Spinningfiets

Bereik je fitnessdoelen met de juiste spinningfiets. We hebben de top 5 beste spinningfietsen vergeleken. Stap op en begin met trappen!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
FitBike Race Magnetic Pro
FitBike Race Magnetic Pro
Voordelen
Zadel verstelbaar. Het stuur heeft een klik systeem. Het stuur is verstelbaar. Waterpasafstelbaar. Onderhoudsarm.
Nadelen
Bidonhouder is wat te laag. FitBike trainingscomputer is niet inbegrepen.
VirtuFit Etappe 1 Spinningfiets
VirtuFit Etappe 1 Spinningfiets
Voordelen
Werkt geschikt voor wielrenners. Voelt realistisch aan. Eenvoudig op te bergen. Geschikt voor duurtraningen. Stil in gebruik. Stevig. Verstelbaar zadel. Bidonhouder.
Nadelen
Je kunt het weerstandsniveau niet direct instellen. Stuur niet horizontaal verstelbaar. Geen lage instap.
Tip: Beste keuze
FitBike Race 8
FitBike Race 8
Voordelen
Handig in het gebruik. Stil in zijn gebruik. Stevig. Stabiel. Snel te monteren. Verstelbaar stuur. Verstelbaar zadel.
Nadelen
Deze spinningfiets heeft geen verlichting in de computer.
VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike
VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike
Voordelen
Stabiel. Verstelbaar zadel. Verstelbaar stuur. Makkelijk in zijn gebruik. Met bidonhouder. Met een noodknop die te makkelijk en snel te gebruiken is.
Nadelen
Deze spinningfiets maakt bij weerstand iets meer geluid dan een gemiddelde spinningfiets.
Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike
Flow Fitness Racer DSB600i Speed Bike
Voordelen
Makkelijk in zijn gebruik. 4 verschillende profielen om te gebruiken. Erg stil. Stevig. Met apps te verbinden. Vele verschillende opties.
Nadelen
De kabel van de computer had iets netter weggewerkt mogen worden.

Beste SpinningfietsKoopgids: Welke Spinningfiets is de beste koop van mei 2024?

Spinning is een manier van sporten die heel effectief is als het gaat om calorieën verbranden. Je kunt dit in veel sportscholen doen, vaak hebben ze een spinningzaal speciaal voor spinninglessen. Sommige sportscholen zijn zelfs enkel gericht op spinning. Maar je kunt ook gewoon een spinningfiets voor thuis kopen. Een spinningfiets lijkt op een hometrainer, maar is niet geheel hetzelfde. De spinningfiets is namelijk gemaakt voor een sportievere houding. Met spinning verbrand je niet alleen calorieën, maar kun je ook goed spieren opbouwen. Dit komt doordat je de weerstand van de spinfiets kunt verzwaren.

Magneten voor weerstand

Je kunt dit dus zelf bepalen en je spinningfiets ook enkel gebruiken om vet te verbranden. De weerstand van de spinningfiets wordt met een magneet aangepast. Er zijn spinningfietsen waarbij je de magneet handmatig moet verplaatsen en spinningfietsen waarbij de magneet elektronisch verplaatst wordt. Dan bedien je met knoppen de magneet in plaats van hem zelf te verplaatsen. Daarnaast zijn er nog elektronische magneten, die hoeven niet te verplaatsen om de weerstand aan te passen, maar werken door meer of minder stroom toevoer.

EMS en nieuwe generatie trapsysteem

Deze laatste variant systeem voor de spinningfiets heet EMS en bij dit soort fietsen heb je veel meer opties. Je kunt bijvoorbeeld trainingen en oefeningen in programma’s doen en meer van je sportsessie bijhouden. In nieuwere spinningfietsen is het trapsysteem ook verbeterd. Voorheen was het idee dat je continu door bleef trappen op de fiets en was het niet mogelijk te stoppen behalve met een noodrem. Bij nieuwere fietsen kun je wel stoppen met trappen tussendoor. Hierdoor lijkt zo’n spinningfiets meer op een racefiets.

Prijzen spinningsfiets

Prijzen voor een spinningfiets liggen natuurlijk ver uiteen en zijn afhankelijk van merken en mogelijkheden van het apparaat. Hoe meer functies, hoe duurder de fiets waarschijnlijk zal zijn. Je zal moeten rekenen op minimaal zo’n 200 tot 300 euro voor een nieuwe spinningfiets. Een tweedehands fiets zal je misschien goedkoper kunnen vinden. Prijzen kunnen oplopen tot ongeveer € 1500. Er zijn daarnaast ook een aantal nog duurdere spinningfietsen te vinden tussen de € 2000 en € 4000.

Waar te koop

Je kunt een spinningfiets op allerlei plekken kopen. Natuurlijk kun je naar zaken die zich specialiseren in sport. Ook Decathlon heeft spinningfietsen voor relatief goedkope prijzen. Online is er ook meer dan voldoende aanbod voor het apparaat. Zowel algemene webshops, waaronder Bol.com, als gespecialiseerde webwinkels voor sport of zelfs specifiek fietsen. Je kunt ook kiezen voor een tweedehands spinningfiets en Marktplaats hiervoor bezoeken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Spinningfiets

Wat is het verschil tussen een spinningfiets en een gewone hometrainer?

Het belangrijkste verschil zit in de opbouw en het gevoel van de rit. Spinningfietsen zijn ontworpen om de sensatie van een echte racefiets na te bootsen, met een rechtopstaande houding, een zwaar vliegwiel en de mogelijkheid om staand te trappen. Hometrainers hebben vaak een comfortabelere zitting en zijn meer bedoeld voor ontspannen fietsen.

Hoe stel ik de spinningfiets correct in voor mijn lichaam?

Het is essentieel om zowel het zadel als het stuur in hoogte aan te passen, zodat je knie slechts een lichte buiging heeft wanneer het pedaal zich in de laagste positie bevindt. Het stuur moet op een comfortabele hoogte zijn waar je geen spanning in je nek of schouders voelt.

Kan ik afvallen met een spinningfiets?

Ja, spinning is een uitstekende cardio-oefening die kan helpen bij gewichtsverlies. Hoeveel je afvalt, hangt af van de intensiteit en duur van je workouts en je voedingsgewoonten.

Heb ik speciale schoenen nodig voor een spinningfiets?

Hoewel je normale sportschoenen kunt gebruiken, kunnen speciale spinschoenen, die klikken in de pedalen van de fiets, zorgen voor een betere krachtoverbrenging en stabiliteit tijdens het trappen.

Maakt een spinningfiets veel lawaai?

De meeste moderne spinningfietsen zijn ontworpen om relatief stil te zijn, vooral die met een magnetisch weerstandssysteem. Fietsen met een kettingaandrijving kunnen iets luider zijn dan die met een riemaandrijving.

Top 5 Beste kopen
Logo