladen van je accu. Een druppellader kun je langer aan je accu gekoppeld laten zonder dat dit problemen oplevert. Dat is weer praktisch voor wanneer je niet snel iets moet opladen. De druppellader heeft weer andere voordelen.

Druppellader voor levensduur van je accu

Voornamelijk omdat deze bijdraagt aan de levensduur van je accu. Dit is bijvoorbeeld handig voor accu’s van apparaten of voertuigen die niet vaak gebruikt worden en die dus risico lopen van slijtage bijvoorbeeld of ouderdom. Acculaders zijn er voor verschillende types accu, maar ook voor verschillende voltages en vermogens. Er zijn ook acculaders van bepaalde merken, die dus ideaal zijn voor accu’s van bepaalde merken. Sommige acculaders laden snel, maar dit hoeft niet noodzakelijk te zijn.

Waar te koop

Je kunt bijna overal acculaders kopen. Er zijn webshops die zich richten op de verkoop van acculaders, druppelladers of allebei. Ook op Bol.com is er een ruim aanbod. Daarnaast kun je bij de bouwmarkt of bij Halfords bijvoorbeeld acculaders kopen. De prijzen verschillen per acculader en zijn dus volledig afhankelijk van wat je precies nodig hebt van je acculader.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Acculader

Welke soort acculader heb ik nodig voor mijn batterij?

De keuze voor een acculader hangt af van het type en de capaciteit van de batterij die je wilt opladen. Raadpleeg de specificaties van de batterij of het apparaat om de juiste lader te kiezen. Bijvoorbeeld, een auto-accu vereist een andere lader dan een motorfietsaccu of een oplaadbare AA-batterij.

Hoe lang duurt het voordat mijn batterij volledig is opgeladen?

De oplaadtijd varieert afhankelijk van de capaciteit van de batterij en de specificaties van de lader. Een krachtigere lader kan sneller opladen dan een minder krachtige. De meeste laders hebben indicatoren die de oplaadstatus weergeven.

Is het veilig om de acculader ’s nachts aan te laten staan?

Moderne acculaders hebben vaak veiligheidsfuncties die overladen voorkomen. Echter, het is altijd raadzaam om de handleiding van de lader te raadplegen en, indien mogelijk, een lader met een automatische uitschakelfunctie te gebruiken.

Kan ik een beschadigde of oude batterij opladen?

Het opladen van een beschadigde of oude batterij kan gevaarlijk zijn, vooral als de batterij lekt of gezwollen is. Bij twijfel is het het beste om de batterij te vervangen.

Wat betekent het als mijn acculader piept of knippert?

Verschillende acculaders kunnen verschillende indicatoren of alarmen hebben. Een piep of knipperend licht kan wijzen op een probleem, zoals een verkeerde aansluiting, een defecte batterij, of een andere storing. Raadpleeg altijd de handleiding van de acculader voor specifieke informatie over waarschuwingsindicatoren.

Top 5 Beste kopen
Logo