Vleesmolen
Bijgewerkt: Juli 2024

Vleesmolen

Vleesmolen

Met een vleesmolen kun je je gehakt malen. Daarmee maak je je eigen worsten bijvoorbeeld. In een vleesmolen kun je ook vlees en kruiden bij elkaar voegen. Verschillende soorten vlees bijvoorbeeld. Waar je ook zin in hebt, met een vleesmolen maak jij je eigen vlees. Met een vleesmolen maak je je eigen gehakt of worsten. Zo weet je precies wat er in je vlees zit en kun je je maaltijden geheel naar je eigen smaak maken. Je leest hier meer over de opties, merken en prijzen van vleesmolens. Ook vertellen we je waar je een vleesmolen kunt kopen. 

 

Opties in vleesmolens

Een vleesmolen kan heel simpel zijn of juist uitgebreid. Een simpele vleesmolen heeft een handmatige bediening. Je draait aan een hendel en perst zo het vlees samen. Er is bij de simpelste uitvoeringen vaak maar één uitkomst en dat is gehakt. Een luxere vleesmolen heeft meerdere maalschijven. Iedere schijf levert een andere uitkomst op. Een luxere vleesmolen heeft ook de mogelijkheid om worsten te maken van je vlees. De meeste vleesmolens zijn handmatig in de bediening, maar dit is niet altijd het geval. Sommige vleesmolens zijn elektrisch aangedreven. 

 

Merken

Er zijn verschillende merken vleesmolens. Wil je een echte A-merk vleesmolen, dan zul je voornamelijk een Kenwood, Tefal of Bosch tegenkomen. Dit zijn bekende namen en merken die dus ook vleesmolens in het assortiment hebben. Kenwood en Tefal zijn gericht op keukenapparatuur en accessoires. Het is dus niet gek dat deze merken ook vleesmolens aanbieden. Bosch is beter bekend als merk voor elektrisch gereedschap. Maar het assortiment van Bosch is erg breed. Vandaar dat zij ook elektrische vleesmolens verkopen. Er zijn ook huismerken en minder bekende merken die vleesmolens aanbieden. 

 

Prijzen

Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor een vleesmolen – ook wel gehaktmolen genoemd – is er veel variatie in prijzen. Kwaliteit, merk en mogelijkheden hebben allemaal invloed op de prijs. Dat wil niet zeggen dat de duurste optie de meest uitgebreide en stevigste optie is. Bedenk dus vooral wat je zelf wil of nodig hebt en wat je daar qua prijs voor over hebt. Je kunt een vleesmolen al vanaf € 20 vinden. Voor een handmatige vleesmolen kun je al tot € 400 betalen. Elektrische vleesmolens kunnen tegen de duizend euro oplopen. Dit zijn dan nog de vleesmolens voor in een normale keuken. 

 

Waar te koop

Een vleesmolen kopen kan op verschillende plekken. Als je weet welk merk je wil, kun je vaak via de eigen site bij de webshop een vleesmolen aanschaffen. Daarnaast kun je voor een vleesmolen natuurlijk terecht in keukenzaken. Elektrische vleesmolens kun je vinden in elektronicazaken. Liever niet langs de winkel? Kijk dan bij de webshops van deze zaken, of gewoon bij Bol.com. 

Beste Vleesmolen aanbiedingen van Juli 2024