Spinningfiets
Bijgewerkt: Juni 2023

Spinningfiets

Spinningfiets

Spinning is een manier van sporten die heel effectief is als het gaat om calorieën verbranden. Je kunt dit in veel sportscholen doen, vaak hebben ze een spinningzaal speciaal voor spinninglessen. Sommige sportscholen zijn zelfs enkel gericht op spinning. Maar je kunt ook gewoon een spinningfiets voor thuis kopen. Een spinningfiets lijkt op een hometrainer, maar is niet geheel hetzelfde. De spinningfiets is namelijk gemaakt voor een sportievere houding. Met spinning verbrand je niet alleen calorieën, maar kun je ook goed spieren opbouwen. Dit komt doordat je de weerstand van de spinfiets kunt verzwaren. 

 

Magneten voor weerstand

Je kunt dit dus zelf bepalen en je spinningfiets ook enkel gebruiken om vet te verbranden. De weerstand van de spinningfiets wordt met een magneet aangepast. Er zijn spinningfietsen waarbij je de magneet handmatig moet verplaatsen en spinningfietsen waarbij de magneet elektronisch verplaatst wordt. Dan bedien je met knoppen de magneet in plaats van hem zelf te verplaatsen. Daarnaast zijn er nog elektronische magneten, die hoeven niet te verplaatsen om de weerstand aan te passen, maar werken door meer of minder stroom toevoer. 

 

EMS en nieuwe generatie trapsysteem

Deze laatste variant systeem voor de spinningfiets heet EMS en bij dit soort fietsen heb je veel meer opties. Je kunt bijvoorbeeld trainingen en oefeningen in programma’s doen en meer van je sportsessie bijhouden. In nieuwere spinningfietsen is het trapsysteem ook verbeterd. Voorheen was het idee dat je continu door bleef trappen op de fiets en was het niet mogelijk te stoppen behalve met een noodrem. Bij nieuwere fietsen kun je wel stoppen met trappen tussendoor. Hierdoor lijkt zo’n spinningfiets meer op een racefiets. 

 

Prijzen

Prijzen voor een spinningfiets liggen natuurlijk ver uiteen en zijn afhankelijk van merken en mogelijkheden van het apparaat. Hoe meer functies, hoe duurder de fiets waarschijnlijk zal zijn. Je zal moeten rekenen op minimaal zo’n 200 tot 300 euro voor een nieuwe spinningfiets. Een tweedehands fiets zal je misschien goedkoper kunnen vinden. Prijzen kunnen oplopen tot ongeveer € 1500. Er zijn daarnaast ook een aantal nog duurdere spinningfietsen te vinden tussen de € 2000 en € 4000. 

 

Waar te koop

Je kunt een spinningfiets op allerlei plekken kopen. Natuurlijk kun je naar zaken die zich specialiseren in sport. Ook Decathlon heeft spinningfietsen voor relatief goedkope prijzen. Online is er ook meer dan voldoende aanbod voor het apparaat. Zowel algemene webshops, waaronder Bol.com, als gespecialiseerde webwinkels voor sport of zelfs specifiek fietsen. Je kunt ook kiezen voor een tweedehands spinningfiets en Marktplaats hiervoor bezoeken. 

Beste Spinningfiets aanbiedingen van Juni 2023