Access Point
Bijgewerkt: Juni 2024

Access Point

Access Point

Het wifi signaal komt eigenlijk nooit overal helemaal goed. Zo is de wifi vaak in de bovenste kamer van het huis slechter, of is het signaal aan de andere kant van het huis waar de router zit ook erg langzaam. Hiervoor zijn Access Points dan handig. Deze punten kunnen helpen om het wifi signaal uit te breiden. Je koopt makkelijk een access point in een winkel of webshop voor technologie zoals Mediamarkt of Coolblue en deze sluit je dan met een kabel aan de router aan. 

 

Als je de point dan ergens ophangt waar het signaal van de router slechter is, dan komt het signaal via de Access Point beter binnen. Je kunt zelfs meerdere Points met elkaar verbinden om zo overal goede wifi te hebben. Er zijn verschillende soorten Access Points, van hoeveel wifibanden ze hebben, tot welke wifistandaard ze hebben tot welke snelheden ze hebben. 

 

De snelheid van de wifi via het Access Point

Een van de dingen waarbij Access Points kunnen verschillen van elkaar is de snelheid van de wifi via de punten. Zo kun je natuurlijk gewoon een Point kopen waarbij de snelheid van de wifi hetzelfde blijft als die van de router, maar er zijn ook punten die de wifisnelheid een stuk sneller maken. Dat is natuurlijk hartstikke handig. Zo breid je niet alleen het wifisignaal uit, maar maak je het ook nog een stuk sneller. Bij een Access Point kun je kiezen voor de basissnelheid, een gemiddelde snelheid of een topsnelheid. De topsnelheid heet natuurlijk niet voor niks de topsnelheid en is dus ook de beste optie voor de beste wifi. 

 

Met of zonder antenne

Tegenwoordig worden de wifi-versterkpunten steeds populairder en er komen er steeds meer op de markt. De Points verschijnen in verschillende ontwerpen en met verschillende kleurtjes, lichtjes en vormen. De meeste Access Points zijn rond en hebben een lamp die oplicht als het product aanstaat. Daarnaast kun je de punten vaak indelen in twee soorten ontwerpen: een Access punt met antenne of eentje die zonder een antenne werkt. De producten zonder antenne zijn meestal rond of vierkant en plat. Hierdoor vallen ze minder op. De Access punten met antenne vangen wel beter de wifi op en verspreidden deze ook weer beter. 

 

De mogelijkheid om de Access Point uit te zetten

Wil je wat minder op je telefoon zitten of vind je dat je kinderen te lang bij de Access punten blijven hangen voor de goede wifi? Of misschien heb je wel een Access punt nodig in je kantoor. Dan kun je ervoor kiezen om een Access Point te kopen met een aan/uit schakelaar. Deze kun je na je werkdag of in de avond makkelijk uit zetten, omdat de sterkere wifi en het verbeterde signaal dan niet meer nodig is. Zo bespaar je ook batterij en ben je zuiniger met je elektriciteit. Niet alle Access punten hebben een schakelaar, dus als je dit graag wilt, moet je hier wel even goed naar kijken. 

Beste Access Point aanbiedingen van Juni 2024