Acculader
Bijgewerkt: Juni 2023

Acculader

Acculader

Acculaders zijn handige apparaten voor wanneer je met de auto of motor bent gestrand. Je kunt met een acculader snel je accu weer opladen en dan kun je vertrekken. Een acculader werkt met twee kabels, een rode en een zwarte. Er zijn verschillende acculaders die geschikt zijn voor allerlei type accu’s. Je moet dus een acculader hebben die geschikt is voor het opladen van jouw type accu. De meeste acculaders zijn voor loodaccu’s van verschillende voltages. Daarnaast zijn er acculaders voor lithium-ijzer-fosfaat, AGM- en EFB accu’s. 

 

Acculader of druppellader

Acculaders worden soms verward met druppelladers. In essentie hebben ze hetzelfde doel: het opladen van je accu. Een druppellader is alleen net iets anders. De druppellader heeft namelijk slimme technologie. Deze laadt in fases, waardoor je slim gebruik maakt van het opladen. De accu wordt opgeladen tot deze vol is. Hierna gaat de druppellader over in een onderhoudsstand. En deze opspaarstand is bevorderlijk voor de levensduur van je accu. Een acculader daarentegen laadt simpelweg de accu op en moet daarna losgekoppeld worden. 

 

Acculader is goedkoper

Dat maakt de acculader wel goedkoper. Omdat er geen slimme technologie gebruikt wordt en dus minder ingewikkelde processen nodig zijn om het apparaat zijn werk te laten doen. Zo’n acculader is dus ideaal voor wanneer je weinig budget hebt of wanneer je enkel een acculader nodig hebt voor het eenmalig opladen van je accu. Een druppellader kun je langer aan je accu gekoppeld laten zonder dat dit problemen oplevert. Dat is weer praktisch voor wanneer je niet snel iets moet opladen. De druppellader heeft weer andere voordelen.

 

Druppellader voor levensduur van je accu

Voornamelijk omdat deze bijdraagt aan de levensduur van je accu. Dit is bijvoorbeeld handig voor accu’s van apparaten of voertuigen die niet vaak gebruikt worden en die dus risico lopen van slijtage bijvoorbeeld of ouderdom. Acculaders zijn er voor verschillende types accu, maar ook voor verschillende voltages en vermogens. Er zijn ook acculaders van bepaalde merken, die dus ideaal zijn voor accu’s van bepaalde merken. Sommige acculaders laden snel, maar dit hoeft niet noodzakelijk te zijn. 

 

Waar te koop

Je kunt bijna overal acculaders kopen. Er zijn webshops die zich richten op de verkoop van acculaders, druppelladers of allebei. Ook op Bol.com is er een ruim aanbod. Daarnaast kun je bij de bouwmarkt of bij Halfords bijvoorbeeld acculaders kopen. De prijzen verschillen per acculader en zijn dus volledig afhankelijk van wat je precies nodig hebt van je acculader. 

Beste Acculader aanbiedingen van Juni 2023