Zijslaapkussen
Bijgewerkt: Juni 2023

Zijslaapkussen

Zijslaapkussen

Een zijslaapkussen is meestal niet zo bekend als een gewoon hoofdkussen, maar wordt toch steeds populairder. De populariteit van een zijslaapkussen komt mede door de grote bijdrage die het levert aan een goede nachtrust. Een zijslaapkussen wordt ook wel een zijligkussen genoemd. Eigenlijk is het een uitzonderlijk lang kussen, het kussen is namelijk meestal langer dan 120 cm en kan hierdoor de volledige lengte van een volwassen lichaam ondersteunen. Hierdoor geniet je tijdens het slapen van extra ondersteuning. Zo kun je een zijslaapkussen gebruiken als je op je zij ligt en je benen en armen om het kussen te wikkelen. Daarnaast kun je een zijslaapkussen ook gebruiken om makkelijker en comfortabeler rechtop mee te zitten.

 

Wat is een zijslaapkussen precies?

Een zijslaapkussen is eigenlijk een lang en smal kussen. De meeste mensen gebruiken een zijslaapkussen als kussen waar hun been op kan steunen terwijl ze op hun zij slapen. Dit helpt de druk te verlichten en de ruggengraat en heupen in lijn te brengen. Daarnaast kun je een zijslaapkussen ook gebruiken voor extra ondersteuning en comfort van je hoofd en armen. Tegenwoordig zijn er zijslaapkussens verkrijgbaar in veel verschillende vormen en stijlen. Iedere vorm en stijl heeft zijn eigen voordelen. Zo vindt iemand het bijvoorbeeld fijn dat het kussen zich rond het lichaam kan wikkelen en vind iemand anders het fijn dat het kant aan één kant van het bed ligt.

 

Verschillende soorten zijslaapkussens

Er zijn C-vormige, U-vormige en rechthoekige zijslaapkussens te vinden. De C-vormige en U-vormige kussen zijn vaak aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning van het hele lichaam. Een rechthoekig zijslaapkussen is vaak meer geschikt voor mensen die hun been tijdens het slapen willen ondersteunen of graag tegen een kussen willen leunen. Naast de vorm kun je ook kijken naar de vulling in het zijslaapkussen. Deze vulling heeft een directe invloed op de ondersteuning, het ademend vermogen en de demping. 

 

Voor wie is een zijslaapkussen geschikt?

Een zijslaapkussen is geschikt voor iedereen die wat meer ondersteuning nodig heeft tijdens het slapen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met rugpijn, zijslapers, buikslapers, zwangere vrouwen en iedere slaper die graag lekker tegen een kussen aankruipt. Daarnaast kan een zijslaapkussen ook een uitkomst bieden voor mensen die last hebben van chronische pijn en mensen die aan het herstellen zijn van een operatie. Een zijslaapkussen biedt iedere slaper de ondersteuning die hij of zij nodig heeft en helpt mogelijk bij een betere nachtrust.

Beste Zijslaapkussen aanbiedingen van Juni 2023