Zonnescherm Auto

Op zoek naar de beste zonneschermen voor je auto? Ontdek onze top 5 zonneschermen auto en vergelijk ze op kwaliteit, prijs en functionaliteit.
Zonnescherm Auto
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Zonnescherm Auto - Zonwering - Zijruit - UV Protectie - 2 Stuks - Statisch - Rheme
Zonnescherm Auto - Zonwering - Zijruit - UV Protectie - 2 Stuks - Statisch - Rheme
Voordelen
Goede bescherming tegen UV-straling voor iedereen in de auto. De hitte komt niet meer in jouw auto. Geen bevestigingsmiddelen nodig door het statische. Twee zonneschermen in één pakket voor de zijruiten van jouw auto.
Nadelen
Kan soms loslaten vanwege de statische bevestiging.
Zonnescherm - Auto Achterruit - Raamscherm - 2 Stuks - Doorschijnend - Zwart
Zonnescherm - Auto Achterruit - Raamscherm - 2 Stuks - Doorschijnend - Zwart
Voordelen
Een goede bescherming tegen fel zonlicht en de bijbehorende UV-straling. Twee schermen beschikbaar voor jouw autoruit. Het doorschijnende materiaal geeft voldoende zicht op de weg, zodat je ook tijdens het rijden zonlicht tegenhoudt.
Nadelen
Er blijft altijd een scherm achter, omdat je maar één kan plaatsen op de achterruit.
Tip: Beste keuze
Lifestyle Living Zonnescherm – Overtrek Voor Auto Zijruit - Zonwering Voor Baby En Kind – Zonder Zuignappen – Incl. Hoes – MAX 112 x 51CM
Lifestyle Living Zonnescherm – Overtrek Voor Auto Zijruit - Zonwering Voor Baby En Kind – Zonder Zuignappen – Incl. Hoes – MAX 112 x 51CM
Voordelen
Eenvoudig om de ruit heen te doen en bedekt het volledige raam. De ramen kunnen nog steeds open en zullen niet vies worden. Is op vrijwel alle auto’s te plaatsen.
Nadelen
Je moet meer handelingen uitvoeren om het scherm te bevestigen.
Nince Zonnescherm Auto Zijraam - Overtrek - Set van 2 Extra Donker
Nince Zonnescherm Auto Zijraam - Overtrek - Set van 2 Extra Donker
Voordelen
Extra donker, dus minder zonlicht in de auto. De auto blijft te allen tijde koel.
Nadelen
Moet over de deur heengetrokken worden voor bevestiging.

Beste Zonnescherm AutoKoopgids: Welk Zonnescherm Auto is de beste koop van april 2024?

Een zonnescherm auto is onmisbaar als je regelmatig met jouw voertuig op pad bent. Vooral in de zomermaanden kan de zon veel hinder geven tijdens het rijden. Ook als jouw auto stilstaat, komt er voortdurend zonlicht binnen. De temperaturen in de auto lopen snel op, waardoor je ook niets zomaar in de auto kan laten liggen. Dankzij een zonnescherm zijn al jouw spullen goed beschermd en kan je ook voorkomen dat jouw zicht gehinderd wordt tijdens het rijden. Met een groot aantal varianten is er te allen tijde een optie te vinden die het beste bij jouw wensen past.

Zon overal tegenhouden 

Een zonnescherm auto is bedoeld voor verschillende ramen in de auto. Zowel aan de voorkant als de achterkant kan de zon binnen komen. Ook de zijramen geven de zon veel vrijheid om de temperaturen in de auto snel omhoog te laten gaan. Als je een langere autorit maakt met de kinderen kan je ervoor kiezen om deze zonneschermen op de zijramen te plaatsen. Zodra de auto stil staat, plaats je de schermen ook op het voorraam en achterraam om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Zo houd je de zon overal goed tegen en stap je weer in een koelere auto.

Afmetingen voor ieder raam 

Een zonnescherm auto komt in een groot aantal afmetingen. Deze afmetingen zijn vastgesteld op de afmetingen van de ramen van de auto. Voor ieder raam kan je daarom ook weer naar een andere afmeting kijken. Zo heb je voor de zijramen kleinere zonneschermen beschikbaar, terwijl je voor een voorruit of achterruit juist weer naar de grotere varianten kijkt. Ook kan je de kleuren voor de zonneschermen aanpassen aan jouw wensen. De meeste mensen kiezen voor zwart, maar een personalisatie is ook mogelijk om jouw auto direct te herkennen.

Bescherming bij stilstaande auto’s 

Een zonnescherm auto is niet alleen bedoeld voor bescherming tijdens het rijden. Vooral de zonneschermen voor de voorkant en achterkant kunnen immers ook weer hinder opleveren. De zijramen kan je wel afdichten met de schermen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het zicht iets veranderd. Voor stilstaande auto’s is het een goede oplossing om zonlicht tegen te houden. Vooral als de auto voor langere tijd in de zon staat, wil je immers niet dat jouw auto te warm wordt.

Waar te koop

Een zonnescherm auto koop je bij een groot aantal winkels en online verkooppunten. Je kan kijken bij een van de reiswinkels, zoals bijvoorbeeld een ANWB. Online heb je verschillende verkooppunten die jou aan de zonneschermen kunnen helpen. Als je een personalisatie wilt, is het aan te raden om via de online verkooppunten een bestelling te plaatsen. Je kan dan eenvoudig een foto uploaden, welke op het zonnescherm komt te staan.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Zonnescherm Auto

Wat is een zonnescherm voor de auto en waarom heb ik er een nodig?

Een zonnescherm voor de auto is een accessoire dat op de voorruit en zijruiten van een auto kan worden geplaatst om de zonnestralen buiten te houden. Het beschermt de inzittenden tegen fel zonlicht en vermindert de warmte in de auto, waardoor het rijden comfortabeler wordt.

Hoe bevestig ik een zonnescherm op mijn auto?

De meeste zonneschermen voor auto’s zijn voorzien van zuignappen. Plaats de zuignappen op de juiste plek op de voorruit of zijruiten en druk ze stevig aan om ervoor te zorgen dat het zonnescherm stevig vastzit.

Kan ik het zonnescherm tijdens het rijden laten zitten?

Het wordt aanbevolen om het zonnescherm voor de voorruit te verwijderen voordat je gaat rijden, omdat het het zicht van de bestuurder kan belemmeren. Het zonnescherm voor de zijruiten kan over het algemeen wel blijven zitten tijdens het rijden.

Kan ik het zonnescherm wassen?

Ja, de meeste zonneschermen voor auto’s kunnen worden gewassen. Controleer echter altijd de instructies van de fabrikant voordat je het zonnescherm in de wasmachine stopt. In de meeste gevallen is het eenvoudig te reinigen met een vochtige doek.

Kan ik het zonnescherm op maat knippen of aanpassen?

Het wordt niet aanbevolen om het zonnescherm op maat te knippen of aan te passen, omdat dit de structuur en effectiviteit ervan kan beïnvloeden. Het is beter om een zonnescherm te kopen dat specifiek geschikt is voor de afmetingen van jouw auto.

Top 5 Beste kopen
Logo