Hartslagmeter
Bijgewerkt: Juli 2024

Hartslagmeter

Hartslagmeter

Verbeter je sportprestaties met een hartslagmeter

Met een hartslagmeter kun je natuurlijk je hartslag meten. Dit gaat in het aantal slagen dat je hart maakt per minuut. Een hartslagmeter kan in verschillende uitvoeringen bestaan, ieder met eigen voordelen en nadelen. Je gebruikt een hartslagmeter over het algemeen voor tijdens het sporten. Zo kun je je prestaties bijhouden en verbeteren. Soms kun je je hartslagmeter koppelen met een app of smartphone, zodat je nog meer inzicht hebt in deze data en nog gerichter op je training kunt letten. Of je nu fietst, loopt of zwemt maakt niet uit. Tenzij je zwemt met een hartslagmeter die niet tegen water kan. 

 

Hartslagmeter in borstband

Er zijn dus verschillende uitvoeringen van de hartslagmeter. De meest bekende en ook meest accurate is de borstband. De naam zegt het al, je draagt een band om je borst. Voor vrouwen kan dit misschien niet zo lekker zitten in combinatie met een sport-bh. Ook tijdens het hardlopen kan zo’n band om je borst in de weg voelen zitten. Je bent er wel continu bewust van met zulke sport. Daar tegenover staat dus wel dat de band het meest accuraat is in de metingen. 

 

In polsband met horloge

Een andere optie die minder in de weg zit is de polsband. Er kan een hartslagmeter zitten in je sporthorloge, smartwatch of hardloophorloge. Hierbij moet je wel goed opletten dat daadwerkelijk de hartslag wordt gemeten via de kloppingen in de pols en niet op een andere manier. De polsband is minder accuraat als hartslagmeter dan de borstband, maar heeft veel verbeteringen ondergaan. Kies je voor een kwaliteitspolsband die niet al te oud is, dan is deze wat betreft accuraatheid zeker meer dan prima. 

 

Toch liever je bovenarm

Tot slot is er een hartslagmeter die je hartslag meet aan je bovenarm op optische wijze. Hier is het minste aanbod van en deze is ook het minst accuraat. Of zo’n band om je bovenarm beter of minder fijn zit dan om je pols of borst is waarschijnlijk meer een persoonlijke voorkeur. Het hangt er ook maar net van af hoe stevig deze band om je arm blijft zitten en dat zal per persoon weer verschillen. 

Winkels en prijzen

Je kunt een hartslagmeter voor zo’n 60 euro al kopen. Je vindt ze onder andere bij Decathlon of Coolblue. Andere elektronicazaken, waaronder Mediamarkt, verkopen ook hartslagmeters. Dit geldt natuurlijk ook voor sportzaken. In de winkel kun je aanvoelen hoe de hartslagmeter zit, maar online is het aanbod vaak groter. Er zijn genoeg winkels en webshops waar je terecht kunt voor een hartslagmeter. Prijzen kunnen oplopen tot zeker € 150. 

Beste Hartslagmeter aanbiedingen van Juli 2024