Bluetooth Tracker

Op zoek naar de beste Bluetooth tracker? Vergelijk hier de top 5 modellen en vind de perfecte tracker om je waardevolle spullen altijd te kunnen lokaliseren!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Apple AirTag 4 pack
Apple AirTag 4 pack
Voordelen
Eenvoudig al je apparaten bijhouden en terug vinden. De installatie is zeer eenvoudig. Je kunt een geluid afspelen op de AirTag dankzij de ingebouwde luidspreker. Je kunt een melding krijgen waar je items zijn als ze verloren gegaan zijn. Je kunt de batterijen vervangen als dat nodig is.
Nadelen
Een hanger om te bevestigen wordt niet standaard mee geleverd.
Samsung Galaxy SmartTag Multi Color 4-Pack
Samsung Galaxy SmartTag Multi Color 4-Pack
Voordelen
Beschikt over een zeer ruim bluetooth bereik van zeker 120 meter. Dankzij de sleutelring kun je het gemakkelijk bevestigen. Eenvoudig te koppelen met andere slimme apparaten. De SmartTag is waterbestendig. Je krijgt zeker twee jaar garantie.
Nadelen
Je kunt ze niet vast plakken aan je spullen, omdat het geen plakrand heeft.
Tip: Beste keuze
Tile Pro (2020) 4-Pack
Tile Pro (2020) 4-Pack
Voordelen
Ook op lange afstanden kun jij je producten terug vinden. Door de sleutelringen kun je de bluetooth tracker gemakkelijk bevestigen. Je kunt ze gebruiken met verschillende slimme apparaten. De batterijen gaan zeker één jaar mee. Goede prijs en kwaliteitsverhouding.
Nadelen
Ze zijn niet te plakken op je items, omdat ze geen plakstrip of rand hebben.
Tile Slim (2020) Duo Pack
Tile Slim (2020) Duo Pack
Voordelen
Je kunt met dit pakket meerdere apparaten terug vinden. Je kunt al je zoek geraakte spullen eenvoudig terug vinden. De tracker is te koppelen aan de Google Assistent, maar ook aan ander slim apparatuur. De Tile Slim is betaalbaar. Compact van formaat.
Nadelen
De Tile Slim is niet echt geschikt voor water.
Chipolo One - Bluetooth GPS Tracker
Chipolo One - Bluetooth GPS Tracker
Voordelen
Binnen het bluetooth bereik vind jij je telefoon gemakkelijk terug. Je hoeft voortaan niet lang meer te zoeken. De tracker is waterdicht en beschikt over een stofbescherming. Je hoeft nooit meer lang te zoeken. Heeft een mooi compact formaat.
Nadelen
De handleiding is alleen in het Nederlands.

Beste Bluetooth TrackerKoopgids: Welke Bluetooth Tracker is de beste koop van februari 2024?

Bluetooth Trackers zijn de nieuwste uitvinding waarmee je makkelijk je spullen weer terug kunt vinden als je die kwijt bent geraakt. Denk bijvoorbeeld aan je tas of een sleutelbos. De trackers zijn namelijk handige kleine apparaatjes die je aan je tas, sleutelbos of elk ander ding vast kunt doen. Als je die dan kwijt bent, kun je via een app op je telefoon en via Bluetooth die spullen weer makkelijk terug vinden. Raak je dus vaak je sleutelbos kwijt? Hang dan makkelijk een tracker eraan en je zult snel je sleutels weer terug vinden.

Het bereik van de Bluetooth Tracker

Er zijn verschillende soorten uitvoeringen van een Bluetooth Tracker. Natuurlijk heb je het product in verschillende kleuren en maten, maar daarnaast zijn er nog een aantal verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het bereik van de tracker. De meeste trackers hebben een bereik tot 150 meter. Aangezien je meestal toch snel erachter komt dat er iets kwijt is, kun je je spullen makkelijk binnen 150 meter weer terugvinden met de tracker. Toch zijn er die speciale edities die nog verder kunnen, wel tot 1 kilometer.

Besturingssysteem waarvoor de Tracker bestemd is

Er zitten ook verschillen tussen de trackers op basis van het besturingssysteem van je telefoon. De bekendste besturingssystemen zijn natuurlijk van Apple, oftewel IOS en Samsung oftewel Android en daar zijn dan ook de meeste trackers voor gemaakt. Er zijn verschillende soorten Apple Bluetooth Trackers, die ook wel Airtags worden genoemd. Hiernaast zijn er gelukkig ook trackers die werken met alle systemen en met elke bluetooth die er is. Denk bijvoorbeeld aan het goede merk Tile, die de beste bluetooth trackers zonder bepaald besturingssysteem levert.

Waterbestendigheid

Misschien denk jij dat het waarschijnlijk niet zal gebeuren, maar je spullen kunnen ook terecht komen in het water en als je dit niet weet zul je ze dus nooit meer terugvinden. Behalve met een waterbestendige bluetooth tracker. De meeste trackers zijn waterbestendig en zullen er dus ook tegen kunnen als ze in het water of in bijvoorbeeld een regenbui liggen. Zo kun je ook nog makkelijk je spullen terugvinden in slecht weer. Het is belangrijk om dit te hebben, omdat het in Nederland natuurlijk vaak regent en je dan niet wil dat je tracker kapot gaat.

Het kopen van een Bluetooth Tracker doe je hier

Overtuigd van het kunnen van een tracker en raak je vaak je spullen kwijt? Koop er dan snel eentje. Je vraagt je vast af waar dit dan kan. Je kunt een tracker in veel technologiewinkels kopen zoals bij de Mediamarkt, of bij de winkel van het merk van je telefoon zelf. Ook in webshops is er veel keuze voor Bluetooth Trackers. Denk bijvoorbeeld aan de webshop van CoolBlue, Mediamarkt of Apple.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Bluetooth Tracker

Wat is een bluetooth tracker?

Een bluetooth tracker is een klein apparaatje dat je aan je belangrijke spullen kunt bevestigen, zoals sleutels, portemonnee of telefoon. Het maakt gebruik van bluetooth-technologie om de locatie van deze spullen te volgen via een bijbehorende app op je smartphone.

Hoe werkt een bluetooth tracker?

Een bluetooth tracker maakt verbinding met je smartphone via bluetooth. Zodra je de bijbehorende app opent, kun je de locatie van de tracker en dus je spullen bekijken. Sommige trackers hebben ook een geluidsalarmfunctie, waarmee je een geluidssignaal kunt laten afgaan op de tracker om hem gemakkelijker te vinden.

Wat is het bereik van een bluetooth tracker?

Het bereik van een bluetooth tracker varieert meestal tussen de 30 en 100 meter, afhankelijk van het merk en model. Het is belangrijk op te merken dat obstakels zoals muren en deuren het bereik kunnen verminderen.

Is een bluetooth tracker alleen nuttig voor het vinden van verloren spullen?

Nee, een bluetooth tracker kan ook handig zijn voor het voorkomen dat je spullen überhaupt verliest. Veel trackers hebben een functie genaamd “last seen location”, waarmee je de laatst bekende locatie van je spullen kunt zien. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld je telefoon in een café hebt achtergelaten en niet zeker weet waar.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een bluetooth tracker?

Een mogelijke beperking van bluetooth trackers is dat ze afhankelijk zijn van de bluetooth-verbinding met je smartphone. Als je telefoon bijvoorbeeld uitstaat, buiten bereik is of de bluetooth-functie is uitgeschakeld, kun je de tracker niet gebruiken om je spullen te vinden. Daarnaast hebben sommige trackers batterijen die regelmatig moeten worden vervangen.

Top 5 Beste kopen
Logo