Micro Step
Bijgewerkt: Juli 2024

Micro Step

Micro Step

Ben jij al bekend met de Micro Step voor kinderen? Een Micro Step is een van de meest stabiele steps die verkrijgbaar is. Dit komt doordat de step aan de voorkant voorzien is van één of twee stabiele, zachte wielen en aan de achterzijde voorzien is van één wiel. Dit is anders dan de meeste traditionele steps, waarbij de step vaak is voorzien van harde wielen en bijna altijd aan de voorkant van slechts één wiel is voorzien. Met een Micro Step ervaar je tijdens het steppen een stuk meer stabiliteit, waardoor het steppen makkelijker zal gaan. Je kind verliest hierdoor minder stabiliteit tijdens het sturen, waardoor de Micro Step ook gelijk veiliger is om mee te spelen. 

 

Wanneer kan ik de Micro Step gebruiken?

Je kunt de Micro Step eigenlijk het hele jaar door wel gebruiken om lekker mee te spelen. Voornamelijk op de warmere dagen van het jaar is het erg leuk om met de Micro Step te spelen, maar ook in de herfst en in de winter is de step goed te gebruiken. Dit komt doordat de Micro Step is voorzien van transparante wielen die goed grip hebben op het wegdek. De Micro Step is daarnaast ook binnenshuis te gebruiken. De wielen zullen geen zwarte strepen achterlaten op de vloer, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je de vloer na gebruik schoon hoeft te maken.

 

Meer balans tijdens het steppen

Wanneer jouw kindje nog niet zoveel balans heeft tijdens het steppen, is de Micro Step met 3 wielen zeker een goede keuze. Als je kindje naar één kant leunt zal de Micro Step automatisch sturen. De Micro Step draagt bij aan de ontwikkeling van een goede balans, evenals de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en de coördinatie van het kind. Dankzij de solide constructie van de step geniet het kind altijd van een soepele en stille rit.

 

Leuk voor vrijwel ieder kind

De Micro Step is geschikt voor kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar. Het is dus een leuke step voor vrijwel ieder kind. Afhankelijk van de voorkeur van jouw kind kun je kiezen voor een Micro Step met twee of met drie wielen. Kijk hierbij goed naar het comfort van de wielen en of je voor wat grotere of juist kleinere wielen wilt gaan. Daarnaast kun je ook bepalen of je een flex deck wil. Hierdoor ervaart het kindje meer comfort doordat het dek mee zal veren tijdens het steppen. 

Beste Micro Step aanbiedingen van Juli 2024