Micro Step

Op zoek naar de beste micro step? Vergelijk de top 5 modellen voor de ultieme rit. Ontdek het perfecte compromis tussen kwaliteit, comfort en stijl.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Maxi Micro Step met Joystick Paars 5 tot 12 Jaar
Maxi Micro Step met Joystick Paars 5 tot 12 Jaar
Voordelen
Heeft een zeer veelzijdig, groter en cooler ontwerp. Ideaal voor de wat oudere kinderen. De step is zeer sportief, is stevig en toch goed draagbaar. Heeft een joystick in plaats van een stuur voor meer uitdaging. De joystick kan ook vervangen worden door een stuur.
Nadelen
Als je de step met een stuur wilt gebruiken dien je het stuur los aan te schaffen.
Micro Steps Mini Deluxe Blue
Micro Steps Mini Deluxe Blue
Voordelen
Heeft een super stevig ontwerp. Is verstelbaar en voorzien van een gemetalliseerde T-bar voor een mooier design en meer stevigheid. Kan aangepast worden bij de groei van het kind. Voorzien van een uniek lean-and-steer mechanisme. Maximale belasting van 35 kg.
Nadelen
Niet geschikt voor oudere kinderen.
Tip: Beste keuze
Micro Mini 3-in-1 Deluxe Push
Micro Mini 3-in-1 Deluxe Push
Voordelen
Voorzien van een push bar. Zeer veelzijdige step voor peuters. Voorzien van een zitje zodat het kind kan zitten. Je stuurt door naar lichts of rechts te leunen. Is een goede voorsprong om later te leren fietsen. Wordt geleverd met twee verschillende stuurstanden, een O-vormig en T-vormig stuur.
Nadelen
Met zitje is de maximale capaciteit slechts 20 kg.
Micro Maxi Deluxe step met led wielen
Micro Maxi Deluxe step met led wielen
Bekijk Prijs »

De Bijenkorf

Voordelen
Geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Voorzien van een leun-en-stuur mechanisme. De stuurstang is in hoogte verstelbaar en ook uitneembaar. Voorzien van siliconen grip letters op het dek. Bevat LED lichtjes in de wielen. Maximale belasting van 50 kg.
Nadelen
De step is wat duurder om aan te schaffen.
Micro Sprit step met led wielen
Micro Sprit step met led wielen
Bekijk Prijs »

De Bijenkorf

Voordelen
Voorzien van vrolijke LED verlichting in de voor- en achterwielen. Licht van gewicht en een compact formaat. Makkelijk te hanteren en ook zeer eenvoudig om te dragen. Het rijden gaat geruisloos. Is voorzien van een metalen rem op het achterwiel. In hoogte verstelbaar. Geschikt tot 100 kg.
Nadelen
Niet geschikt voor jonge kinderen.

Beste Micro StepKoopgids: Welke Micro Step is de beste koop van april 2024?

Ben jij al bekend met de Micro Step voor kinderen? Een Micro Step is een van de meest stabiele steps die verkrijgbaar is. Dit komt doordat de step aan de voorkant voorzien is van één of twee stabiele, zachte wielen en aan de achterzijde voorzien is van één wiel. Dit is anders dan de meeste traditionele steps, waarbij de step vaak is voorzien van harde wielen en bijna altijd aan de voorkant van slechts één wiel is voorzien. Met een Micro Step ervaar je tijdens het steppen een stuk meer stabiliteit, waardoor het steppen makkelijker zal gaan. Je kind verliest hierdoor minder stabiliteit tijdens het sturen, waardoor de Micro Step ook gelijk veiliger is om mee te spelen.

Wanneer kan ik de Micro Step gebruiken?

Je kunt de Micro Step eigenlijk het hele jaar door wel gebruiken om lekker mee te spelen. Voornamelijk op de warmere dagen van het jaar is het erg leuk om met de Micro Step te spelen, maar ook in de herfst en in de winter is de step goed te gebruiken. Dit komt doordat de Micro Step is voorzien van transparante wielen die goed grip hebben op het wegdek. De Micro Step is daarnaast ook binnenshuis te gebruiken. De wielen zullen geen zwarte strepen achterlaten op de vloer, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je de vloer na gebruik schoon hoeft te maken.

Meer balans tijdens het steppen

Wanneer jouw kindje nog niet zoveel balans heeft tijdens het steppen, is de Micro Step met 3 wielen zeker een goede keuze. Als je kindje naar één kant leunt zal de Micro Step automatisch sturen. De Micro Step draagt bij aan de ontwikkeling van een goede balans, evenals de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en de coördinatie van het kind. Dankzij de solide constructie van de step geniet het kind altijd van een soepele en stille rit.

Leuk voor vrijwel ieder kind

De Micro Step is geschikt voor kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar. Het is dus een leuke step voor vrijwel ieder kind. Afhankelijk van de voorkeur van jouw kind kun je kiezen voor een Micro Step met twee of met drie wielen. Kijk hierbij goed naar het comfort van de wielen en of je voor wat grotere of juist kleinere wielen wilt gaan. Daarnaast kun je ook bepalen of je een flex deck wil. Hierdoor ervaart het kindje meer comfort doordat het dek mee zal veren tijdens het steppen.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Micro Step

Wat is een micro step?

Een micro step is een kleinere versie van een step, speciaal ontworpen voor kinderen of volwassenen die op zoek zijn naar een compact en gemakkelijk te gebruiken vervoermiddel.

Hoe werkt een micro step?

Een micro step werkt door middel van het afzetten met je voet op de grond en het gebruik van het stuur om te sturen en je balans te bewaren. De step heeft meestal een inklapbaar ontwerp, waardoor hij gemakkelijk opgeborgen en meegenomen kan worden.

Wat zijn de voordelen van een micro step?

Een micro step biedt diverse voordelen, zoals draagbaarheid, gemakkelijke wendbaarheid, een goede manier om buiten actief te zijn, en een alternatief voor fietsen of wandelen voor korte afstanden.

Voor wie is een micro step geschikt?

Een micro step is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen en behoeften.

Wat zijn de veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van een micro step?

Bij het gebruik van een micro step is het belangrijk om beschermende uitrusting te dragen, zoals een helm, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Daarnaast is het essentieel om de verkeersregels te volgen, zichtbaar te zijn voor anderen en altijd de controle over de step te behouden.

Top 5 Beste kopen
Logo