Verhuishondje

Op zoek naar het beste verhuishondje? Ontdek hier de top 5 vergelijkingen en maak de juiste keuze voor een stressvrije verhuizing. Lees verder!
Verhuishondje
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
T4ALL meubelroller – 400 kg draagkracht
T4ALL meubelroller – 400 kg draagkracht
Voordelen
handige meubelroller die veel aan kan dankzij de maximale draagkracht van 400 kg. De vier wielen zijn van rubber en zwenkbaar, waarbij twee wielen voorzien zijn van een rem. Een ideaal hulpmiddel om over te beschikken als je gaat verhuizen of zware spullen moet verplaatsen.
Nadelen
afhankelijk van waar je dit product bestelt, kan het slecht verpakt zijn en hierdoor beschadigingen oplopen.
Kreator KRT670001 Transporthulp – tot 200 kg
Kreator KRT670001 Transporthulp – tot 200 kg
Voordelen
deze meubelroller beschikt over vier wendbare wielen die soepel rollen. Dit product is maximaal te belasten tot 200 kg. De wielen zijn voorzien van een anti slip laag, wat er voor zorgt dat je over meer grip beschikt. Voorzien van een fijn handvat.
Nadelen
iets kleiner dan online staat aangegeven – 580 mm x 295 mm in plaats van 600 mm x 300 mm.
Tip: Beste keuze
MAEUX Meubelroller 6-delig – 5 rollers en 1 hefboom
MAEUX Meubelroller 6-delig – 5 rollers en 1 hefboom
Voordelen
met een totale laadcapaciteit van 900 kg kun je een hoop verplaatsen met behulp van deze 6-delige set. Dankzij de inbegrepen 5 rollers en 1 hefboom ben je van vrijwel alles voorzien wat je nodig hebt. Deze producten zijn makkelijk te gebruiken en van een hoge kwaliteit. De handvaten zijn anti slip.
Nadelen
anti slip matjes zitten niet inbegrepen.
Meubelroller set 4x Meubeltransporter Trolley Transporthulp – 5-delig Verhuishondje
Meubelroller set 4x Meubeltransporter Trolley Transporthulp – 5-delig Verhuishondje
Voordelen
de meubelrollers hebben een draagkracht van 150 kg per stuk. Geschikt voor het tillen van loodzware meubels en apparaten. De set bevat vier meubelglijders en een meubellift. De wielen rollen soepel en laten geen krassen achter op je vloer. Dit product is eenvoudig te gebruiken.
Nadelen
er zijn producten met vriendelijkere prijzen verkrijgbaar.
T4ALL Transporthulp - Set van 2 – MDF – 580 x 300 mm – 200 kg
T4ALL Transporthulp - Set van 2 – MDF – 580 x 300 mm – 200 kg
Voordelen
ideaal voor het verplaatsen van allerlei spullen tijdens een verhuizing of klus. Dit product heeft een maximaal belastbaar gewicht van 200 kg. De massieve banden zijn stevig en bewegen soepel.
Nadelen
gemaakt van MDF en dus niet van multiplex.

Beste VerhuishondjeKoopgids: Welke Verhuishondje is de beste koop van juni 2024?

Wie gaat verhuizen heeft beslist een verhuishondje nodig. Dat is een stuk gereedschap waarmee zonder zwaar te tillen onhandige of zware spullen kunnen worden verplaatst. Een verhuishondje, ook wel een dolly genoemd, is in feite niets anders dan een sterke plank, waar 4 wielen onder zijn gemonteerd. De constructie is zo simpel, dat je er gemakkelijk zelf één kunt maken. Maar het is natuurlijk gemakkelijker en het bespaart tijd als je een kant en klaar verhuishondje koopt. De prijs is zo laag, dat het misschien zelfs aantrekkelijk is om meerdere verhuishondjes te kopen.

Materiaal van de wielen van verhuishondje

Verhuizers hebben altijd meerdere formaten van een verhuishondje bij zich. Dat is handig, want dan kan een dolly met de juiste capaciteit bij de te verhuizen spullen worden gezocht. Een verhuishondje wordt niet alleen gebruikt voor verhuizingen. In grote bedrijven en ziekenhuizen zijn vaak grote kratten, waar spullen in zitten die worden verplaatst. Ook dat kan met een dolly. Bij deze professionele verhuishondjes is de keus van de wielen belangrijk. Wielen van polyamide zijn geschikt voor harde effen ondergronden, maar het rijden maakt wel lawaai. Rubberen wielen, zowel met als zonder profiel, zijn geschikt voor alle ondergronden en laten geen krassen achter. Rubber veroorzaakt weinig geluidsoverlast tijdens het rijden.

Op de juiste manier gewicht dragen met een verhuishondje

In principe kan een verhuishondje heel veel gewicht dragen. Dat is fijn, want hoe meer gewicht er op de dolly rust, des te minder er hoeft te worden getild. Voor zeer grote objecten is het mogelijk om 2 dolly’s te gebruiken. Als je een groot object op 1 verhuishondje zet moet het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij het midden van de houten plank liggen. In de meeste gevallen betekent dit, dat je het object midden op de verhuishond legt. Bij gebruik van 2 dolly’s kan aan elke zijde van het object een verhuishondje worden gebruikt.

Waar kun je een verhuishondje kopen?

Een verhuishondje wordt behalve een dolly ook wel een meubelroller, een meubeltransporter of een meubelhondje genoemd. Het gaat in alle gevallen om een plank met vier wielen eronder. De prijzen variëren van een paar tientjes tot meer dan € 100. De producten met de hogere prijzen hebben vaak een sterkere plank en een betere kwaliteit wielen. Er zitten dan rollagers in. Een meubelhondje is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. Voor een professioneel meubelhondje moet je naar een vakhandel voor gereedschap. Als je alleen een meubelhondje nodig hebt voor een verhuizing en daarna nooit weer, kun je bij een verhuisbedrijf vaak een paar verhuishondjes huren. 

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Verhuishondje

Wat is een verhuishondje?

Een verhuishondje is een term die wordt gebruikt voor een hond die van het ene naar het andere huis verhuist. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een verandering in de gezinssituatie, een verhuizing naar een andere locatie of het overlijden van de eigenaar.

Waarom worden honden soms verhuisd?

Er zijn verschillende redenen waarom honden worden verhuisd. Soms kunnen eigenaren niet langer voor hun hond zorgen vanwege persoonlijke omstandigheden, zoals een scheiding, financiële problemen of gezondheidsproblemen. In andere gevallen kan een verandering in levensstijl, zoals een verhuizing naar een huis waar honden niet zijn toegestaan, ook leiden tot het verhuizen van de hond.

Waar kan ik verhuishondjes adopteren?

Verhuishondjes kunnen worden geadopteerd via verschillende kanalen, zoals dierenasielen, opvangcentra, reddingsgroepen en online platforms. Deze organisaties werken vaak samen met eigenaren die niet langer voor hun hond kunnen zorgen en zoeken nieuwe liefdevolle huizen voor de honden.

Wat zijn de voordelen van het adopteren van een verhuishondje?

Het adopteren van een verhuishondje heeft verschillende voordelen. Ten eerste geef je een hond een tweede kans op een gelukkig leven, wat ontzettend lonend kan zijn. Verhuishondjes zijn vaak al zindelijk en hebben al enige training gehad. Bovendien kan het adopteren van een verhuishondje vaak goedkoper zijn dan het kopen van een puppy.

Wat moet ik weten voordat ik een verhuishondje adopteer?

Voordat je een verhuishondje adopteert, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je de tijd, ruimte en middelen hebt om voor de hond te zorgen. Informeer naar de gezondheidsen gedragsachtergrond van de hond en zorg ervoor dat je begrijpt welke zorg, voeding en training de hond nodig heeft. Het is ook belangrijk om te weten of de hond goed met andere huisdieren of kinderen kan omgaan, afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Top 5 Beste kopen
Logo