Wasmachine Verhoger
Bijgewerkt: Juni 2023

Wasmachine Verhoger

Wasmachine Verhoger

Een wasmachine verhoger aanschaffen

 

Een wasmachine verhoger kan handig zijn als je de ruimte in de wasruimte nog optimaler wilt gebruiken of als je regelmatige lichamelijke klachten hebt wanneer je de wasmachine of droger vult of leeghaalt. Een wasmachine verhoger kan helpen bij de ruimte beter indelen of bij deze klachten. Het is een meubel waarop je je wasmachine of droger kan zetten. Veel mensen die ervoor hebben gekozen om een wasmachine verhoger aan te schaffen, willen nu niet meer zonder. Maar waarom eigenlijk?

 

Waarom heb je een wasmachine verhoger nodig?

 

Een wasmachine verhoger zorgt ervoor dat de wasmachine en droger op een fijne lichamelijke hoogte staan en dat je wat meer ruimte creëert voor andere spullen. Dit is erg fijn, omdat je op deze manier niet zoveel hoeft te bukken en weer op te staan wanneer je de was erin doet en eruit haalt. Alleen al voor deze lichamelijke klachten is het aanschaffen van een wasmachine verhoger een echte opluchting. Daarnaast is de extra ruimte ook erg fijn wanneer je bijvoorbeeld een kleine wasruimte hebt en je je spullen wel graag ergens anders kwijt wilt. Vaak wordt de ruimte rondom de wasmachine of droger namelijk niet optimaal gebruikt.

 

Wat voor soorten wasmachine verhoger zijn er?

 

Er zijn verschillende wasmachine verhogers. Liggend aan je wensen, kan je de perfecte kiezen. De verhogers verschillen natuurlijk altijd wel in prijs, maar ook in het maximale draaggewicht, de hoogte, de breedte, de kleur en ook nog de beoordeling van de andere klanten. Merken die onder andere verhogers verkopen zijn Scanpart, Hama en Plieger.

 

Een verhoger met antislip

Bij een open constructie van een wasmachine verhoger moet je kiezen voor eentje met rubberen antislip noppen zodat je voorkomt dat de wasmachine gaat ‘lopen’. Een open constructie bestaat uit vier poten waarop je de wasmachine kan zetten. De noppen vangen ook de trillingen op zodat je wasmachine geen geluidsoverlast veroorzaakt.

 

Het draagvermogen

Het draagvermogen van wasmachine verhogers verschilt ook per model. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de wasmachine goed op de verhoger staat en hem niet breekt. Het gewicht van een wasmachine verschilt vaak per capaciteit van de wasmachine. Wanneer je een wasmachine hebt voor 3 à 4 personen, weegt het vaak tussen de 65 en 80 kilogram. Een wasdroger is een stuk lichter, die weegt vaak 45 tot 60 kilogram.

 

Verhoging met uitschuifbare plank

Ook heb je een wasmachine verhoger met een uitschuifbare plank. Deze verhoging is wat sterker en dus ook zeer geschikt voor een zwaardere wasmachine of droger. De plank heeft ook nog een andere functie, want als je hem uitschuift kan je hier je wasmand op zetten. Je voorkomt hierbij nog weer meer dat je hoeft te bukken.

Beste Wasmachine Verhoger aanbiedingen van Juni 2023