Speelgoed Stofzuiger
Bijgewerkt: Maart 2023

Speelgoed Stofzuiger

Speelgoed Stofzuiger

Kinderen zijn dol op helpen in het huishouden. Niet ieder kind vindt dit natuurlijk leuk, maar wel velen. Zo kun je saaie klusjes spannend maken en ook gelijk samen tijd met elkaar doorbrengen. Een speelgoed stofzuiger is dan ook erg leuk om aan te schaffen. Een speelgoed stofzuiger geeft je kind meer verantwoordelijkheid en zorgt tegelijkertijd voor een stukje trots. Een speelgoedstofzuiger leert kinderen daarnaast wat huishoudelijk werk precies is. Dit is iets wat jongens en meisjes nodig hebben voor later. Het is in dit geval natuurlijk wel belangrijk dat het met plezier gebeurt en daar sluit een speelgoed stofzuiger perfect bij aan.

 

Samen huisje spelen met speelgoed stofzuiger

Kinderen hebben baat bij het spelen van huisje. Kinderen leren namelijk op een leuke manier belangrijke informatie en handelingen. Het helpt sommige kinderen daarnaast ook angsten te overwinnen. Misschien vinden ze het geluid van de stofzuiger verontrustend of heeft iets hen geschokt tijdens het stofzuigen. Spelen helpt kinderen om op een rustige manier oplossingen te bedenken voor stressvolle problemen. Het naspelen van plezierige en pijnlijke omstandigheden helpt kinderen er dan ook goed mee om te gaan.

Huisje spelen helpt kinderen daarnaast om routines aan te leren, te begrijpen wat ze moeten doen om het huis op orde te houden en verveling met gewone taken te voorkomen. Ze koppelen het klusje namelijk aan spelen, waardoor er vanzelf plezier ontstaat. Kinderen verlangen er verder ook naar zoveel mogelijk te doen met hulp van hun ouders. Samenzijn is namelijk leuk. Huisje spelen laat kinderen activiteiten uitvoeren die ze in het echte leven niet kunnen doen. Het bouwt vertrouwen en verantwoordelijkheid op. 

 

Speelgoed stofzuigers voor kinderen

Realistische speelgoedstofzuigers zijn enorm leuk voor kinderen. Zowel qua uiterlijk als qua functie. Niet alle leeftijden hebben een fatsoenlijke stofzuiger nodig en als ouder wil je niet dat je kind het hele huis luidruchtig schoonveegt. De kwaliteit van een speelgoed stofzuiger hangt dus af van je wensen en hoe je kind hem gebruikt. De ene stofzuiger zuigt goed, maar is te groot voor kleine kinderen, terwijl een andere veilig maar lawaaierig is. Hoe echter de stofzuiger lijkt, hoe leuker het is, maar toch verkiezen jongeren felle kleuren boven grauwe. 

 

Een speelgoed stofzuiger is veilig om mee te spelen

De Nederlandse wet en EU-richtlijnen controleren de veiligheid van speelgoed. EU-leden moeten deze richtlijnen altijd volgen. Zij moeten dan ook de veiligheid van speelgoed waarborgen, evenals de marketing van het speelgoed. Je kunt er hierdoor vanuit gaan dat een speelgoed stofzuiger veilig te gebruiken is. Controleer als ouder wel altijd de aanbevolen leeftijd. Als een speelgoedstofzuiger voor 5-jarigen is, is hij niet veilig voor 2-jarigen. 

Beste Speelgoed Stofzuiger aanbiedingen van Maart 2023