Voicerecorder

Op zoek naar de beste voicerecorder? Vergelijk hier de top 5 modellen met handige functies en kristalheldere geluidskwaliteit. Ontdek jouw perfecte opnameapparaat!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Olympus VN-541 PC
Olympus VN-541 PC
Voordelen
Eenvoudig opnames maken zonder achtergrondgeluiden. De voicerecorder is gemakkelijk in gebruik. Beschikt over een ruime batterijduur. Dankzij het compacte formaat ligt het goed in de hand. Heeft de mogelijkheid voor het aansluiten van een koptelefoon.
Nadelen
De opslagruimte is niet uit te breiden met een geheugenkaart.
Philips DVT1110
Philips DVT1110
Voordelen
De batterijen kunnen wel tot 12 uur mee gaan. De voicerecorder is compact en licht van gewicht. Zorgt voor duidelijke en scherpe opnames. De voicerecorder heeft verschillende functies voor het afspelen. De voicerecorder is handig in gebruik.
Nadelen
De voicerecorder is niet op te laden met een kabel.
Tip: Beste keuze
Olympus WS-853
Olympus WS-853
Voordelen
Je kunt zeer duidelijk opnames maken zonder ruis en andere achtergrondgeluiden. De voicerecorder heeft een opslagruimte van 8 gigabyte. De interne opslag kun je uitbreiden met een extra geheugenkaart. De bediening van de recorder is eenvoudig. Heeft een goede kwaliteit tegen een goede prijs.
Nadelen
Je kunt geen radio luisteren met de voicerecorder.
LifeGoods Digitale Voice Recorder
LifeGoods Digitale Voice Recorder
Voordelen
Heeft een duidelijk en helder LCD scherm met backlight. Beschikt over stemherkenning, zelfs op tien meter. Je kunt een wachtwoord instellen op de recorder. Je hebt diverse mogelijkheden om de ruis te onderdrukken. Je kunt twaalf uur per keer opnemen.
Nadelen
Beschikt niet over een bevestigingsknipje om het aan je broekzak te hangen.
Trendfield 16GB USB Stick Voice Recorder Opname
Trendfield 16GB USB Stick Voice Recorder Opname
Voordelen
Het opnemen kan simpel door één knop om te zetten. Je kunt tot 192 uur aan opnames opnemen. De oplaadtijd is ongeveer drie tot vier uur. Bestanden worden opgeslagen als WAV bestand. Je kunt het gemakkelijk in je broekzak mee nemen.
Nadelen
Is niet waterbestendig.

Beste VoicerecorderKoopgids: Welke Voicerecorder is de beste koop van juni 2024?

Een voicerecorder, ook wel memorecorder genoemd, kun je gebruiken voor het opnemen van belangrijke gesprekken of bijeenkomsten die je later graag nog een keertje terug wilt luisteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opnemen van een interview, een vergadering, conferentie of hoorcollege. Dit is dan later makkelijk terug te luisteren en zo kun je bijvoorbeeld het interview beter uitschrijven of checken of je wel alles van je hoorcollege hebt opgeschreven. Doordat memorecorders klein van stuk zijn, maar wel veel opvangen, zijn het de perfecte apparaten voor dit doeleinde. Je legt ze simpelweg naast je op tafel en de recorder doet de rest.

Er zijn veel verschillende soorten voicerecorders van veel goede merken. Denk bijvoorbeeld aan een goede recorder van het merk Sony of Philips. Hier zul je nooit mee in de fout gaan. Deze merken staan namelijk bekend om hoge kwaliteit en zullen die met hun voicerecorders ook leveren.

De duur van de batterij of accu

Je wilt natuurlijk niet dat de recorder midden in een gesprek, bijeenkomst of college uitvalt en daarom is batterijduur van belang bij een memorecorder. Hoe lang een recorder meegaat, hangt namelijk af van de recorder zelf en hier kan een groot verschil in zitten. Zo zijn er recorder die maar zes uur meegaan, maar ook recorders die 60 uur meegaan. Kijk hier dus goed naar voordat je er een koopt. Moet je namelijk altijd in lange vergaderingen zitten of heb je een hele dag aan colleges, dan is een recorder met een lange batterijduur erg handig om te hebben. De meeste recorders hebben een batterijduur van rond de 35/40 uur.

De capaciteit van de voicerecorder

Naast batterijduur, is ook de opslagcapaciteit van een recorder belangrijk. Het is namelijk ook nog eens jammer als opeens je opslag vol is tijdens een vergadering of college. Natuurlijk is een recorder met de hoogste capaciteit het fijnste. Hier kun je dan veel op opslaan voordat je het leeg moet maken. De meeste recorders hebben daarom ook een opslagcapaciteit van minstens 4 GB. Dit kan nog oplopen tot wel 16 GB, maar veel hoger wordt het niet. Voor kleine memo’s zijn er ook recorders die maar een capaciteit van bijvoorbeeld 90 of 100 mb hebben.

Waar te koop

Een voicerecorder is handig om te hebben als je graag colleges bijhoudt of veel interviews moet doen. Voicerecorders kun je in veel winkels kopen. Denk bijvoorbeeld een winkels die technologie verkopen zoals de Mediamarkt of de Coolblue. Ook in hun webshops heb je veel keuze uit verschillende memorecorders met verschillende batterijduur en capaciteit. Wil je de recorders graag even zien? Ga dan langs bij de winkel. Wil je de recorder graag lekker makkelijk thuis laten bezorgen? Bezoek dan een webshop.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Voicerecorder

Wat is een voicerecorder en waarvoor kan het worden gebruikt?

Een voicerecorder is een apparaat of een software-applicatie waarmee geluiden en stemmen kunnen worden opgenomen. Het wordt vaak gebruikt voor het maken van notities, interviewopnames, het vastleggen van lezingen of het documenteren van vergaderingen.

Hoe lang kan een voicerecorder audio opnemen?

De opnametijd van een voicerecorder kan variëren, afhankelijk van het model en de opslagcapaciteit. Sommige voicerecorders kunnen enkele uren aan ononderbroken audio opnemen, terwijl andere modellen zelfs dagen of weken kunnen vastleggen.

Hoe kan ik de opgenomen audio van een voicerecorder overzetten naar mijn computer?

Er zijn verschillende manieren om de opgenomen audio van een voicerecorder over te zetten naar een computer. Sommige voicerecorders hebben een USB-aansluiting waarmee je ze rechtstreeks op je computer kunt aansluiten. Andere voicerecorders slaan de opnames op in een geheugenkaart, die je kunt verwijderen en in een kaartlezer kunt plaatsen om de bestanden over te zetten.

Kan ik de opgenomen audio op een voicerecorder bewerken?

Ja, de meeste voicerecorders slaan de audio op in een standaard bestandsindeling, zoals MP3 of WAV, die gemakkelijk kan worden geïmporteerd en bewerkt met behulp van audiobewerkingssoftware op een computer.

Zijn er voicerecorders met spraakherkenningstechnologie?

Ja, er zijn voicerecorders op de markt die geavanceerde spraakherkenningstechnologie gebruiken om de opgenomen audio om te zetten in tekst. Deze functie kan handig zijn bij het transcriberen van vergaderingen, interviews of dictaten, maar het is belangrijk op te merken dat de nauwkeurigheid van de spraakherkenning kan variëren, afhankelijk van de omgeving en de duidelijkheid van de gesproken woorden.

Top 5 Beste kopen
Logo