Hardloophorloge

Op zoek naar het perfecte hardloophorloge? Ontdek onze top 5 beste hardloophorloges en maak een weloverwogen keuze voor jouw ideale trainingspartner.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 7
Voordelen
Meer inzicht in je eigen conditie. Je kunt je hartslag meten en een hartfilmpje maken. Het scherm is energiezuinig en helder. De Apple Watch heeft een goede batterijduur. Het horloge ligt prettig om je pols.
Nadelen
Zonder een iPhone is de Apple Watch niet te installeren. Een stekker voor het opladen moet je zelf mee bestellen.
Garmin Vivoactive 4 Zwart 45 mm
Garmin Vivoactive 4 Zwart 45 mm
Voordelen
De batterij kan wel 8 dagen mee gaan. Beschikt over een ingebouwde muziekspeler. Je kunt contactloos betalen met de Garmin. Je kunt het horloge zelfs dragen onder water. Updates worden minimaal 36 maanden ondersteunt.
Nadelen
Het horloge is niet geschikt om mee te bellen.
Tip: Beste keuze
Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch
Voordelen
Eenvoudig je hartslag en bloeddruk meten, hierdoor krijg je de gezondheid goed in beeld. Je kunt eenvoudig door het menu heen scrollen. Muziek luisteren zonder je mobiele telefoon mee te nemen. Je kunt je eigen wijzerplaat kiezen. De touch randen reageren moeiteloos.
Nadelen
De Samsung Galaxy Watch is nog niet geschikt voor gebruik met IOS smartphones.
Fitbit Sense Wit/Goud
Fitbit Sense Wit/Goud
Voordelen
Je hoeft je portemonnee niet meer mee te nemen, je betaalt namelijk gemakkelijk contactloos. Eenvoudig je stressniveau opmeten. Berichten ontvangen en bellen is geen enkel probleem. De batterij gaat ongeveer 5 dagen mee. Het horloge oogt stijlvol.
Nadelen
De Fitbit is niet compatibel met alle Huawei toestellen.
Polar Vantage M2
Polar Vantage M2
Voordelen
In meerdere kleuren leverbaar. De hartslagmeter heeft 9 lampjes, hierdoor geeft het een nauwkeurige meting. De Polar Vantage M2 is eenvoudig te koppelen met bluetooth. De batterij gaat ongeveer 30 uur mee bij intensief gebruik.
Nadelen
Omdat het horloge geen opslag heeft kun je muziek beter luisteren via je mobiele telefoon.

Beste HardloophorlogeKoopgids: Welk Hardloophorloge is de beste koop van april 2024?

Houd je vooruitgang bij met een hardloophorloge

Een hardloophorloge is een smartwatch die zich met name richt op de sport hardlopen. Je kunt je misschien voorstellen dat een smartwatch voor andere sporten of een algemene smartwatch niet geheel kan bieden wat een hardloophorloge kan, of dat deze juist onnodige extra functies heeft waar je eigenlijk niet voor wil betalen. Hoe dan ook kan een hardloophorloge allerlei dingen meten die te maken hebben met je hardlopen en je prestaties. Vaak kun je je hardloophorloge met verschillende apps verbinden zodat je je prestaties kun verbeteren bijvoorbeeld.

Hartslagmeter en koppeling aan smartphone

Een hardloophorloge heeft een bandje dat tijdens het hardlopen goed blijft zitten zonder dat het gaat irriteren. Net als een normaal horloge, draag je het hardloophorloge om je pols. Een deel van de hardloophorloges kan daardoor ook goed je hartslag meten. Zo kun je inzien hoe goed je conditie is of kun je vooruitgang zien in je conditie. Zeker wanneer je het horloge koppelt met een app waar deze data overzichtelijk in wordt bijgehouden. Zorg er wel voor dat je een hardloophorloge uitkiest dat gekoppeld kan worden aan jouw besturingssysteem. Bij een Apple iPhone is dat iOS en bij andere smartphones is dit doorgaans Android.

GPS, afstand en snelheid

Behalve je hartslag wil je natuurlijk meer weten van je hardloopprestaties. Met name je snelheid en afstand, misschien het aantal stappen dat je hebt gezet. De meeste hardloophorloges houden dit ook voor je bij. Ze zijn voorzien van GPS of kunnen gekoppeld worden met je smartphone en daar de GPS van gebruiken. Dat zou wel betekenen dat je je telefoon mee moet nemen wanneer je gaat hardlopen, terwijl het juist zo fijn is aan een hardloophorloge dat je vrijwel niets hoeft mee te nemen tijdens je rondje.

Prijzen hardloophorloge

Niet ieder hardloophorloge is zo uitgebreid met apps en GPS. Je kunt bijvoorbeeld bij Decathlon voor minder dan twee tientjes een horloge kopen dat bedoeld is voor hardlopen met een stopwatch en soms met een hartslagmeter. Kijk je naar de hardloophorloges met GPS en koppeling met apps en smartphones, dan ben je al snel € 100 kwijt. Prijzen kunnen oplopen tot tegen de € 800. Het is dus maar net waar je precies naar op zoek bent in je hardloophorloge.

Merken en winkels

Bekende merken in hardloophorloges zijn onder andere Garmin en Polar. Je kunt deze merken onder andere bij Decathlon en Coolblue kopen. Beide winkels verkopen daarnaast nog verschillende andere merken. Online is het aanbod uiteraard het grootst. Als je liever in de winkel iets wil bekijken en aanvoelen, kun je het beste naar een sportzaak of elektronicazaak.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Hardloophorloge

Wat is een hardloophorloge en waarom zou ik er een moeten gebruiken?

Een hardloophorloge is een speciaal ontworpen horloge dat verschillende functies biedt om je hardloopprestaties en -voortgang bij te houden. Het kan je afstand, snelheid, hartslag, calorieverbranding en zelfs je slaappatroon meten. Het gebruik van een hardloophorloge kan je helpen je doelen te stellen, je prestaties te verbeteren en je trainingen effectiever te maken.

Welke functies moet ik zoeken in een hardloophorloge?

Er zijn verschillende functies die nuttig kunnen zijn bij het kiezen van een hardloophorloge. Enkele belangrijke functies zijn GPS voor het nauwkeurig meten van afstand en snelheid, ingebouwde hartslagmeter, waterbestendigheid om te kunnen hardlopen in alle weersomstandigheden, en smartphone-connectiviteit om je gegevens te synchroniseren met apps en online platforms.

Hoe nauwkeurig zijn de metingen van een hardloophorloge?

Over het algemeen zijn hardloophorloges redelijk nauwkeurig in het meten van afstand, snelheid en hartslag. Echter, de nauwkeurigheid kan variëren tussen verschillende modellen en merken. Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkel apparaat perfect is en dat er altijd kleine afwijkingen kunnen zijn. Voor de meeste hardlopers bieden hardloophorloges echter voldoende nauwkeurigheid om bruikbare gegevens te leveren.

Kan ik een hardloophorloge gebruiken zonder smartphone?

Ja, de meeste hardloophorloges hebben ingebouwde functies die onafhankelijk van een smartphone kunnen werken. Ze kunnen bijvoorbeeld de afstand en snelheid meten met behulp van de ingebouwde GPS en je hartslag meten met behulp van de ingebouwde hartslagmeter. Het synchroniseren van gegevens met een smartphone is echter handig om je trainingen bij te houden en je voortgang in detail te analyseren.

Zijn hardloophorloges waterbestendig?

Veel hardloophorloges zijn waterbestendig en kunnen worden gebruikt tijdens het hardlopen in de regen of zelfs tijdens het zwemmen. De waterbestendigheid varieert echter tussen verschillende modellen en merken. Het is belangrijk om de specificaties van het horloge te controleren om er zeker van te zijn dat het aan je behoeften voldoet.

Top 5 Beste kopen
Logo