Zandbak
Bijgewerkt: Juni 2023

Zandbak

Zandbak

Vertier met een zandbak in de buitenruimte

De meeste kinderen zijn dol op spelen in de zandbak. Maar niet alleen kinderen kunnen zich met een zandbak vermaken. Veel huisdieren hebben er ook profijt van. Of maken er gebruik van. Hoe dan ook kan een zandbak een simpele manier zijn om je tuin of balkon een leuke speelplek te maken voor je kleintje of kleintjes. Van zandkastelen bouwen tot spelen met water en zand, met een zandbak laten de kinderen hun creativiteit de vrije loop. En het grote voordeel is dat je niet eens naar het strand hoeft. 

 

Waar en hoe groot moet de zandbak zijn?

Zandbakken zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige mensen hebben enkel een klein balkon, waar andere mensen weer een voortuin en een achtertuin van aanzienlijk formaat hebben waar een zandbak geplaatst kan worden. Het eerste waar je dus over na kunt denken als je een zandbak wil aanschaffen, is waar je deze wil plaatsen en hoe veel ruimte deze kan innemen. Als je maar beperkt de ruimte hebt, dan wil je waarschijnlijk niet dat de zandbak al deze buitenruimte inneemt. 

 

Kunststof kleine zandbak

Dan kun je nadenken over een kunststof zandbak. Misschien ken je de blauwe schelpvormige bak van vroeger zelf ook nog. Dit soort bakken bestaan nog steeds. Je kunt er gemakkelijk zand in doen en zo heb je in een handomdraai een zandbak om in te spelen. Met dezelfde vorm sluit je de bak weer af. Je hebt dus eigenlijk twee kunststof vormen die op elkaar passen. Maar je kunt natuurlijk ook twee zandbakken ervan maken, of de tweede bak gebruiken als peuterbadje. Zo’n zandbak is gemakkelijk, goedkoop en ook nog eens compact.

 

Grotere houten zandbak

Wie meer ruimte heeft kan naar diepere zandbakken kijken. Deze worden vaak ingegraven en vereisen dus ook wat meer moeite dan een bak vullen met zand. Daar is de prijs dan ook naar. Daarvoor krijg je wel een ruime zandbak terug. Vaak is de rand van zo’n zandbak van hout, dat ook onderhoud vereist. Deze grotere zandbakken worden soms met banken aan de zijkant geleverd. Zelf kun je natuurlijk ook zo’n zandbak maken, als je een beetje handig bent. Je moet alleen weten waar je mee bezig bent en welke spullen je nodig hebt. 

 

Waar te koop en prijzen

Een kunststof zandbak koop je al vanaf minder dan twee tientjes. Er zijn verschillende vormen en kleuren van dit soort zandbakken te vinden. Je ziet ze met name bij speelgoedwinkels en natuurlijk bij de Action. Ga je liever voor een houten zandbak? Kijk dan eens bij de bouwmarkt of Action. Ook wanneer je zelf een zandbak wil gaan maken zul je bij de bouwmarkt moeten zijn. Dit soort zandbakken kosten al snel minimaal € 100. 

Beste Zandbak aanbiedingen van Juni 2023