Verfspuit
Bijgewerkt: Maart 2023

Verfspuit

Verfspuit

Je kunt op veel verschillende manieren de muren en plafonds in een woning verven. Zo kun je bijvoorbeeld met een verfkwast en een verfroller aan de slag gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om met de verfspuit aan de slag te gaan. Het verfspuiten van muren is vaak wat minder bekend, maar wordt toch door veel schilders gedaan. Daarnaast kun je ook zelf aan de slag gaan met een verfspuit. Maar wat houdt verfspuiten nu eigenlijk precies in en wat zijn de voordelen?

 

Wat is een verfspuit?

Een verfspuit is een speciaal apparaat waarmee je de verf als het ware op de muren spuit. Eigenlijk werkt het proces relatief simpel, je vult het apparaat met verf of zorgt dat het apparaat met verf verbonden is en je spuit de verf op de muur. Met een verfspuit wordt de verf altijd op een gelijkmatige manier op de muur gespoten, waardoor er een egaal resultaat ontstaat. Je kunt een verfspuit zowel voor de muur als voor het plafond gebruiken.

 

De voordelen van een verfspuit

Naast dat de verf erg egaal zonder banen of strepen aangebracht wordt, zijn er nog meer voordelen verbonden aan het verfspuiten van de muur. Een van de grootste voordelen is dat het werk een stuk minder arbeidsintensief is in vergelijking met het sauzen van muren. Dit komt doordat je enkel met de verfspuit richting de muur hoeft te spuiten om de verf aan te brengen. Je hoeft geen zwarte verfrollers meer te tillen en de hele tijd in de verf te rollen. Doordat het verfspuiten zoveel makkelijker en sneller is, is het ideaal om grote oppervlaktes mee te schilderen. Een ander voordeel is dat de verf verneveld wordt, waardoor de verf een stuk sneller en gelijkmatiger droogt. 

 

Tips bij het kopen van een verfspuit
Ben jij van plan om een verfspuit te kopen? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je. Kijk bijvoorbeeld goed naar de soort verfspuit. Er zijn verfspuiten waarbij het reservoir vast aan de machine zit, waardoor je zowel de verfspuit als de verf in één hand vast moet houden. Bij kleinere verfklussen is dit geen probleem, maar bij grotere verfklussen kan de verfspuit al snel te zwaar worden. Dan is een verfspuit met een los reservoir dat op de grond staat een stuk handiger. 

 

Als je gaat verfspuiten, is het belangrijk dat de verfspuit op de juiste afstand vanaf de muur of het plafond gehouden wordt. Meestal is dit tussen de 15 en 25 cm. Als je de verfspuit te dicht tegen de muur houdt, kan de verf zich niet goed verdelen waardoor er druppels en vlekken gaan ontstaan. Als je te ver weg staat gaat er erg veel verf verloren, waardoor je meer verf nodig hebt. 

Beste Verfspuit aanbiedingen van Maart 2023