Vouwbed
Bijgewerkt: Juni 2023

Vouwbed

Vouwbed

Wie een slaapplek wil bieden aan logees van tijd tot tijd, kan eens nadenken over vouwbedden. Vouwbedden zijn een praktische oplossing voor een tijdelijk bed. Wie met enige regelmaat een vriend, vriendin, kind of kleinkind over de vloer heeft voor wie een slaapplek nodig is, kan het beste kiezen voor een vouwbed of meerdere vouwbedden. De naam zegt het al: het is een bed dat je kunt opvouwen. Vouwbedden hebben dan ook voordelen ten opzichte van andere opties voor een tijdelijk bed of logeerbed. Maar wat zijn die voordelen van vouwbedden dan?

 

Meer comfort

Allereerst liggen ze vaak lekkerder dan andere tijdelijke bedden. Misschien heb je wel eens op een luchtbed of matje gelegen of zelfs op een stretcher. Het voelt zelfs in huis een beetje als kamperen en het ligt natuurlijk nooit zo lekker als een matras. Vouwbedden hebben gewoon matrassen en liggen dus lekkerder. Bovendien hoef je niet te wachten tot het matje zichzelf heeft opgeblazen, je in het zweet werken om het luchtbed op te pompen of te luisteren naar de herrie van een elektrische pomp. Je vouwt het bed uit en je bent klaar. 

 

Minder ruimte

Kampeerspullen opbergen voor het kunnen bieden van een tijdelijk bed aan je gasten neemt wel minder ruimte in dan vouwbedden. Maar het neemt minder ruimte in dan altijd een bed met een matras hebben staan of een slaapbank. Bovendien zijn slaapbanken vaak helemaal niet comfortabel, zowel als bed en als bank niet. Tenzij je echt veel geld uitgeeft aan je slaapbank, maar voor een logeerbed is dit vaak niet het bedrag dat je wil besteden. Daarom zijn vouwbedden een betere optie. Omdat je vouwbedden dubbelvouwt, nemen ze slechts een half bed aan ruimte in. Vaak zet je ze gemakkelijk weg omdat er wieltjes onder het frame zitten. 

 

Let op het matrasformaat

Vouwbedden zijn bedoeld voor het bieden van een slaapplek aan één persoon. Het matras wordt in het vouwbed dubbelgevouwen en is dan ook een matras voor één persoon. Het is wel handig om de afmetingen van het matras te controleren. Als je vaak een lang of juist breed iemand laat overnachten, moet je misschien op zoek naar vouwbedden met een extra breed of extra lang matras. Vaak zijn de matrasafmetingen redelijk standaard met twee meter lengte en 80 of 90 centimeter breed. 

 

Waar te koop

Je kunt vouwbedden op verschillende plekken kopen. Om het matras te voelen, zul je langs de winkel moeten. Je kunt bijvoorbeeld bij Beter Bed of Beddenreus kijken naar vouwbedden. Ook andere beddenwinkels hebben vouwbedden in het assortiment. Wil je zo goedkoop mogelijk een vouwbed? Kijk dan eens bij Jysk of op Marktplaats. Jysk is een goedkope woonwinkel en op Marktplaats kun je terecht voor tweedehands vouwbedden. 

Beste Vouwbed aanbiedingen van Juni 2023