Wasparfum
Bijgewerkt: Juli 2024

Wasparfum

Wasparfum

Een frisse geur aan je was is prettig en kan met behulp van een wasparfum worden verkregen. Een wasparfum is niets anders dan een parfum voor de was, die je samen met het wasmiddel aan je was toevoegt. Deze parfums zijn zo ontwikkeld, dat ze geen schade aan je was aanbrengen, maar juist ervoor zorgen dat je was extra lekker gaat ruiken. De eerste wasparfums komen uit Italië, maar ondertussen kun je ze ook in Nederland kopen. Je kunt kiezen uit verschillende geuren, waardoor er altijd wel een wasparfum is die jij lekker vindt.

 

Het verschil tussen wasmiddel, wasverzachter en wasparfum

Wasparfum is een nuttige toevoeging aan je wasroutine. Wasmiddel zorgt ervoor dat je kleding schoon wordt. Het heeft een lichte geur die meestal ook weer snel vervaagt na het wassen. Wasverzachter is met name bedoeld om je kleding minder stug te maken en heeft ook een lichte geur. Wasverzachter kan echter ook een vettig laagje achterlaten. Wasparfum is een geconcentreerde geur die wordt gemengd met water in de wasmachine en gelijkmatig verdeeld over de was. De geur blijft na het wassen langer hangen. Tegenwoordig zijn er wasparfums op basis van natuurlijke ingrediënten, waardoor de kans op irritatie minimaal is.

 

Waarom wasparfum gebruiken

Geur heeft veel invloed op hoe je iets of iemand beleeft. Soms gebeurt dat bewust, maar nog veel vaker onbewust. Geur kan daardoor ook veel invloed hebben op de manier waarop je wordt gezien of hoe jij anderen ziet. Vandaar dat mensen wasmiddel met geur gebruiken en deodorant en parfums om op het lichaam te spuiten. Ook met wasparfums kun je zorgen dat je een bepaalde beleving creëert. Bovendien kan een lekkere geur aan je kleding je extra zelfvertrouwen geven. Een wasparfum is intenser dan de geur van normaal wasmiddel en zorgt dat de geur langer in je was blijft zitten.

 

Hoe te gebruiken

Een wasparfum kun je gebruiken in combinatie met je normale wasmiddel en/of wasverzachter. Je voegt hiervoor enkele druppels, tot maximaal 5 milliliter, toe aan je wasmachine in het vak van de wasverzachter. Deze hoeveelheid is voldoende voor een volle wasmachine. Voeg je meer toe, dan wordt de geur vaak te intens, wat juist weer negatief kan werken. Tijdens het wassen komt de wasparfum vrij en laat een heerlijke geur achter op je was. Het voordeel van wasparfum is dat het geen vettig laagje achterlaat op je kleding of in de wasmachine, zoals wel bij wasverzachter het geval is.

 

Wasparfum, waar te koop, Kruidvat, Action of Etos

Een wasparfum kopen kun je het beste online doen of bij de Kruidvat of Action. Hoewel er enkele fysieke winkels zijn die wasparfums verkopen, is het aanbod beperkt. Zeker de luxere merken zijn beter online verkrijgbaar. Daarbij is het ook praktisch om de verschillende wasparfums met elkaar te vergelijken op inhoud, geur en beoordelingen van anderen. Het nadeel van het online kopen van een wasparfum is dat je de geur niet vooraf kunt ruiken. Als je niet precies weet welke geur je moet aanschaffen, kun je ook een proefpakketje kopen met meerdere geuren, zodat je kunt uitproberen welke geur je het lekkerst vindt.

Beste Wasparfum aanbiedingen van Juli 2024