delen





Het wifi signaal komt eigenlijk nooit overal helemaal goed. Zo is de wifi vaak in de bovenste kamer van het huis slechter, of is het signaal aan de andere kant van het huis waar de router zit ook erg langzaam. Hiervoor zijn Access Points dan handig. Deze punten kunnen helpen om het wifi signaal uit te breiden. Je koopt makkelijk een access point in een winkel of webshop voor technologie zoals Mediamarkt of Coolblue en deze sluit je dan met een kabel aan de router aan.
Als je de point dan ergens ophangt waar het signaal van de router slechter is, dan komt het signaal via de Access Point beter binnen. Je kunt zelfs meerdere Points met elkaar verbinden om zo overal goede wifi te hebben. Er zijn verschillende soorten Access Points, van hoeveel wifibanden ze hebben, tot welke wifistandaard ze hebben tot welke snelheden ze hebben.
Een van de dingen waarbij Access Points kunnen verschillen van elkaar is de snelheid van de wifi via de punten. Zo kun je natuurlijk gewoon een Point kopen waarbij de snelheid van de wifi hetzelfde blijft als die van de router, maar er zijn ook punten die de wifisnelheid een stuk sneller maken. Dat is natuurlijk hartstikke handig. Zo breid je niet alleen het wifisignaal uit, maar maak je het ook nog een stuk sneller. Bij een Access Point kun je kiezen voor de basissnelheid, een gemiddelde snelheid of een topsnelheid. De topsnelheid heet natuurlijk niet voor niks de topsnelheid en is dus ook de beste optie voor de beste wifi.
Tegenwoordig worden de wifi-versterkpunten steeds populairder en er komen er steeds meer op de markt. De Points verschijnen in verschillende ontwerpen en met verschillende kleurtjes, lichtjes en vormen. De meeste Access Points zijn rond en hebben een lamp die oplicht als het product aanstaat. Daarnaast kun je de punten vaak indelen in twee soorten ontwerpen: een Access punt met antenne of eentje die zonder een antenne werkt. De producten zonder antenne zijn meestal rond of vierkant en plat. Hierdoor vallen ze minder op. De Access punten met antenne vangen wel beter de wifi op en verspreidden deze ook weer beter.
Wil je wat minder op je telefoon zitten of vind je dat je kinderen te lang bij de Access punten blijven hangen voor de goede wifi? Of misschien heb je wel een Access punt nodig in je kantoor. Dan kun je ervoor kiezen om een Access Point te kopen met een aan/uit schakelaar. Deze kun je na je werkdag of in de avond makkelijk uit zetten, omdat de sterkere wifi en het verbeterde signaal dan niet meer nodig is. Zo bespaar je ook batterij en ben je zuiniger met je elektriciteit. Niet alle Access punten hebben een schakelaar, dus als je dit graag wilt, moet je hier wel even goed naar kijken.
Geen berichten voor deze criteria.Een access point is een apparaat dat draadloze netwerkverbindingen mogelijk maakt. Het wordt gebruikt om een draadloos netwerk op te zetten in een specifieke ruimte of gebied, waardoor apparaten zoals laptops, smartphones en tablets verbinding kunnen maken met het internet.
Een access point is een apparaat dat alleen draadloze netwerkverbindingen mogelijk maakt, terwijl een draadloze router zowel draadloze als bedrade verbindingen kan ondersteunen. Een draadloze router heeft vaak ook extra functionaliteiten zoals een ingebouwde modem en firewall.
Het bereik van een access point kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen van het access point, de omgeving (muren, obstakels), interferentie van andere draadloze apparaten en het gebruikte draadloze protocol. Over het algemeen kan een access point een bereik hebben van enkele tientallen meters tot enkele honderden meters.
Ja, het is mogelijk om meerdere access points in een netwerk te gebruiken om het bereik te vergroten. Dit wordt vaak gedaan in grote gebouwen, kantoren of huizen waar één access point niet voldoende bereik biedt. Deze access points kunnen met elkaar worden verbonden om een naadloos draadloos netwerk te creëren.
Om uw access point en draadloos netwerk te beveiligen, kunt u de volgende stappen nemen:
– Stel een sterk wachtwoord in voor uw access point en draadloos netwerk.
– Gebruik de nieuwste versie van de firmware voor uw access point om bekende beveiligingsproblemen op te lossen.
– Schakel draadloze encryptie in, zoals WPA2, om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot uw netwerk.
– Beperk de toegang tot uw netwerk door het inschakelen van MAC-adresfiltering.
– Schakel de broadcast van uw netwerknaam (SSID) uit om het detecteren van uw netwerk te bemoeilijken.