Sub Vaten

Op zoek naar de beste sub vaten? Vergelijk de top 5 sub vaten met deze handige gids. Ontdek de beste keuze voor jouw behoeften en geniet van ultieme thuistap biertjes.
Sub Vaten
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Heineken Sub vat
Heineken Sub vat
Voordelen
Zeer populair voor feestjes en partijen. Gemakkelijk aan te sluiten. Ook leverbaar in grootverpakking.
Nadelen
Na openen is het vat slechts 15 dagen te gebruiken.
Sub vat Hertog Jan
Sub vat Hertog Jan
Voordelen
Traditioneel gebrouwen: Hertog Jan wordt traditioneel gebrouwen, wat een rijke, complexe smaak garandeert. Breed assortiment: Hertog Jan biedt een breed assortiment aan bieren, van pilsners tot speciaalbieren.
Nadelen
Soms niet leverbaar voor The Sub tap.
Tip: Beste keuze
Sub vat Desperados
Sub vat Desperados
Voordelen
Unieke smaak: Desperados combineert bier met tequila voor een unieke, verfrissende smaak. Ideaal voor feesten: Met zijn levendige karakter is Desperados een perfecte keuze voor feesten.
Nadelen
Geen grotere formaten beschikbaar, alleen 2 liter.
Sub vat Birra Moretti
Sub vat Birra Moretti
Voordelen
Authentiek Italiaans: Birra Moretti is een authentiek Italiaans bier met een rijke geschiedenis. Verfrissend en licht: Het heeft een lichte, verfrissende smaak, ideaal voor warme dagen.
Nadelen
Niet in elke winkel beschikbaar.

Beste Sub VatenKoopgids: Welke Sub Vaten zijn de beste koop van april 2024?

Wat zijn The Sub vaten precies en hoe werkt het

“The SUB” is een thuistap systeem dat is gemaakt door Heineken, waarmee je thuis bier kunt tappen. De vaten die voor dit systeem worden gebruikt, worden “SUB vaten” of “SUB kegs” genoemd. Deze vaten hebben een capaciteit van 2 liter en zijn beschikbaar in verschillende biermerken, zoals Heineken zelf, maar ook merken zoals Desperados, Affligem, en anderen.

Een SUB vat wordt in het thuistap systeem geplaatst, en het bier kan vervolgens worden getapt door een speciale kraan. Het systeem koelt het bier tot een ideale drinktemperatuur, en zorgt ook voor de juiste hoeveelheid koolzuur, zodat het bier een goede schuimkraag heeft.

Let op: het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van het SUB systeem en de bijbehorende vaten.

Sub vaten waar te koop

SUB vaten zijn te koop op verschillende plaatsen, zowel in fysieke winkels als online. Hier zijn een paar plaatsen waar je ze zou kunnen vinden:

Heineken’s eigen online winkel: De officiële website van Heineken heeft meestal een breed scala aan biermerken beschikbaar in SUB vaten.

Online retailers: Websites zoals Amazon en Bol.com verkopen vaak SUB vaten.

Speciaalzaken: Sommige drank- of bierspeciaalzaken kunnen SUB vaten op voorraad hebben.

Supermarkten: Grote supermarktketens kunnen ook SUB vaten aanbieden, hoewel de beschikbaarheid en selectie kan variëren.

Het is altijd een goed idee om van tevoren te controleren of het specifieke bier dat je zoekt beschikbaar is, aangezien niet alle bieren in SUB vaten worden aangeboden. Daarnaast zijn prijzen en beschikbaarheid onderhevig aan verandering, dus het is handig om verschillende winkels te vergelijken om de beste deal te vinden. Andere plekken waar je Sub vaten kunt kopen zijn Gall en Gall, Jumbo en AH.

Sub vaten zelf vullen

Het zelf vullen van SUB-vaten wordt over het algemeen niet aanbevolen door de fabrikant. Deze vaten zijn ontworpen om eenmalig te worden gebruikt en daarna te worden gerecycled. Ze zijn niet gemaakt om gemakkelijk te worden geopend, gevuld en opnieuw verzegeld, en het proberen om dit te doen kan leiden tot lekken of problemen met de druk in het vat.

Bovendien, zelfs als je erin slaagt om een vat opnieuw te vullen zonder het te beschadigen, zijn er nog andere potentiële problemen. Een daarvan is de hygiëne: zonder de juiste reiniging en sterilisatie van het vat, zou je het risico kunnen lopen op bacteriële contaminatie van het bier.

Het andere potentiële probleem heeft te maken met de kwaliteit van het bier. Brouwerijen vullen hun vaten onder specifieke omstandigheden om ervoor te zorgen dat het bier vers en koolzuurhoudend blijft. Zonder de juiste apparatuur en kennis zou het moeilijk zijn om dezelfde resultaten thuis te bereiken.

Over het algemeen is het veiliger en gemakkelijker om gewoon nieuwe SUB-vaten te kopen dan om te proberen ze zelf te vullen. Als je geïnteresseerd bent in het thuis brouwen en tappen van je eigen bier, zijn er andere systemen beschikbaar die beter geschikt zijn voor dat doel, zoals mini-brouwerijen en herbruikbare thuistap systemen.

Welke smaken sub vaten zijn er allemaal

De beschikbare smaken van SUB vaten kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de voorraad van de retailer, maar hier zijn enkele bieren die je zou kunnen vinden in de vorm van SUB vaten:

Heineken: Een van de meest bekende merken van de fabrikant, Heineken is een verfrissende pilsener.

Affligem Blond: Dit is een Belgisch blond bier met een lichte, fruitige smaak.

Desperados: Dit is een tequila-gearomatiseerd bier.

Birra Moretti: Dit is een Italiaanse lager met een lichte, knapperige smaak.

Tiger: Een Aziatische lager met een verfrissende, iets bittere smaak.

Wieckse Witte: Dit is een witbier met een lichte, verfrissende smaak.

Brand Weizen: Een Weizenbier met de typische smaken van een tarwebier zoals banaan en kruidnagel.

Brand IPA: Een India Pale Ale met een sterkere, hoppige smaak.

Dit zijn slechts enkele van de vele merken en stijlen van bier die kunnen worden aangeboden in SUB vaten. De beschikbaarheid kan variëren, dus het is een goed idee om de website van de fabrikant of je lokale retailer te controleren om te zien wat er momenteel beschikbaar is.

Hoeveel glazen kan ik uit een Sub vat halen

Een SUB vat, ook wel bekend als een SUB keg, heeft een capaciteit van 2 liter. De hoeveelheid glazen die je uit een SUB vat kunt halen, hangt af van de grootte van je glazen. Hier zijn een paar schattingen:

  • Als je standaard bierglazen van 500 ml gebruikt (dit is een vrij groot glas, vaak gebruikt voor pilseners of andere lagers), kun je vier glazen uit een SUB vat halen.
  • Als je kleinere glazen van 330 ml gebruikt (dit is een meer typische grootte voor veel speciaalbieren), kun je ongeveer zes glazen uit een SUB vat halen.
  • Als je nog kleinere glazen van 250 ml gebruikt (dit is een klein bierglas, vaak gebruikt voor zeer sterke bieren), kun je acht glazen uit een SUB vat halen.

Let op, dit zijn schattingen en het werkelijke aantal glazen kan variëren afhankelijk van hoe vol je de glazen vult en hoeveel schuim er op het bier zit. Ook kan de laatste hoeveelheid bier uit het vat wat schuimiger zijn, wat ook invloed kan hebben op het totaal aantal glazen.

Sub vat aansluiten

Het aansluiten van een SUB-vat op je thuistap-systeem is een vrij eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Koel je SUB-vat: Voor het beste resultaat moet je het vat eerst ongeveer 6 tot 10 uur in de koelkast zetten om het op de juiste temperatuur te krijgen.

Open het thuistap-systeem: Haal de deksel aan de bovenkant van je SUB-systeem omhoog.

Plaats het vat: Schuif het gekoelde SUB-vat in het systeem. De tuit van het vat (waar het bier uitkomt) moet naar de voorkant van het apparaat wijzen.

Sluit het vat aan: Duw de tuit van het vat in de aansluiting aan de voorkant van het SUB-systeem. Het moet met een klik op zijn plaats klikken.

Sluit het systeem: Doe de deksel van het SUB-systeem omlaag om het vat af te sluiten.

Laat het systeem koelen: Het kan een tijdje duren voordat het systeem het vat tot de juiste temperatuur heeft gekoeld (ongeveer 2 graden Celsius). Er is een indicator op het systeem die groen wordt wanneer het vat klaar is om te tappen.

Tap je bier: Zodra het vat is gekoeld, kun je beginnen met tappen. Zorg ervoor dat je het glas in een hoek van 45 graden houdt terwijl je tapt om overmatig schuim te voorkomen.

Geniet van je bier: Wanneer je klaar bent met tappen, kun je genieten van je vers getapte bier!

Vergeet niet om de instructies van de fabrikant te volgen bij het installeren en gebruiken van het SUB-systeem en de bijbehorende vaten. Het niet opvolgen van deze instructies kan leiden tot slechte prestaties of schade aan het systeem.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over Sub Vaten

Wat zijn The Sub vaten?

The Sub vaten, ook wel bekend als TORPS, zijn speciaal ontworpen biervaten voor The Sub thuistap. Ze hebben een inhoud van 2 liter en zijn bedoeld om het bier vers en onder de juiste druk te houden.

Hoe lang blijft het bier in The Sub vat vers nadat het is geopend?

Na het plaatsen van een TORP in The Sub blijft het bier tot 15 dagen vers. Zorg ervoor dat het apparaat aanstaat en goed gekoeld is voor optimale versheid.

Kan ik andere biermerken in The Sub vaten krijgen of alleen Heineken?

Hoewel The Sub een product van Heineken is, biedt het bedrijf een verscheidenheid aan biermerken in hun TORPS aan, waaronder Heineken zelf, maar ook Affligem, Birra Moretti, Desperados en andere merken, afhankelijk van de beschikbaarheid en de regio.

Hoe moet ik The Sub vaten bewaren voordat ik ze gebruik?

Het wordt aanbevolen om TORPS koel te bewaren, idealiter in de koelkast, voordat je ze in The Sub plaatst. Een gekoelde TORP zorgt voor een direct perfect getapt biertje.

Waar kan ik The Sub vaten kopen?

Je kunt TORPS kopen bij verschillende winkels die alcoholische dranken verkopen, of online via de officiële website van The Sub of andere geautoriseerde retailers.

Top 5 Beste kopen
Logo