Viaplay Nederland Abonnement
Bijgewerkt: Juni 2023

Viaplay Nederland Abonnement

Viaplay Nederland Abonnement

Wil jij sport op de voet blijven volgen? Dan ben je vast bekend met Viaplay. Sinds begin 2022 is Formule 1 niet meer live bij Ziggo te kijken. Je hebt daar een andere dienst voor nodig, namelijk Viaplay. Jarenlang had Ziggo de rechten om Formule 1 uit te zenden, maar hier is in 2022 verandering in gekomen. Voorheen kon iedereen op de voet de opmars van Max Verstappen op televisie volgen in de koningsklasse van de motorsport. Toen Max Verstappen wereldkampioen is geworden was het voor Ziggo tijd om afscheid te nemen van de sport, tenminste als het op de live Grands Prix aankomt. Op Ziggo worden nog wel samenvattingen van de wedstrijden uitgezonden. 

 

Waarom heeft Viaplay de rechten gekregen?

De reden dat Viaplay de rechten heeft gekregen om Formule 1 uit te mogen zenden in plaats van Ziggo, is dat Viaplay een hoger bod heeft uitgebracht. Een zender kan de rechten voor een bepaalde periode kopen. Daarna zal er weer een veiling plaatsvinden om de rechten te veilen. Viaplay heeft meer geboden, waardoor Ziggo de rechten is verloren. Viaplay heeft voor de start van het nieuwe seizoen een streamingdienst in Nederland gelanceerd, namelijk op 1 maart. Iedere Nederlander kan via deze dienst voortaan live de Formule 1 volgen. 

 

Wat kun je nog meer op Viaplay kijken?

Viaplay is een volwaardige streamingdienst. Dit betekent dat je er meer op kunt kijken dan alleen de Formule 1. Zo kun je bijvoorbeeld ook kijken naar Bundesliga wedstrijden en Premier League wedstrijden. Daarnaast kun je ook andere sporten op Viaplay kijken, zoals pool, snooker en darten. Als je hebt gekozen voor Viaplay kun je op verschillende apparaten kijken. Zo kun je bijvoorbeeld met een Chromecast, Apple TV of via de Viaplay app op een smart-tv naar Viaplay kijken. Daarnaast kun je Viaplay ook kijken met verschillende mobiele apparaten. Hiermee kijk je thuis of onderweg op jouw smartphone, tablet, Mac of PC. 

 

Series en films op Viaplay


Ben je naast sport ook fan van series en films? Ook dat is met Viaplay geen probleem. Zo kun je op Viaplay ook kijken naar verschillende internationale series en films van grote studio’s. Denk hierbij aan studio’s als Sony en MGM. Daarnaast is Viaplay ook de grootste Scandinavische producent van dramaseries, waardoor je ook op het gebied van series veel aanbod hebt om naar te kijken. Viaplay wil ook Nederlandse Viaplay Originals aan gaan bieden. 

Beste Viaplay Nederland Abonnement aanbiedingen van Juni 2023