Wildcamera

Op zoek naar de beste wildcamera? Vergelijk en ontdek de top 5 wildcamera's met onze gedetailleerde beoordelingen en maak de perfecte keuze voor jouw avonturen in de natuur.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Dörr Wildlife Camera Snapshot Cloud 4G + Solar Kit
Dörr Wildlife Camera Snapshot Cloud 4G + Solar Kit
Voordelen
De camera heeft een resolutie van 12 megapixels. Samen met de 57 zwarte infrarood leds zijn ook in het donker goede opnames mogelijk. Het meegeleverde zonnepaneel laadt de camera overdag automatisch op. De 4G-verbinding zorgt ervoor dat opnames direct beschikbaar zijn via de Cloud.
Nadelen
Voor de 4G-functionaliteit heb je een simkaart met data-abonnement nodig.
Denver WCT-8010
Denver WCT-8010
Voordelen
Deze camera heeft en goede prijs-kwaliteitverhouding en is eenvoudig in gebruik. Met het LCD-scherm is het eenvoudig om de camera te richten en opnames te bekijken. De detectiesnelheid van de camera is hoog waardoor er zelden een dier ongemerkt voorbij loopt.
Nadelen
De camera heeft geen Wi-Fi, de maximaal bruikbare grootte van de geheugenkaart is 32GB.
Tip: Beste keuze
Braun Wildcamera Black300
Braun Wildcamera Black300
Voordelen
De camera is gemaakt van stevig kunststof, is waterdicht en kan zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. De camera wordt geleverd met een afstandsbediening en is uitgerust met een laserpointer waardoor uitlijnen extra eenvoudig is. Ook kan deze camera continu opnemen.
Nadelen
De maximaal bruikbare capaciteit van de geheugenkaart bedraagt 32GB.
Denver WCT-8020W
Denver WCT-8020W
Voordelen
Goede beeldkwaliteit en snelle werking van de sensoren. De camera bevat ingebouwde Wi-Fi waardoor het eenvoudig is de instellingen aan te passen. Je kunt de gemaakte opnames eenvoudig via Wi-Fi bekijken op het scherm van je telefoon of tablet.
Nadelen
Deze camera werkt met 8 AA batterijen.
Strex 4K ULTRA HD Wildcamera
Strex 4K ULTRA HD Wildcamera
Voordelen
De camera is makkelijk in gebruik. Door de hoge resolutie maakt de camera haarscherpe opnames. Voor nachtzicht wordt gewerkt met no-glow leds zodat dieren niet afgeschrikt worden. Bevat WiFi en Bluetooth waardoor het instellen een fluitje van een cent is. Om de opnames te bekijken hoeft je de geheugenkaart niet uit de camera te halen.
Nadelen
De meegeleverde handleiding is in het Engels.

Beste WildcameraKoopgids: Welke Wildcamera is de beste koop van juni 2024?

Een wildcamera is een waterdicht apparaat waarmee je ongemerkt foto’s en video’s kunt maken van (wilde) dieren in de natuur of in je tuin. Dit soort camera’s worden ook wel cameraval genoemd, omdat ze pas afgaan wanneer er beweging wordt gedetecteerd door de ingebouwde sensoren. De opnames die je maakt, geven je een mooi kijkje in welke dieren er in de regio voorkomen en wanneer ze actief zijn. De meeste wildcamera’s kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. De toestellen werken op batterijen of op een accu’s en kunnen eenvoudig aan een boom of paal bevestigd worden met de meegeleverde spanband.

Waarom een wildcamera? 

Een wildcamera is primair bedoelt om opnames te maken van dieren. De foto’s en video’s die de camera maakt geven een inkijkje in wat er voor de lens gebeurt. Het belangrijkste voordelen van een wildcamera boven andere camerasystemen is dat er alleen een opname wordt gemaakt als er beweging gesignaleerd wordt. Hierdoor maak je geen onnodige opnames waardoor je met een beperkte opslagcapaciteit veel dieren kunt vastleggen. Daarnaast hoeft je ook geen ellenlange opnames te bekijken om te zien of er dieren op je wildcamera staan.

De belangrijkste technische kenmerken</2>

Je wil natuurlijk ze goed mogelijke foto’s en video’s maken van de dieren die voorbijkomen langs de wildcamera. Hiervoor is het van belang dat de camera de dieren goed kan detecteren, let daarom dus op het bereik van de sensoren. Hoe groter het bereik, hoe kleiner de kans dat een dier ongemerkt voorbij komt. Voor een opname van goede kwaliteit is de resolutie van de camera van belang. Een Full-HD opname zal meer details tonen dan opnames van een lagere resolutie. Veel dieren zijn actief tijdens de schemering of in de nacht. Let er daarom op dat de wildcamera overweg kan met deze situaties. De meest camera’s hebben infraroodverlichting die nagenoeg onzichtbaar is voor mens en dier, maar wel helpt bij opnames in het donker.

Gebruiksgemak

Er zijn legio wildcamera’s in elke prijsklasse. De uitgebreidere modellen bieden vaak extra mogelijkheden die het gebruiksgemak ten goede komen. Het gebruik van batterijen kan snel kostbaar worden. Hierdoor kan het slim zijn om een wildcamera te kiezen die met een (verwisselbare) accu werkt. Ook zijn er wildcamera’s die gebruikt kunnen worden met een zonnepaneeltje waardoor je er helemaal geen omkijken meer naar hebt. Luxere wildcamera’s bieden vaak uitgebreidere verbindingsopties. Niet alleen worden de foto’s en video’s op een SD-kaart opgeslagen, maar een directe verbinding met je telefoon, tablet of computer is dan ook mogelijk via Wi-Fi. De meest luxe varianten werken met een SIM-kaart waarmee opnames direct verstuurd kunnen worden naar je inbox.

Waar te koop

De meeste online warenhuizen als Coolblue, Bol en Amazon verkopen een breed scala aan wildcamera’s maar je kunt natuurlijk ook bij gespecialiseerde aanbieders terecht. Bedrijven gespecialiseerd in fotografie zoals Kamera-Express.nl en cameranu.nl helpen je graag verder. Speciaalzaken op het gebied van outdoor en jacht bieden vaak ook een aantal wildcamera’s aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bever en Jachtloods.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Wildcamera

Wat is een wildcamera?

Een wildcamera is een camera die speciaal ontworpen is om dieren in het wild te observeren. Het is meestal een draagbare en stevige camera die wordt geplaatst op strategische locaties, zoals in bossen of op paden, om dieren in hun natuurlijke omgeving vast te leggen.

Hoe werkt een wildcamera?

Een wildcamera maakt gebruik van bewegingssensoren om dieren te detecteren wanneer ze zich binnen het bereik van de camera bevinden. Zodra de sensor een beweging detecteert, wordt er een foto of video gemaakt van het dier. Sommige wildcamera’s hebben ook infraroodverlichting om ’s nachts beelden te kunnen vastleggen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wildcamera?

Het gebruik van een wildcamera biedt verschillende voordelen. Het stelt onderzoekers en natuurliefhebbers in staat om het gedrag en de populatie van wilde dieren te bestuderen zonder hun natuurlijke omgeving te verstoren. Daarnaast kunnen wildcamera’s ook helpen bij het identificeren van bedreigde of zeldzame diersoorten en het opsporen van illegale activiteiten, zoals stropen.

Waar moet ik een wildcamera plaatsen?

Een goed geplaatste wildcamera kan het verschil maken tussen het vastleggen van interessante beelden of het missen van dieren. Het wordt aanbevolen om de camera te plaatsen op plekken waar dieren vaak komen, zoals drinkplaatsen, voederplaatsen of bekende doorgangen. Het is ook belangrijk om de camera goed te camoufleren, zodat deze niet opvalt voor dieren of voor mogelijke dieven.

Hoe kan ik de beelden van een wildcamera bekijken?

De meeste moderne wildcamera’s hebben ingebouwde beeldschermen of kunnen worden aangesloten op een computer of smartphone via een USBof draadloze verbinding. Hierdoor kun je de vastgelegde foto’s en video’s gemakkelijk bekijken en opslaan voor verdere analyse of delen met anderen.

Top 5 Beste kopen
Logo