Verhuishondje
Bijgewerkt: Maart 2023

Verhuishondje

Verhuishondje

Wie gaat verhuizen heeft beslist een verhuishondje nodig. Dat is een stuk gereedschap waarmee zonder zwaar te tillen onhandige of zware spullen kunnen worden verplaatst. Een verhuishondje, ook wel een dolly genoemd, is in feite niets anders dan een sterke plank, waar 4 wielen onder zijn gemonteerd. De constructie is zo simpel, dat je er gemakkelijk zelf één kunt maken. Maar het is natuurlijk gemakkelijker en het bespaart tijd als je een kant en klaar verhuishondje koopt. De prijs is zo laag, dat het misschien zelfs aantrekkelijk is om meerdere verhuishondjes te kopen.

Materiaal van de wielen van verhuishondje

Verhuizers hebben altijd meerdere formaten van een verhuishondje bij zich. Dat is handig, want dan kan een dolly met de juiste capaciteit bij de te verhuizen spullen worden gezocht. Een verhuishondje wordt niet alleen gebruikt voor verhuizingen. In grote bedrijven en ziekenhuizen zijn vaak grote kratten, waar spullen in zitten die worden verplaatst. Ook dat kan met een dolly. Bij deze professionele verhuishondjes is de keus van de wielen belangrijk. Wielen van polyamide zijn geschikt voor harde effen ondergronden, maar het rijden maakt wel lawaai. Rubberen wielen, zowel met als zonder profiel, zijn geschikt voor alle ondergronden en laten geen krassen achter. Rubber veroorzaakt weinig geluidsoverlast tijdens het rijden.

Op de juiste manier gewicht dragen met een verhuishondje

In principe kan een verhuishondje heel veel gewicht dragen. Dat is fijn, want hoe meer gewicht er op de dolly rust, des te minder er hoeft te worden getild. Voor zeer grote objecten is het mogelijk om 2 dolly’s te gebruiken. Als je een groot object op 1 verhuishondje zet moet het zwaartepunt zo dicht mogelijk bij het midden van de houten plank liggen. In de meeste gevallen betekent dit, dat je het object midden op de verhuishond legt. Bij gebruik van 2 dolly’s kan aan elke zijde van het object een verhuishondje worden gebruikt.

Waar kun je een verhuishondje kopen?

Een verhuishondje wordt behalve een dolly ook wel een meubelroller, een meubeltransporter of een meubelhondje genoemd. Het gaat in alle gevallen om een plank met vier wielen eronder. De prijzen variëren van een paar tientjes tot meer dan € 100. De producten met de hogere prijzen hebben vaak een sterkere plank en een betere kwaliteit wielen. Er zitten dan rollagers in. Een meubelhondje is verkrijgbaar bij elke bouwmarkt. Voor een professioneel meubelhondje moet je naar een vakhandel voor gereedschap. Als je alleen een meubelhondje nodig hebt voor een verhuizing en daarna nooit weer, kun je bij een verhuisbedrijf vaak een paar verhuishondjes huren. 

 

Beste Verhuishondje aanbiedingen van Maart 2023