Wandslangenbox
Bijgewerkt: Maart 2023

Wandslangenbox

Wandslangenbox

Een wandslangenbox is een box waarin je een slang kan bewaren. En dan hebben we het hier niet over het dier de slang, maar over een waterslang. Wandslangenboxen vind je dan ook vaak in de tuin terug. Dit is namelijk een makkelijke plek. Om de bloemen, planten en het gras water te geven hoef je alleen de slang uit de box te rollen en je kunt aan de slag. Je hoeft niks te tillen en bij sommige boxen hoef je niet eens de slang terug te rollen, die gaat automatisch. Wandslangboxen zijn makkelijk op te hangen, maar ook weer makkelijk op te ruimen, bijvoorbeeld in winter. 

 

Hoeveelheid meters opbergcapaciteit

Er zijn veel soorten wandslangboxen en hierbij ligt het grootste verschil in hoeveel meters slang de box kan opbergen. Sommige wandslangboxen kunnen bijvoorbeeld maar 10 meter slang opbergen, maar andere dan weer 40 meter slang. Check dus goed voor je een box koopt hoeveel meters slang hierin kan worden opgeborgen. Dan weet je ook meteen hoeveel meter slang er uit de box kan worden gehaald als je de tuin wilt bewateren. Ook de grootte van je tuin is hierbij belangrijk. Een grote tuin zal vragen om meer meters slang en dus een grotere box en dit geldt ook voor kleinere tuinen. 

 

Met of zonder slang

Hier moet je goed op letten voordat je een wandslangenbox koopt: check van tevoren goed of er wel of niet een slang bij wordt geleverd. Het klinkt misschien logisch dat je een slang meegeleverd krijgt in de box, maar dit is niet altijd het geval. Sommige wandslangenboxen worden bijvoorbeeld niet geleverd met slang en deze zul je er dan nog zelf bij moeten kopen. Gelukkig hebben we goed nieuws: in de meeste boxen zit wel al een slang, dus daar kun je meteen gebruik van gaan maken. Wil je ook niet helemaal zelf de slang oprollen? Ga dan voor een automatisch roll-up systeem die je slang voor je oprolt. 

 

prijzen en waar te koop

Voor iets dat zo handig is om te hebben, vooral als je vaak je tuin bewatert met een waterslang, kost het niet veel. Natuurlijk verschillende prijzen per wandslangbox, maar hoe beter het merk en de kwaliteit, hoe meer het gaat kosten. Je betaalt dus vaak echt voor de kwaliteit/prijs verhouding. Er zijn simpele boxen die maar 20 euro kosten, maar er zijn ook mooie boxen met een automatisch roll-up systeem die dan weer 100 euro kosten. Hoeveel je uit wilt geven aan zo’n handig ding is aan jou. Je kan de wandslangenboxen in ieder geval kopen in veel tuinwinkels en webshops.

Beste Wandslangenbox aanbiedingen van Maart 2023