Lego Harry Potter

Op zoek naar de beste LEGO Harry Potter sets? Ontdek onze top 5 en vergelijk ze op prijs, bouwervaring en details. Ga nu aan de slag met magische avonturen!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein
LEGO Harry Potter Kasteel Zweinstein
Voordelen
Zorgt voor urenlang speel en bouwplezier. Bevat heel veel authentieke details. Je krijgt vier minifiguren bij deze set. Gemakkelijk te bouwen, dankzij de beschrijving.
Nadelen
Vrij prijzig in aanschaf.
LEGO Harry Potter Zweinstein Geheime Kamer
LEGO Harry Potter Zweinstein Geheime Kamer
Voordelen
Zeer goede kwaliteit, Je bootst de geheime kamer realistisch na. De set bevat wel 1176 stenen om te bouwen. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Leuk om cadeau te geven.
Nadelen
Niet geschikt voor het kleinste kindje in verband met de kleine onderdelen.
Tip: Beste keuze
LEGO Harry Potter Zweinstein: Wisseldrank Vergissing
LEGO Harry Potter Zweinstein: Wisseldrank Vergissing
Voordelen
leuk voor jezelf of om cadeau te geven tijdens een verjaardag. Zorgt voor de leukste belevenissen en avonturen. Bevat een exclusief gouden mini figuur. De mix van tovenaars en heksen, dat is waar kinderen een rijke fantasie mee bouwen.
Nadelen
De set is niet heel groot met 217 onderdelen.
LEGO Harry Potter Zweinstein Moment: Transfiguratieles
LEGO Harry Potter Zweinstein Moment: Transfiguratieles
Voordelen
Echte magie voor ieder kind. Zorgt voor veel speelplezier. Je kunt ook afwijken en je eigen fantasie gaan bouwen. Je krijgt de leukste minifiguren bij deze set. De set voldoet aan de aller hoogste veiligheidsnormen.
Nadelen
Werkt niet op batterijen of stemgeluiden.
LEGO Harry Potter Zweinstein Klokkentoren
LEGO Harry Potter Zweinstein Klokkentoren
Voordelen
De klokkentoren is ongeveer 35 centimeter hoog. Bevat winterse tafels en bouwbare ijssculpturen. Je kunt je fantasie helemaal laten gaan met deze set. Zorgt voor leukste fantasieën en urenlang speelplezier.
Nadelen
Klein beetje duur in aanschaf.

Beste Lego Harry PotterKoopgids: Welke Lego Harry Potter is de beste koop van april 2024?

Heb jij altijd al samen met Harry, Ron en Hermelien op een magisch avontuur willen gaan? Met Lego Harry Potter is dit echt mogelijk. Bij welk huis je nu ook hoort, Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf, Lego Harry Potter is leuk voor jong en uit en brengt de magische Wizarding World echt tot leven. Met het speelgoed van Lego Harry Potter belang je in een wereld die vol zit met magie, magische en bijzondere wezens, tovenaars en heksen. Je kunt met Lego Harry Potter verschillende actiescènes zelf nabouwen en vervolgens tot in detail naspelen. Dichterbij de films kun je eigenlijk niet komen. Heb je alles uit de films nagespeeld of wil je zelf op avontuur? Dan kun je ook jouw eigen verhalen bedenken met de bekende personages.

De geschiedenis van Lego Harry Potter

Lego Harry Potter is al een aantal jaren op de markt verkrijgbaar, namelijk al vanaf 2001. Er werden in die tijd 11 verschillende sets ontworpen. Nadat de nieuwe films uit waren kwamen daar al snel nog veel meer bouwsets bij. In 2018 werden er nog een paar sets uitgebracht om de collectie echt compleet te maken. Zo kon je onder andere het kasteel Zweinstein nabouwen, wat een echte favoriet was onder de bouwers en fans. Je kon later ook nog de Hongaarse Hoornstaart, Ligusterlaan 4, de klokkentoren en zelfs Hagrids huisje nabouwen. Iedere Lego Harry Potter set zit vol met details, waardoor jij je optimaal kunt inleven in de magische scènes en wezens van de wereld van Harry Potter.

Waarom kiezen voor Lego Harry Potter?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor Lego Harry Potter zou kiezen. De grootste reden is natuurlijk dat je de scènes van de films zelf na kunt spelen. Zeker als je meerder bouwsets hebt en deze met elkaar combineert. Je kunt daarnaast ook tot in de details de kastelen nabouwen, waar jij of jouw kinderen nog lang van kunnen genieten. Met Lego Harry Potter kun je daarnaast maar liefst met 16 minifiguren spelen. De sets zijn daarnaast ook erg mooi als decor in het huis te plaatsen, waardoor ook volwassenen optimaal van Lego Harry Potter kunnen genieten.

Haal de hoofdrolspelers zelf in huis

De belangrijkste hoofdrolspeler mag natuurlijk niet bij Lego Harry Potter ontbreken, Harry Potter is dan ook een belangrijk figuur uit de reeks. Harry Potter wordt samen met zijn vrienden Ron en Hermelien toegelaten tot de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus waar zij samen de wildste avonturen beleven, gecombineerd met het schoolleven van een tovenaar of heks. Een ander belangrijk figuur is Voldemort. Dit is een machtige en duistere tovenaar. Hij is de baas van een leger van Dooddoeners die erg kwade bedoelingen hebben. Voldemort heeft als doel om de magische wereld te veroveren.

Wie kent Albus Perkamentus niet? Hij is de eigenaar van Zweinstein. Albus wordt naast dat hij het hoofd van de school is ook als een grote steun van Harry beschouwd. Albus is een zeer machtige tovenaar en daarnaast ook een grote vijand van de slechte tovenaar Voldemort. Ook Hagrid is in de wereld van Lego Harry Potter terug te vinden. Hagrid is degene die Harry kennis heeft laten maken met de wereld van tovenaars en heksen. Hij is een erg goede vriend van Harry en tevens zijn grootste vriend, Hagrid is namelijk half reus.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Lego Harry Potter

Hoeveel Lego Harry Potter sets zijn er beschikbaar?

Er zijn momenteel meer dan 30 Lego Harry Potter sets beschikbaar, variërend van kleinere bouwsets tot grotere verzamelspellen.

Is het mogelijk om Lego Harry Potter sets online te bestellen?

Ja, Lego Harry Potter sets zijn online verkrijgbaar via de officiële Lego website en andere online winkels.

Zijn er specifieke Lego sets voor elke Harry Potter film?

Ja, er zijn Lego sets beschikbaar die specifiek zijn gebaseerd op scènes en locaties uit elke Harry Potter film, waaronder de Steen der Wijzen, Geheime Kamer, Gevangene van Azkaban, Vuurbeker, Orde van de Feniks, Halfbloed Prins en Relieken van de Dood.

Kan ik Lego Harry Potter sets combineren met andere Lego sets?

Ja, Lego Harry Potter sets kunnen worden gecombineerd met andere Lego sets om unieke bouwwerken te creëren. Dit biedt eindeloze mogelijkheden voor creativiteit en spel.

Zijn er speciale Lego Harry Potter minifiguren beschikbaar?

Ja, er zijn speciale Lego Harry Potter minifiguren beschikbaar, waaronder bekende personages zoals Harry Potter, Hermelien Griffel, Ron Wemel, Draco Malfidus en vele anderen. Deze minifiguren kunnen worden verzameld en toegevoegd aan de Lego sets.

Top 5 Beste kopen
Logo