Wildcamera
Bijgewerkt: Juni 2023

Wildcamera

Wildcamera

Een wildcamera is een waterdicht apparaat waarmee je ongemerkt foto’s en video’s kunt maken van (wilde) dieren in de natuur of in je tuin. Dit soort camera’s worden ook wel cameraval genoemd, omdat ze pas afgaan wanneer er beweging wordt gedetecteerd door de ingebouwde sensoren. De opnames die je maakt, geven je een mooi kijkje in welke dieren er in de regio voorkomen en wanneer ze actief zijn. De meeste wildcamera’s kunnen zowel overdag als ’s nachts gebruikt worden. De toestellen werken op batterijen of op een accu’s en kunnen eenvoudig aan een boom of paal bevestigd worden met de meegeleverde spanband.

 

Waarom een wildcamera? 

Een wildcamera is primair bedoelt om opnames te maken van dieren. De foto’s en video’s die de camera maakt geven een inkijkje in wat er voor de lens gebeurt. Het belangrijkste voordelen van een wildcamera boven andere camerasystemen is dat er alleen een opname wordt gemaakt als er beweging gesignaleerd wordt. Hierdoor maak je geen onnodige opnames waardoor je met een beperkte opslagcapaciteit veel dieren kunt vastleggen. Daarnaast hoeft je ook geen ellenlange opnames te bekijken om te zien of er dieren op je wildcamera staan.

 

De belangrijkste technische kenmerken</2>

Je wil natuurlijk ze goed mogelijke foto’s en video’s maken van de dieren die voorbijkomen langs de wildcamera. Hiervoor is het van belang dat de camera de dieren goed kan detecteren, let daarom dus op het bereik van de sensoren. Hoe groter het bereik, hoe kleiner de kans dat een dier ongemerkt voorbij komt. Voor een opname van goede kwaliteit is de resolutie van de camera van belang. Een Full-HD opname zal meer details tonen dan opnames van een lagere resolutie. Veel dieren zijn actief tijdens de schemering of in de nacht. Let er daarom op dat de wildcamera overweg kan met deze situaties. De meest camera’s hebben infraroodverlichting die nagenoeg onzichtbaar is voor mens en dier, maar wel helpt bij opnames in het donker.

 

Gebruiksgemak</2>

Er zijn legio wildcamera’s in elke prijsklasse. De uitgebreidere modellen bieden vaak extra mogelijkheden die het gebruiksgemak ten goede komen. Het gebruik van batterijen kan snel kostbaar worden. Hierdoor kan het slim zijn om een wildcamera te kiezen die met een (verwisselbare) accu werkt. Ook zijn er wildcamera’s die gebruikt kunnen worden met een zonnepaneeltje waardoor je er helemaal geen omkijken meer naar hebt. Luxere wildcamera’s bieden vaak uitgebreidere verbindingsopties. Niet alleen worden de foto’s en video’s op een SD-kaart opgeslagen, maar een directe verbinding met je telefoon, tablet of computer is dan ook mogelijk via Wi-Fi. De meest luxe varianten werken met een SIM-kaart waarmee opnames direct verstuurd kunnen worden naar je inbox.

 

Waar te koop

De meeste online warenhuizen als Coolblue, Bol en Amazon verkopen een breed scala aan wildcamera’s maar je kunt natuurlijk ook bij gespecialiseerde aanbieders terecht. Bedrijven gespecialiseerd in fotografie zoals Kamera-Express.nl en cameranu.nl helpen je graag verder. Speciaalzaken op het gebied van outdoor en jacht bieden vaak ook een aantal wildcamera’s aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bever en Jachtloods.

Beste Wildcamera aanbiedingen van Juni 2023