Hardloophorloge
Bijgewerkt: Juli 2024

Hardloophorloge

Hardloophorloge

Houd je vooruitgang bij met een hardloophorloge

Een hardloophorloge is een smartwatch die zich met name richt op de sport hardlopen. Je kunt je misschien voorstellen dat een smartwatch voor andere sporten of een algemene smartwatch niet geheel kan bieden wat een hardloophorloge kan, of dat deze juist onnodige extra functies heeft waar je eigenlijk niet voor wil betalen. Hoe dan ook kan een hardloophorloge allerlei dingen meten die te maken hebben met je hardlopen en je prestaties. Vaak kun je je hardloophorloge met verschillende apps verbinden zodat je je prestaties kun verbeteren bijvoorbeeld. 

 

Hartslagmeter en koppeling aan smartphone

Een hardloophorloge heeft een bandje dat tijdens het hardlopen goed blijft zitten zonder dat het gaat irriteren. Net als een normaal horloge, draag je het hardloophorloge om je pols. Een deel van de hardloophorloges kan daardoor ook goed je hartslag meten. Zo kun je inzien hoe goed je conditie is of kun je vooruitgang zien in je conditie. Zeker wanneer je het horloge koppelt met een app waar deze data overzichtelijk in wordt bijgehouden. Zorg er wel voor dat je een hardloophorloge uitkiest dat gekoppeld kan worden aan jouw besturingssysteem. Bij een Apple iPhone is dat iOS en bij andere smartphones is dit doorgaans Android. 

 

GPS, afstand en snelheid

Behalve je hartslag wil je natuurlijk meer weten van je hardloopprestaties. Met name je snelheid en afstand, misschien het aantal stappen dat je hebt gezet. De meeste hardloophorloges houden dit ook voor je bij. Ze zijn voorzien van GPS of kunnen gekoppeld worden met je smartphone en daar de GPS van gebruiken. Dat zou wel betekenen dat je je telefoon mee moet nemen wanneer je gaat hardlopen, terwijl het juist zo fijn is aan een hardloophorloge dat je vrijwel niets hoeft mee te nemen tijdens je rondje. 

 

Prijzen hardloophorloge

Niet ieder hardloophorloge is zo uitgebreid met apps en GPS. Je kunt bijvoorbeeld bij Decathlon voor minder dan twee tientjes een horloge kopen dat bedoeld is voor hardlopen met een stopwatch en soms met een hartslagmeter. Kijk je naar de hardloophorloges met GPS en koppeling met apps en smartphones, dan ben je al snel € 100 kwijt. Prijzen kunnen oplopen tot tegen de € 800. Het is dus maar net waar je precies naar op zoek bent in je hardloophorloge. 

 

Merken en winkels

Bekende merken in hardloophorloges zijn onder andere Garmin en Polar. Je kunt deze merken onder andere bij Decathlon en Coolblue kopen. Beide winkels verkopen daarnaast nog verschillende andere merken. Online is het aanbod uiteraard het grootst. Als je liever in de winkel iets wil bekijken en aanvoelen, kun je het beste naar een sportzaak of elektronicazaak. 

Beste Hardloophorloge aanbiedingen van Juli 2024