Windscherm
Bijgewerkt: Juni 2023

Windscherm

Windscherm

Windschermen bieden naast de wind bescherming tegen allerlei andere dingen. Een windscherm is nuttig voor een veel grotere verscheidenheid aan taken in de achtertuin of op het balkon. Heb je nagedacht over het plaatsen van windschermen in je tuin of op je balkon? Dan is het nuttig om inzicht te hebben in de voordelen van een windscherm. In feite zijn de meeste voordelen van het plaatsen van een windscherm positief. We zetten deze voordelen voor je op een rijtje.

 

De voordelen van een windscherm

Het is heerlijk om beschut te zijn tegen de wind en de schoonheid van de tuin in je op te kunnen nemen. Het plaatsen van een windscherm is een aanrader als je de tijd die je in je tuin doorbrengt wilt verlengen. 

 

Geniet uit de wind van de zon

Zoals zojuist werd aangegeven, is het plaatsen van een windscherm op je balkon of in je tuin de beste aanpak om je af te schermen tegen de wind. Houd rekening met de richting waaruit de wind het vaakst waait en plaats daar een windscherm. Een voorbeeld hiervan is een windscherm dat opgevouwen of ingeschoven kan worden als het niet gebruikt wordt. Wat ook maar in de smaak valt qua gemak. Daarnaast kun je windschermen op verschillende plekken plaatsen. Ideaal voor gebruik in situaties waarin er een grotere hoek van een balkon of tuin is om mee te werken.

 

Geniet langer van het buitenleven met een windscherm

Met een windscherm kun je langer buiten blijven en genieten van de frisse lucht. Een windscherm kan de snelheid van de wind tot 85% verminderen! En het belang daarvan kan niet worden overschat. Vooral het geval als je bijvoorbeeld een balkon hebt dat wat verder omhoog ligt. Dan heb je het al warm als de lente komt en kun je in de herfst langer van de zon genieten als je dit doet.

 

Meer privacy met een windscherm

Een ander voordeel van het plaatsen van een windscherm is dat het je locatie aan het zicht van voorbijgangers onttrekt. Uiteraard is dit niet de meest essentiële zorg, maar is het niet geweldig om te weten dat niemand naar binnen kan kijken? Want er is bijna altijd wel een buurman in de directe omgeving die dat graag doet. Als je het windscherm eenmaal hebt uitgerold, heb je geen last meer van pottenkijkers. 

 

Een windscherm is op maat te maken, koop er een bij Action, Ikea of Kruidvat

Heb je een terras dat een andere afmeting heeft dan wat gebruikelijk is? Of is het gewoon een balkon dat helemaal een andere maat heeft? Geen probleem! Je kunt een windscherm gewoon op maat laten maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf de maten te berekenen, of je kunt iemand uitnodigen die je daarbij kan helpen. Het eindproduct is een windscherm dat aan al je eisen voldoet.

 

Er zijn verschillende voor- en nadelen van het gebruik van een windscherm:

Voor-

Nadelen:

 

Beste Windscherm aanbiedingen van Juni 2023