Adventskalender Bier 2022
Bijgewerkt: Juni 2023

Adventskalender Bier 2022

Adventskalender Bier 2022

Een adventskalender bier 2022 is de nieuwste trend onder de adventskalenders. Adventskalenders worden aan het eind van het jaar gebruikt om af te tellen naar de kerst. Was de adventskalender voorheen vooral bedoeld voor kinderen, tegenwoordig is er voor iedere leeftijd een passende kalender te vinden. Een adventskalender bevat 24 vakjes waarvan je per dag één vakje mag open maken. Achter het vakje schuilt een verrassing of lekkernij. In het geval van de adventskalender met bier kun je achter ieder vakje een biertje verwachten.

 

Oorsprong

De adventskalender heeft zijn oorsprong in de 19e eeuw. De kalender werd bij mensen thuis gebruikt om af te tellen naar Kerstmis, een christelijk feest. Vooral in Duitsland en Oostenrijk waren de adventskalenders heel populair. De kalenders worden in alle vormen en maten geleverd en bevatten normaal gesproken 24 vakjes of luikjes, waarvan elke dag een vakje geopend mag worden. De adventskalender start op 1 december en eindigt op 24 december. Waar vroeger achter de vakjes vooral iets lekkers of een mooie tekst was te vinden, zijn er tegenwoordig zeer uiteenlopende adventskalenders, zoals nu ook de adventskalender bier.

 

Hoe werkt een adventskalender met bier 2022?

Een bier adventskalender 2022 helpt je om op een leuke manier af te tellen naar Kerstmis. Waar de originele adventskalenders vaak relatief platte pakketjes zijn, is de adventskalender bier meestal een doos met 24 vakjes die geopend kunnen worden. Op 1 december start je met het openen van het vakje van die dag. Achter het vakje vind je een flesje bier. Vervolgens open je iedere volgende dag een nieuw vakje tot je bij vakje 24 bent aangekomen. Dit is het vakje dat je op kerstavond mag openen. Wil je liever niet iedere dag een flesje bier drinken, dan kun je de biertjes uiteraard ook bewaren voor een later moment.

 

Prijzen

De prijzen van adventskalenders met bier kunnen flink uiteen lopen en zijn afhankelijk van het type kalender dat je kiest en het soort biertjes dat erin zit. Een kalender met exclusievere bieren zal logischerwijs duurder zijn dan een kalender met meer reguliere bieren en biermerken. De adventskalender bier start bij een prijs van ongeveer 50 euro. Tegenwoordig zijn er veel varianten bier adventskalenders, zoals met witbier, ambachtelijke biertjes, klassieke bieren en met biertjes voor mensen die starten met het drinken van bier.

 

Waar te koop, bij onder meer Aldi, AH, Gall en Gall, Lidl en Jumbo

De adventskalender bier 2022 kun je het beste online bestellen. Houd er rekening mee dat een pakket bestaat uit 24 bierflesjes en daardoor een behoorlijk gewicht heeft. Door het pakket online te bestellen, bespaar je jezelf een hoop gesleep. Neem daarbij in acht dat de levertijd enkele dagen kan zijn, zeker als de leverdatum dichter bij de start van de adventskalender is en er meer vraag naar de kalenders is. Wil je een bier adventskalender aan iemand cadeau doen, bestel dan voldoende van tevoren om te zorgen dat het op tijd bij diegene wordt geleverd.

Beste Adventskalender Bier aanbiedingen van Juni 2023