Hartslagmeter

Op zoek naar de beste hartslagmeter? Vergelijk de top 5 modellen en kies de perfecte metgezel voor jouw workouts. Ontdek nu de beste opties!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Borstband Zwart
Garmin HRM-DUAL Hartslagmeter Borstband Zwart
Voordelen
Eenvoudig te koppelen aan je telefoon door gebruik te maken van bluetooth. De batterij gaat wel 3,5 jaar mee en kun je eenvoudig zelf vervangen. Is resistent tegen transpiratie en regen. Eenvoudig te verstellen. Je kunt de band uitwassen.
Nadelen
Je kunt niet zwemmen met de hartslagmeter, omdat het enkel spatwaterdicht is.
Polar H10 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL
Polar H10 Hartslagmeter Borstband Zwart M-XXL
Voordelen
Eenvoudig te koppelen aan bluetooth apparaten. De hartslagmeter is gecodeerd, hierdoor veroorzaak je geen storing bij je sportmaatje. Volledig waterdicht tot een diepte van dertig meter. De sluiting is fijn in gebruik. Je bekijkt je data eenvoudig terug.
Nadelen
Maak de sensor altijd los anders loopt de batterij snel leeg.
Tip: Beste keuze
Wahoo TICKR Hartslagmeter Borstband Wit
Wahoo TICKR Hartslagmeter Borstband Wit
Voordelen
De hartslagmeter is zeer gebruiksvriendelijk. De lampjes geven niet alleen aan dat je verbinding hebt, maar ook dat je hartslag wordt gemeten. Je voorkomt storing bij je sportmaatje, omdat de harstslagmeter gecodeerd is. Je krijgt twee jaar garantie op de hartslagmeter.
Nadelen
Gegevens worden niet opgeslagen als er geen telefoon in de buurt is.
Polar H9 hartslagmeter
Polar H9 hartslagmeter
Voordelen
Je kunt de hartslagmeter aan verschillende bluetooth apparaten koppelen. De batterijen kun je gemakkelijk zelf wisselen. Je voorkomt ruis bij anderen, doordat de hartslagmeter gecodeerd is. Beschikt over een prettig werkende app. Geeft een betrouwbare meting.
Nadelen
De batterij kan snel leeg gaan als je vergeet de sensor los te maken.
WaterRower Hartslagmeter Borstband Zwart
WaterRower Hartslagmeter Borstband Zwart
Voordelen
De hartslagmeter heeft een comfortabele pasvorm. Je kunt eenvoudig je hartslag monitoren. Geschikt voor het gebruik bij fitness en hardlopen. Twee jaar garantie op de hartslagmeter. De hartslagmeter beschikt over een interne ontvanger.
Nadelen
Beschikt niet over een cadanssensor. Niet geschikt voor gebruik onder water.

Beste HartslagmeterKoopgids: Welke Hartslagmeter is de beste koop van april 2024?

Verbeter je sportprestaties met een hartslagmeter

Met een hartslagmeter kun je natuurlijk je hartslag meten. Dit gaat in het aantal slagen dat je hart maakt per minuut. Een hartslagmeter kan in verschillende uitvoeringen bestaan, ieder met eigen voordelen en nadelen. Je gebruikt een hartslagmeter over het algemeen voor tijdens het sporten. Zo kun je je prestaties bijhouden en verbeteren. Soms kun je je hartslagmeter koppelen met een app of smartphone, zodat je nog meer inzicht hebt in deze data en nog gerichter op je training kunt letten. Of je nu fietst, loopt of zwemt maakt niet uit. Tenzij je zwemt met een hartslagmeter die niet tegen water kan.

Hartslagmeter in borstband

Er zijn dus verschillende uitvoeringen van de hartslagmeter. De meest bekende en ook meest accurate is de borstband. De naam zegt het al, je draagt een band om je borst. Voor vrouwen kan dit misschien niet zo lekker zitten in combinatie met een sport-bh. Ook tijdens het hardlopen kan zo’n band om je borst in de weg voelen zitten. Je bent er wel continu bewust van met zulke sport. Daar tegenover staat dus wel dat de band het meest accuraat is in de metingen.

In polsband met horloge

Een andere optie die minder in de weg zit is de polsband. Er kan een hartslagmeter zitten in je sporthorloge, smartwatch of hardloophorloge. Hierbij moet je wel goed opletten dat daadwerkelijk de hartslag wordt gemeten via de kloppingen in de pols en niet op een andere manier. De polsband is minder accuraat als hartslagmeter dan de borstband, maar heeft veel verbeteringen ondergaan. Kies je voor een kwaliteitspolsband die niet al te oud is, dan is deze wat betreft accuraatheid zeker meer dan prima.

Toch liever je bovenarm

Tot slot is er een hartslagmeter die je hartslag meet aan je bovenarm op optische wijze. Hier is het minste aanbod van en deze is ook het minst accuraat. Of zo’n band om je bovenarm beter of minder fijn zit dan om je pols of borst is waarschijnlijk meer een persoonlijke voorkeur. Het hangt er ook maar net van af hoe stevig deze band om je arm blijft zitten en dat zal per persoon weer verschillen.

Winkels en prijzen

Je kunt een hartslagmeter voor zo’n 60 euro al kopen. Je vindt ze onder andere bij Decathlon of Coolblue. Andere elektronicazaken, waaronder Mediamarkt, verkopen ook hartslagmeters. Dit geldt natuurlijk ook voor sportzaken. In de winkel kun je aanvoelen hoe de hartslagmeter zit, maar online is het aanbod vaak groter. Er zijn genoeg winkels en webshops waar je terecht kunt voor een hartslagmeter. Prijzen kunnen oplopen tot zeker € 150.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Hartslagmeter

Wat is een hartslagmeter en waarvoor wordt het gebruikt?

Een hartslagmeter is een apparaat dat de hartslag van een persoon meet en registreert. Het wordt vaak gebruikt tijdens het sporten om de intensiteit van de training te monitoren en om de trainingszone te bepalen.

Hoe werkt een hartslagmeter?

Een hartslagmeter maakt gebruik van sensoren die de hartslag van een persoon meten. Dit kan via een borstband die elektroden bevat die de elektrische signalen van het hart oppikken, of via optische sensoren die de hartslag meten met behulp van lichtstralen die door de huid worden gereflecteerd.

Zijn hartslagmeters nauwkeurig?

Over het algemeen zijn hartslagmeters redelijk nauwkeurig, vooral de modellen die een borstband gebruiken. Optische sensoren kunnen soms minder nauwkeurig zijn, vooral bij activiteiten met veel beweging of bij mensen met een donkere huidskleur.

Moet ik een hartslagmeter gebruiken tijdens het sporten?

Het gebruik van een hartslagmeter tijdens het sporten kan nuttig zijn, vooral als je je trainingsintensiteit wilt optimaliseren of als je specifieke trainingsdoelen hebt, zoals het verbeteren van je conditie of het verbranden van vet. Het is echter niet essentieel en veel mensen kunnen ook zonder hartslagmeter effectief sporten.

Zijn er specifieke trainingszones die ik moet aanhouden met behulp van een hartslagmeter?

Ja, met behulp van een hartslagmeter kun je trainingszones bepalen op basis van je maximale hartslag. Deze zones worden vaak ingedeeld in verschillende intensiteitsniveaus, zoals vetverbranding, uithoudingsvermogen en maximale inspanning. Het volgen van deze zones kan je helpen om gerichter te trainen en je prestaties te verbeteren.

Top 5 Beste kopen
Logo