Access Point

Op zoek naar het beste access point? Ontdek de top 5 access points in onze vergelijking. Vergelijk functies, prestaties en prijzen voor de beste WiFi-ervaring.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO
Ubiquiti UniFi AP-AC-PRO
Voordelen
De installatie kan eenvoudig door middel van een app. Je netwerk bij houden was niet eerder zo overzichtelijk. Gemakkelijk en snel een access point bijvoegen. Je kunt je gegevens eenvoudig met elkaar delen. Snelle wifi snelheid van wel 1750 megabytes per seconde.
Nadelen
Netwerkkabels worden niet mee geleverd.
TP-Link Omada EAP245
TP-Link Omada EAP245
Voordelen
Je kunt de access point gemakkelijk plaatsen op ieder centraal punt. De access point is breed inzetbaar. Je beheert en installeert eenvoudig via de Omada App. Beschikt over een slimme technologie, waardoor een download in de wacht gezet kan worden. De perfecte aanvulling voor een ruimte waar zich veel wifi apparaten bevinden.
Nadelen
Je kunt het niet met wifi 6 verbinden.
Tip: Beste keuze
Netgear WAC124
Netgear WAC124
Voordelen
De maximale wifi snelheid is 1900 Mbps. Je kunt meerdere netwerken gebruiken op de access point. Geeft je een snelle en stabiele verbinding. Ideaal voor studentenhuizen en kleine bedrijven. Je krijgt een duidelijke handleiding meegeleverd.
Nadelen
Je kunt de access point niet aan de muur bevestigen.
Ubiquiti UniFi AP-AC-LR
Ubiquiti UniFi AP-AC-LR
Voordelen
Werkt met een handige app voor de configuratie. In iedere hoek van de ruimte een goede ververbinding. Heeft een groter bereik dan andere access points. Eenvoudige installatie. Je kunt de access point aan de muur en aan het plafond bevestigen.
Nadelen
Je bent een PoE stroomvoorziening nodig.
TP-Link Omada EAP110
TP-Link Omada EAP110
Voordelen
Zeer eenvoudig en gecentraliseerd beheren. Beschikt over een krachtige software. Je kunt het gedrag van andere gebruikers grafische bekijken. Beschikt over een robuuste beveiligingsstrategie, zodat je altijd een veilige verbinding hebt.
Nadelen
Heeft geen externe wifi antennes.

Beste Access PointKoopgids: Welk Access Point is de beste koop van november 2023?

Het wifi signaal komt eigenlijk nooit overal helemaal goed. Zo is de wifi vaak in de bovenste kamer van het huis slechter, of is het signaal aan de andere kant van het huis waar de router zit ook erg langzaam. Hiervoor zijn Access Points dan handig. Deze punten kunnen helpen om het wifi signaal uit te breiden. Je koopt makkelijk een access point in een winkel of webshop voor technologie zoals Mediamarkt of Coolblue en deze sluit je dan met een kabel aan de router aan.

Als je de point dan ergens ophangt waar het signaal van de router slechter is, dan komt het signaal via de Access Point beter binnen. Je kunt zelfs meerdere Points met elkaar verbinden om zo overal goede wifi te hebben. Er zijn verschillende soorten Access Points, van hoeveel wifibanden ze hebben, tot welke wifistandaard ze hebben tot welke snelheden ze hebben.

De snelheid van de wifi via het Access Point

Een van de dingen waarbij Access Points kunnen verschillen van elkaar is de snelheid van de wifi via de punten. Zo kun je natuurlijk gewoon een Point kopen waarbij de snelheid van de wifi hetzelfde blijft als die van de router, maar er zijn ook punten die de wifisnelheid een stuk sneller maken. Dat is natuurlijk hartstikke handig. Zo breid je niet alleen het wifisignaal uit, maar maak je het ook nog een stuk sneller. Bij een Access Point kun je kiezen voor de basissnelheid, een gemiddelde snelheid of een topsnelheid. De topsnelheid heet natuurlijk niet voor niks de topsnelheid en is dus ook de beste optie voor de beste wifi.

Met of zonder antenne

Tegenwoordig worden de wifi-versterkpunten steeds populairder en er komen er steeds meer op de markt. De Points verschijnen in verschillende ontwerpen en met verschillende kleurtjes, lichtjes en vormen. De meeste Access Points zijn rond en hebben een lamp die oplicht als het product aanstaat. Daarnaast kun je de punten vaak indelen in twee soorten ontwerpen: een Access punt met antenne of eentje die zonder een antenne werkt. De producten zonder antenne zijn meestal rond of vierkant en plat. Hierdoor vallen ze minder op. De Access punten met antenne vangen wel beter de wifi op en verspreidden deze ook weer beter.

De mogelijkheid om de Access Point uit te zetten

Wil je wat minder op je telefoon zitten of vind je dat je kinderen te lang bij de Access punten blijven hangen voor de goede wifi? Of misschien heb je wel een Access punt nodig in je kantoor. Dan kun je ervoor kiezen om een Access Point te kopen met een aan/uit schakelaar. Deze kun je na je werkdag of in de avond makkelijk uit zetten, omdat de sterkere wifi en het verbeterde signaal dan niet meer nodig is. Zo bespaar je ook batterij en ben je zuiniger met je elektriciteit. Niet alle Access punten hebben een schakelaar, dus als je dit graag wilt, moet je hier wel even goed naar kijken.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Access Point

Wat is een access point en waar wordt het voor gebruikt?

Een access point is een apparaat dat draadloze netwerkverbindingen mogelijk maakt. Het wordt gebruikt om een draadloos netwerk op te zetten in een specifieke ruimte of gebied, waardoor apparaten zoals laptops, smartphones en tablets verbinding kunnen maken met het internet.

Hoe verschilt een access point van een draadloze router?

Een access point is een apparaat dat alleen draadloze netwerkverbindingen mogelijk maakt, terwijl een draadloze router zowel draadloze als bedrade verbindingen kan ondersteunen. Een draadloze router heeft vaak ook extra functionaliteiten zoals een ingebouwde modem en firewall.

Wat is het bereik van een access point?

Het bereik van een access point kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen van het access point, de omgeving (muren, obstakels), interferentie van andere draadloze apparaten en het gebruikte draadloze protocol. Over het algemeen kan een access point een bereik hebben van enkele tientallen meters tot enkele honderden meters.

Kan ik meerdere access points in mijn netwerk gebruiken?

Ja, het is mogelijk om meerdere access points in een netwerk te gebruiken om het bereik te vergroten. Dit wordt vaak gedaan in grote gebouwen, kantoren of huizen waar één access point niet voldoende bereik biedt. Deze access points kunnen met elkaar worden verbonden om een naadloos draadloos netwerk te creëren.

Hoe beveilig ik mijn access point en draadloos netwerk?

Om uw access point en draadloos netwerk te beveiligen, kunt u de volgende stappen nemen:
– Stel een sterk wachtwoord in voor uw access point en draadloos netwerk.
– Gebruik de nieuwste versie van de firmware voor uw access point om bekende beveiligingsproblemen op te lossen.
– Schakel draadloze encryptie in, zoals WPA2, om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot uw netwerk.
– Beperk de toegang tot uw netwerk door het inschakelen van MAC-adresfiltering.
– Schakel de broadcast van uw netwerknaam (SSID) uit om het detecteren van uw netwerk te bemoeilijken.

Top 5 Beste kopen
Logo