Vouwbed

Op zoek naar een praktisch vouwbed voor gasten of kleine ruimtes? We hebben de top 5 beste vouwbedden beoordeeld. Ontdek jouw ideale keuze!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Vouwbed Olsen
Vouwbed Olsen
Voordelen
Geschikt voor kinderen en volwassenen. Inclusief matras en bedbodem. Stijlvolle uitstraling. Uit te klappen in een handomdraai. Afneembaar met een vochtige doek.
Nadelen
De lighoogte op dit vouwbed is 44 centimeter.
Vouwbed Migliore
Vouwbed Migliore
Voordelen
Ruimtebesparend vouwbed. Matras en bedbodem zijn inbegrepen. Gemakkelijk in en uitklappen. Comfortabel in gerbuik. Scherpe prijs en kwaliteitverhouding.
Nadelen
Dit vouwbed is niet geschikt voor mensen die boven de 100kg wegen.
Tip: Beste keuze
Bed & Onderschuifbed Doppia
Bed & Onderschuifbed Doppia
Voordelen
Een of twee ruime slaapplaatsen. Neemt niet extreem veel ruimte in beslag. Met een vochtige doek af te nemen, voor goed onderhoud. Geschikt voor matrassen tot maximaal 22 centimeter hoog.
Nadelen
De matrassen van dit logeerbed zijn niet inbegrepen, apart bijbestellen.
Vouwbed Buono
Vouwbed Buono
Voordelen
Het vouwbed beschikt over wieltjes om hem makkelijk te verplaatsen. Door zijn compacte formaat is hij overal in neer te zetten. Aantrekkelijk geprijsd. Comfortabele bedbodem.
Nadelen
Het 7.5 centimeter matras heeft een draagkracht tot 100 kilo.
Vouwbed Meglio
Vouwbed Meglio
Voordelen
Compact wanneer deze ingeklapt is. Verrijdbaar door de handige wieltjes. De prijs is erg aantrekkelijk. Bedbodem en matras worden meegeleverd. Schoonmaken doe je eenvoudig met een vochtige doek.
Nadelen
Dit vouwbed is alleen in de aluminium variant beschikbaar.

Beste vouwbedKoopgids: Welk vouwbed is de beste koop van mei 2024?

Wie een slaapplek wil bieden aan logees van tijd tot tijd, kan eens nadenken over vouwbedden. Vouwbedden zijn een praktische oplossing voor een tijdelijk bed. Wie met enige regelmaat een vriend, vriendin, kind of kleinkind over de vloer heeft voor wie een slaapplek nodig is, kan het beste kiezen voor een vouwbed of meerdere vouwbedden. De naam zegt het al: het is een bed dat je kunt opvouwen. Vouwbedden hebben dan ook voordelen ten opzichte van andere opties voor een tijdelijk bed of logeerbed. Maar wat zijn die voordelen van vouwbedden dan?

Meer comfort

Allereerst liggen ze vaak lekkerder dan andere tijdelijke bedden. Misschien heb je wel eens op een luchtbed of matje gelegen of zelfs op een stretcher. Het voelt zelfs in huis een beetje als kamperen en het ligt natuurlijk nooit zo lekker als een matras. Vouwbedden hebben gewoon matrassen en liggen dus lekkerder. Bovendien hoef je niet te wachten tot het matje zichzelf heeft opgeblazen, je in het zweet werken om het luchtbed op te pompen of te luisteren naar de herrie van een elektrische pomp. Je vouwt het bed uit en je bent klaar.

Minder ruimte

Kampeerspullen opbergen voor het kunnen bieden van een tijdelijk bed aan je gasten neemt wel minder ruimte in dan vouwbedden. Maar het neemt minder ruimte in dan altijd een bed met een matras hebben staan of een slaapbank. Bovendien zijn slaapbanken vaak helemaal niet comfortabel, zowel als bed en als bank niet. Tenzij je echt veel geld uitgeeft aan je slaapbank, maar voor een logeerbed is dit vaak niet het bedrag dat je wil besteden. Daarom zijn vouwbedden een betere optie. Omdat je vouwbedden dubbelvouwt, nemen ze slechts een half bed aan ruimte in. Vaak zet je ze gemakkelijk weg omdat er wieltjes onder het frame zitten.

Let op het matrasformaat

Vouwbedden zijn bedoeld voor het bieden van een slaapplek aan één persoon. Het matras wordt in het vouwbed dubbelgevouwen en is dan ook een matras voor één persoon. Het is wel handig om de afmetingen van het matras te controleren. Als je vaak een lang of juist breed iemand laat overnachten, moet je misschien op zoek naar vouwbedden met een extra breed of extra lang matras. Vaak zijn de matrasafmetingen redelijk standaard met twee meter lengte en 80 of 90 centimeter breed.

Waar te koop

Je kunt vouwbedden op verschillende plekken kopen. Om het matras te voelen, zul je langs de winkel moeten. Je kunt bijvoorbeeld bij Beter Bed of Beddenreus kijken naar vouwbedden. Ook andere beddenwinkels hebben vouwbedden in het assortiment. Wil je zo goedkoop mogelijk een vouwbed? Kijk dan eens bij Jysk of op Marktplaats. Jysk is een goedkope woonwinkel en op Marktplaats kun je terecht voor tweedehands vouwbedden.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een vouwbed

Wat zijn de voordelen van een vouwbed ten opzichte van een traditioneel bed?

Het grootste voordeel van een vouwbed is de ruimtebesparing. Het is ideaal voor kleine woonruimtes, gastenkamers, of voor situaties waarin je sporadisch extra slaapruimte nodig hebt. Het kan gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen wanneer het niet in gebruik is.

Is een vouwbed comfortabel om op te slapen?

Hoewel een vouwbed misschien niet dezelfde luxe biedt als een traditioneel bed, zijn er veel hoogwaardige vouwbedden op de markt die voldoende comfort bieden voor een goede nachtrust. De comfortniveaus variëren afhankelijk van het matras en het frameontwerp.

Hoe zwaar is een vouwbed? Kan één persoon het gemakkelijk verplaatsen?

De meeste vouwbedden zijn ontworpen om draagbaar te zijn, maar het gewicht kan variëren afhankelijk van de grootte en het materiaal. Vele modellen zijn licht genoeg voor één persoon om te verplaatsen en hebben vaak wieltjes voor extra mobiliteit.

Kan een vouwbed dagelijks gebruikt worden?

Terwijl vouwbedden ideaal zijn voor tijdelijk of occasioneel gebruik, zijn er modellen van hoge kwaliteit die bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Echter, als je van plan bent het bed dagelijks te gebruiken, is het raadzaam te investeren in een robuuster model met een goed matras.

Hoeveel ruimte heb ik nodig om een vouwbed op te bergen?

Dit hangt af van het model en de grootte van het vouwbed. Over het algemeen nemen vouwbedden, wanneer opgevouwen, niet veel meer ruimte in beslag dan een grote koffer. De exacte afmetingen moeten worden gecontroleerd voordat er een aankoop wordt gedaan om er zeker van te zijn dat er voldoende opbergruimte is.

Top 5 Beste kopen
Logo