Vleesmolen

Op zoek naar de beste vleesmolen? Vergelijk de top 5 vleesmolens op basis van kwaliteit, prijs en functies. Kies de perfecte vleesmolen voor jouw behoeften!
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Kenwood MG450 Vleesmolen
Kenwood MG450 Vleesmolen
Voordelen
Wordt geleverd met verschillende schijven. Biedt de mogelijkheid om worsten te maken. De vleesmolen heeft een acteruitrijstand, hierdoor ben je verzekerd van een soepele maling. Je kunt de vleesmolen eenvoudig schoonmaken.
Nadelen
De vleesmolen is minder stevig dan een rvs variant.
Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8
Tefal NE6888 Gehaktmolen HV8
Voordelen
Je kunt fijn, middelfijn en grof malen met de vleesmolen. Er worden accessoires meegeleverd om worsten te maken. De vleesmolen heeft een krachtig vermogen. Beschikt over een geïntrigeerd veiligheidssysteem. Je krijgt wel 10 jaar garantie op vervangende onderdelen.
Nadelen
Beschikt niet over een turbofunctie.
Tip: Beste keuze
Bosch MFW67440
Bosch MFW67440
Voordelen
Snelle verwerking van het vlees dankzij de krachtige motor. De vleesmolen is geschikt voor dagelijks gebruik. De vleesmolen is eenvoudig in gebruik. De vleesmolen heeft een snoerberging en een opslag voor de schijven. Je kunt de vleesmolen gemakkelijk reinigen.
Nadelen
De snelheid is niet variabel in te stellen.
Tefal HV2 NE2051 – Vleesmolen
Tefal HV2 NE2051 – Vleesmolen
Voordelen
De vleesmolen neemt weinig ruimte in beslag en is compact van formaat. Je krijgt twee verschillende schijven bij de vleesmolen. Gemakkelijk te verplaatsen door middel van de handgrepen. Heeft een capaciteit van 1,7 kilo. De onderdelen kunnen in de vaatwasser.
Nadelen
De vleesmolen heeft geen turbofunctie.
Westmark Vleesmolen 22,5 x 9 x 24,5 cm
Westmark Vleesmolen 22,5 x 9 x 24,5 cm
Voordelen
Beschikt over een kunststof bescherming, zodat het werkblad beschermd blijft. Je kunt de vleesmolen reinigen met een sopje. De vleesmolen is praktisch en eenvoudig in gebruik. Je kunt zelf kiezen hoe grof je het vlees wilt malen.
Nadelen
De vleesmolen en de onderdelen kunnen niet in de vaatwasser.

Beste VleesmolenKoopgids: Welke Vleesmolen is de beste koop van april 2024?

Met een vleesmolen kun je je gehakt malen. Daarmee maak je je eigen worsten bijvoorbeeld. In een vleesmolen kun je ook vlees en kruiden bij elkaar voegen. Verschillende soorten vlees bijvoorbeeld. Waar je ook zin in hebt, met een vleesmolen maak jij je eigen vlees. Met een vleesmolen maak je je eigen gehakt of worsten. Zo weet je precies wat er in je vlees zit en kun je je maaltijden geheel naar je eigen smaak maken. Je leest hier meer over de opties, merken en prijzen van vleesmolens. Ook vertellen we je waar je een vleesmolen kunt kopen.

Opties in vleesmolens

Een vleesmolen kan heel simpel zijn of juist uitgebreid. Een simpele vleesmolen heeft een handmatige bediening. Je draait aan een hendel en perst zo het vlees samen. Er is bij de simpelste uitvoeringen vaak maar één uitkomst en dat is gehakt. Een luxere vleesmolen heeft meerdere maalschijven. Iedere schijf levert een andere uitkomst op. Een luxere vleesmolen heeft ook de mogelijkheid om worsten te maken van je vlees. De meeste vleesmolens zijn handmatig in de bediening, maar dit is niet altijd het geval. Sommige vleesmolens zijn elektrisch aangedreven.

Merken

Er zijn verschillende merken vleesmolens. Wil je een echte A-merk vleesmolen, dan zul je voornamelijk een Kenwood, Tefal of Bosch tegenkomen. Dit zijn bekende namen en merken die dus ook vleesmolens in het assortiment hebben. Kenwood en Tefal zijn gericht op keukenapparatuur en accessoires. Het is dus niet gek dat deze merken ook vleesmolens aanbieden. Bosch is beter bekend als merk voor elektrisch gereedschap. Maar het assortiment van Bosch is erg breed. Vandaar dat zij ook elektrische vleesmolens verkopen. Er zijn ook huismerken en minder bekende merken die vleesmolens aanbieden.

Prijzen

Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor een vleesmolen – ook wel gehaktmolen genoemd – is er veel variatie in prijzen. Kwaliteit, merk en mogelijkheden hebben allemaal invloed op de prijs. Dat wil niet zeggen dat de duurste optie de meest uitgebreide en stevigste optie is. Bedenk dus vooral wat je zelf wil of nodig hebt en wat je daar qua prijs voor over hebt. Je kunt een vleesmolen al vanaf € 20 vinden. Voor een handmatige vleesmolen kun je al tot € 400 betalen. Elektrische vleesmolens kunnen tegen de duizend euro oplopen. Dit zijn dan nog de vleesmolens voor in een normale keuken.

Waar te koop

Een vleesmolen kopen kan op verschillende plekken. Als je weet welk merk je wil, kun je vaak via de eigen site bij de webshop een vleesmolen aanschaffen. Daarnaast kun je voor een vleesmolen natuurlijk terecht in keukenzaken. Elektrische vleesmolens kun je vinden in elektronicazaken. Liever niet langs de winkel? Kijk dan bij de webshops van deze zaken, of gewoon bij Bol.com.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Vleesmolen

Wat is een vleesmolen en waar wordt het voor gebruikt?

Een vleesmolen is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om vlees te malen, hakken of te vermalen. Het wordt vaak gebruikt om gehakt te maken of om vlees te verwerken in verschillende gerechten, zoals worsten, gehaktballen of burgers.

Welke soorten vlees kunnen worden gebruikt in een vleesmolen?

Bijna elk soort vlees kan worden gebruikt in een vleesmolen, zoals rundvlees, varkensvlees, kip, lamsvlees of zelfs wild. Het vlees moet echter wel vers en van goede kwaliteit zijn voor het beste resultaat.

Hoe maak ik een vleesmolen schoon?

Het schoonmaken van een vleesmolen is meestal vrij eenvoudig. De meeste vleesmolens zijn voorzien van afneembare onderdelen die gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en met de hand kunnen worden gewassen of in de vaatwasser kunnen worden geplaatst. Het is belangrijk om alle vleesresten grondig te verwijderen om bacteriegroei te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een vleesmolen?

Het gebruik van een vleesmolen heeft verschillende voordelen. Ten eerste kunt u zelf de versheid en kwaliteit van het vlees controleren. Daarnaast kunt u het vlees naar eigen smaak kruiden en mengen. Bovendien kunt u met een vleesmolen ook geld besparen, omdat u goedkoper vlees kunt kopen en het zelf kunt verwerken.

Kan een vleesmolen ook voor andere doeleinden worden gebruikt?

Ja, een vleesmolen kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Naast vlees kan het bijvoorbeeld ook gebruikt worden om groenten, noten of kaas te malen. Sommige vleesmolens hebben verschillende opzetstukken waarmee u verschillende voedingsmiddelen kunt verwerken. Het is echter belangrijk om de vleesmolen grondig schoon te maken voordat u deze voor andere doeleinden gebruikt om kruisbesmetting te voorkomen.

Top 5 Beste kopen
Logo