Wandslangenbox

Op zoek naar de beste wandslangenbox? Vergelijk hier de top 5 modellen voor een georganiseerd en moeiteloos opruimen van je tuinslang. Ontdek ze nu!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.220 - 20 + 1,5 meter
Kärcher Automatische Slanghaspel CR 5.220 - 20 + 1,5 meter
Voordelen
Is voorzien van een slangrem, zodat de slang gelijkmatig kan worden opgerold. Je kunt de slanghaspel eenvoudig opbergen in de winter. De wandhouder is eenvoudig te bevestigen. De slang wordt automatisch opgerold.
Nadelen
Minder goed geschikt voor de grotere tuin.
GARDENA Wandslangenbox - RollUp M/L - 25 Meter
GARDENA Wandslangenbox - RollUp M/L - 25 Meter
Voordelen
Beschikt over een stalen systeem met een stalen veer. De slaghaspel kan 180 graden gedraaid worden. De slaghaspel is vorstbestendig en heeft een druppelstop. Direct klaar voor gebruik nadat hij opgehangen is. De slanghaspel is gemaakt van hoogwaardig materiaal.
Nadelen
Als je meer dan 25 meter nodig bent kun je de haspel uitbreiden met een extra slang.
Tip: Beste keuze
Hyundai wandslangenbox 20 meter
Hyundai wandslangenbox 20 meter
Voordelen
Eenvoudig je tuin besproeien. De tuinslang wordt automatisch opgerold. De tuinslang heeft een diameter van acht millimeter. Gemakkelijk los maken en opbergen tijdens de winter periode. Mooie uitstraling, dus een aanvulling op iedere tuin.
Nadelen
Beschikt niet over verschillende sproeistanden.
Kreator KRTGR6710 Tuinslangoproller - 20 m
Kreator KRTGR6710 Tuinslangoproller - 20 m
Voordelen
Als je klaar bent met sproeien draait de slag zich op naar een klein rukje aan de slang. Dankzij de brede slang kun je de tuin snel en efficiënt besproeien. Er wordt een aanvoerslag van twee meter meegeleverd. De slang kan niet in de knoop raken. Je kunt de tuinslang haspel eenvoudig tegen de wand drukken, zodat het niet in de weg hangt.
Nadelen
Voor een grote tuin is het handig een grote slang te bestellen.
Hozelock Automatische slangenhaspel inclusief 25 meter slang
Hozelock Automatische slangenhaspel inclusief 25 meter slang
Voordelen
Beschikt over een handige waterstop, dit voorkomt nadruppelen. Met 25 meter slag kun je vrijwel de hele tuin besproeien. Je hoeft de slang zelf niet oprollen, omdat deze automatisch oprolt. Je krijgt wel vijf jaar garantie. De box is 180 graden wendbaar.
Nadelen
Je kunt de box niet van de houder afnemen.

Beste WandslangenboxKoopgids: Welke Wandslangenbox is de beste koop van maart 2024?

Een wandslangenbox is een box waarin je een slang kan bewaren. En dan hebben we het hier niet over het dier de slang, maar over een waterslang. Wandslangenboxen vind je dan ook vaak in de tuin terug. Dit is namelijk een makkelijke plek. Om de bloemen, planten en het gras water te geven hoef je alleen de slang uit de box te rollen en je kunt aan de slag. Je hoeft niks te tillen en bij sommige boxen hoef je niet eens de slang terug te rollen, die gaat automatisch. Wandslangboxen zijn makkelijk op te hangen, maar ook weer makkelijk op te ruimen, bijvoorbeeld in winter.

Hoeveelheid meters opbergcapaciteit

Er zijn veel soorten wandslangboxen en hierbij ligt het grootste verschil in hoeveel meters slang de box kan opbergen. Sommige wandslangboxen kunnen bijvoorbeeld maar 10 meter slang opbergen, maar andere dan weer 40 meter slang. Check dus goed voor je een box koopt hoeveel meters slang hierin kan worden opgeborgen. Dan weet je ook meteen hoeveel meter slang er uit de box kan worden gehaald als je de tuin wilt bewateren. Ook de grootte van je tuin is hierbij belangrijk. Een grote tuin zal vragen om meer meters slang en dus een grotere box en dit geldt ook voor kleinere tuinen.

Met of zonder slang

Hier moet je goed op letten voordat je een wandslangenbox koopt: check van tevoren goed of er wel of niet een slang bij wordt geleverd. Het klinkt misschien logisch dat je een slang meegeleverd krijgt in de box, maar dit is niet altijd het geval. Sommige wandslangenboxen worden bijvoorbeeld niet geleverd met slang en deze zul je er dan nog zelf bij moeten kopen. Gelukkig hebben we goed nieuws: in de meeste boxen zit wel al een slang, dus daar kun je meteen gebruik van gaan maken. Wil je ook niet helemaal zelf de slang oprollen? Ga dan voor een automatisch roll-up systeem die je slang voor je oprolt.

prijzen en waar te koop

Voor iets dat zo handig is om te hebben, vooral als je vaak je tuin bewatert met een waterslang, kost het niet veel. Natuurlijk verschillende prijzen per wandslangbox, maar hoe beter het merk en de kwaliteit, hoe meer het gaat kosten. Je betaalt dus vaak echt voor de kwaliteit/prijs verhouding. Er zijn simpele boxen die maar 20 euro kosten, maar er zijn ook mooie boxen met een automatisch roll-up systeem die dan weer 100 euro kosten. Hoeveel je uit wilt geven aan zo’n handig ding is aan jou. Je kan de wandslangenboxen in ieder geval kopen in veel tuinwinkels en webshops.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Wandslangenbox

Wat is een wandslangenbox?

Een wandslangenbox is een apparaat dat is ontworpen om tuinslangen op te bergen en te beschermen tegen schade en weersinvloeden. Het is doorgaans gemonteerd aan de muur en kan worden gebruikt om de slang gemakkelijk op te rollen en op te bergen.

Hoe installeer ik een wandslangenbox?

De installatie van een wandslangenbox is meestal vrij eenvoudig. Je moet de box aan de muur bevestigen met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen, zoals schroeven. Zorg ervoor dat de box stevig is bevestigd en op een handige locatie is geplaatst, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot de slang.

Kan ik de wandslangenbox buiten laten staan?

Ja, de meeste wandslangenboxen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen veilig buiten worden gelaten. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals kunststof of metaal en hebben vaak een beschermende behuizing om de slang te beschermen tegen UV-straling en andere omgevingsinvloeden.

Hoeveel slang kan er in een wandslangenbox?

De capaciteit van een wandslangenbox varieert afhankelijk van het model en de grootte. Sommige boxen kunnen slechts enkele meters slang bevatten, terwijl andere boxen tot wel 30 meter slang kunnen opbergen. Het is belangrijk om de capaciteit van de box te controleren voordat je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor jouw behoeften.

Kan ik een wandslangenbox gebruiken met een drukspuit of sproeier?

Ja, een wandslangenbox kan worden gebruikt in combinatie met een drukspuit of sproeier. Je kunt de slang eenvoudig aansluiten op de drukspuit of sproeier en deze gebruiken zoals je normaal zou doen. De wandslangenbox zorgt ervoor dat de slang netjes opgerold blijft en gemakkelijk toegankelijk is wanneer je hem nodig hebt.

Top 5 Beste kopen
Logo