Voicerecorder
Bijgewerkt: Maart 2023

Voicerecorder

Voicerecorder

Een voicerecorder, ook wel memorecorder genoemd, kun je gebruiken voor het opnemen van belangrijke gesprekken of bijeenkomsten die je later graag nog een keertje terug wilt luisteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opnemen van een interview, een vergadering, conferentie of hoorcollege. Dit is dan later makkelijk terug te luisteren en zo kun je bijvoorbeeld het interview beter uitschrijven of checken of je wel alles van je hoorcollege hebt opgeschreven. Doordat memorecorders klein van stuk zijn, maar wel veel opvangen, zijn het de perfecte apparaten voor dit doeleinde. Je legt ze simpelweg naast je op tafel en de recorder doet de rest. 

 

Er zijn veel verschillende soorten voicerecorders van veel goede merken. Denk bijvoorbeeld aan een goede recorder van het merk Sony of Philips. Hier zul je nooit mee in de fout gaan. Deze merken staan namelijk bekend om hoge kwaliteit en zullen die met hun voicerecorders ook leveren. 

 

De duur van de batterij of accu

Je wilt natuurlijk niet dat de recorder midden in een gesprek, bijeenkomst of college uitvalt en daarom is batterijduur van belang bij een memorecorder. Hoe lang een recorder meegaat, hangt namelijk af van de recorder zelf en hier kan een groot verschil in zitten. Zo zijn er recorder die maar zes uur meegaan, maar ook recorders die 60 uur meegaan. Kijk hier dus goed naar voordat je er een koopt. Moet je namelijk altijd in lange vergaderingen zitten of heb je een hele dag aan colleges, dan is een recorder met een lange batterijduur erg handig om te hebben. De meeste recorders hebben een batterijduur van rond de 35/40 uur. 

 

De capaciteit van de voicerecorder

Naast batterijduur, is ook de opslagcapaciteit van een recorder belangrijk. Het is namelijk ook nog eens jammer als opeens je opslag vol is tijdens een vergadering of college. Natuurlijk is een recorder met de hoogste capaciteit het fijnste. Hier kun je dan veel op opslaan voordat je het leeg moet maken. De meeste recorders hebben daarom ook een opslagcapaciteit van minstens 4 GB. Dit kan nog oplopen tot wel 16 GB, maar veel hoger wordt het niet. Voor kleine memo’s zijn er ook recorders die maar een capaciteit van bijvoorbeeld 90 of 100 mb hebben. 

 

Waar te koop

Een voicerecorder is handig om te hebben als je graag colleges bijhoudt of veel interviews moet doen. Voicerecorders kun je in veel winkels kopen. Denk bijvoorbeeld een winkels die technologie verkopen zoals de Mediamarkt of de Coolblue. Ook in hun webshops heb je veel keuze uit verschillende memorecorders met verschillende batterijduur en capaciteit. Wil je de recorders graag even zien? Ga dan langs bij de winkel. Wil je de recorder graag lekker makkelijk thuis laten bezorgen? Bezoek dan een webshop. 

Beste Voicerecorder aanbiedingen van Maart 2023