Green City Trip
Bijgewerkt: Maart 2023

Green City Trip

Green City Trip

Ga jij graag op reis, maar reis je liever niet met het vliegtuig of wil je op een duurzame manier Europa verkennen? Dan is een Green City Trip wellicht een goede keuze voor jou. De reizen van deze organisatie gebeuren per nachttrein. Het voordeel hiervan is dat je een groot deel van de reis slaapt en bij aankomst of je bestemming direct de omgeving kunt gaan verkennen. Doordat je met de trein reist, heb je minder CO2-uitstoot en reis je via Green City Trip dus op een groenere en duurzamere manier dan met het vliegtuig.

 

Reizen met de trein

Reizen met de trein heeft diverse voordelen ten opzichte van reizen met het vliegtuig. Naast dat je met je treinreis minder CO2 uitstoot, is reizen in de trein ook heel comfortabel. Je hebt voldoende ruimte om je benen te strekken of even een rondje te lopen. Doordat het een nachttrein betreft, kun je zowel prettig zitten als liggen en kom je uitgerust op je bestemming aan. Bovendien kun je op je treinreis onbeperkt bagage meenemen, zolang het maar in je coupé past. Geen gedoe met bijbetalen of het achterlaten van spullen, want je kunt al je favoriete items meenemen.

 

Met of zonder hotel

Als je je reis boekt, kun je kiezen uit een reis inclusief treinticket en hotel, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen het treinticket te boeken. Als je kiest voor een treinticket inclusief hotel, wordt bij het boeken direct het hotel gereserveerd voor tijdens je reis. Dit is prettig, want je hoeft zelf niet meer op zoek naar een geschikt hotel. Bovendien kun je soms uit meerdere hotels kiezen die voor de reis zijn geselecteerd. Het is mogelijk dat alternatieve hotels een meerprijs hebben. Kies je liever je hotel op de bestemming zelf uit, dan kun je ook het treinticket los boeken.

 

Bestemmingen Green City Trip

De stedentrips van Green City Trip liggen allemaal in Europa en zijn vanuit Nederland goed bereikbaar. Een stedentrip duurt 5 dagen, waarbij je twee overnachtingen in een slaapcoupé doorbrengt en twee nachten in een hotel. Je hoeft tijdens je treinreis niet over te stappen, maar wordt direct naar de bestemming gebracht. De bestemmingen die op dit moment beschikbaar zijn via de organisatie zijn bekende en wellicht minder bekende steden, zoals Berlijn, Boedapest, Dresden, Kopenhagen, Linz, Malmö, Praag, Salzburg, Stockholm en Wenen.

 

Green City Trip, hoe te boeken?

Een treinreis via Green City Trip kun je boeken via de website greencitytrip.nl maar ook bijvoorbeeld via AH of TUI. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt over de bestemmingen, de reismogelijkheden, de prijzen en andere details die tijdens je reis en verblijf van belang kunnen zijn. Boek je een reis, houd er dan rekening mee dat naast de prijs van het ticket en het hotel, je ook nog apart moet betalen voor de boekingskosten (à 25 euro), het calamiteitenfond (à 2,50 euro), een bijdrage SGR (à 5 euro) en de toeristenbelasting. Ook kan het zijn dat je nog extra kosten moet maken om naar het treinstation te reizen van waar de trein vertrekt.

Beste Green City Trip aanbiedingen van Maart 2023