Mini PC

Op zoek naar de beste mini pc? Ontdek hier de top 5 modellen en vergelijk functies, prestaties en prijzen voor de ultieme keuze.
Voor-
delen
Nadelen
Waar te koop?
Beste prijs/kwaliteit
Apple Mac Mini (2020) 16GB/512GB Apple M1 chip
Apple Mac Mini (2020) 16GB/512GB Apple M1 chip
Voordelen
Voorzien van een Apple M1 chip waarmee je moeiteloos zwarte programma’s kunt draaien. Voorzien van 16 gb werkgeheugen. Compact formaat waardoor de Mac Mini eenvoudig te plaatsen is.
Nadelen
Wordt geleverd zonder muis, toetsenbord en dvd speler.
Acer Revo RN96 I56111V
Acer Revo RN96 I56111V
Voordelen
Voorzien van 8 gb werkgeheugen en een Intel Core i5 processor zodat je zonder moeite meerdere lichte programma’s tegelijkertijd kunt gebruiken. Voorzien van een HDMI en displayport poort zodat je 2 monitoren aan kunt sluiten. Zeer compact formaat.
Nadelen
Je hebt minimaal een Intel Core i7 processor nodig om zwaardere programma’s te gebruiken.
Tip: Beste keuze
Lenovo ThinkCentre M70q G2 11MY0033MH
Lenovo ThinkCentre M70q G2 11MY0033MH
Voordelen
Voorzien van Windows 10 Pro waardoor je bestanden goed beveiligd zijn. Je kunt inloggen via Remote Desktop op een andere computer binnen het domein. Voorzien van een Intel Core i5 processor en 16 gb werkgeheugen. Kan het multitasken van meerdere lichte programma’s aan.
Nadelen
Niet geschikt voor het bewerken van video’s.
Intel NUC Compleet PC | Pentium J5005 - Quad Core | 8 GB DDR4 | 240 GB SSD | 2x HDMI | Windows 10 Pro
Intel NUC Compleet PC | Pentium J5005 - Quad Core | 8 GB DDR4 | 240 GB SSD | 2x HDMI | Windows 10 Pro
Voordelen
Zeer kleine behuizing van 11 bij 11 cm. Compleet systeem met moederbord, processor, opslag, geheugen en wireless ontvanger. Wordt geleverd met bevestigingsplaatje waarmee je het apparaat eenvoudig achter een beeldscherm kunt bevestigen.
Nadelen
De video in 4K is niet optimaal.
PEPPER JOBS Windows 11 computer GLK-UC2X v2
PEPPER JOBS Windows 11 computer GLK-UC2X v2
Voordelen
Wordt aangedreven door energiezuinige N4120 Intel quad-core processors. Voorzien van een stil koelsysteem. Levert maximale prestaties. Ondersteunt tot 3 4K 60Hz beeldschermuitgangen tegelijkertijd.
Nadelen
Het is aan te raden om extra geheugen toe te voegen.

Beste Mini PCKoopgids: Welke Mini PC is de beste koop van april 2024?

Als we op zoek zijn naar een nieuwe computer, kiezen we meestal voor een laptop of een grote vaste computer. Aan beide computers zijn voordelen verbonden. Zo kun je een laptop makkelijker meenemen en is een grote vaste computer meestal voorzien van een groot geheugen en goede prestaties. Toch bestaat er naast deze computers ook nog een alternatief, namelijk de mini pc. Met een mini pc kun je vaak alles wat je met een laptop of grote vaste pc kunt doen, terwijl de pc zelf een stuk minder ruimte inneemt op het bureau.

Een goed alternatief voor een laptop

Als je veel thuis aan het werk bent of niet veel met de computer hoeft te reizen, is een laptop niet altijd nodig. Een laptop heeft vaak beperkte mogelijkheden, aangezien het apparaat licht van gewicht moet zijn en makkelijk mee te nemen moet zijn. Toch wil ook niet iedereen gelijk voor een grote tower pc kiezen. Deze neemt namelijk ontzettend veel ruimte in, of je deze nu op of onder het bureau zet. Een goed alternatief is dan een mini pc. Een mini pc is eigenlijk een normale pc, maar dan in een zeer compact formaat. De interne componenten zijn te vergelijken met die van een laptop, alleen is er bij een mini pc geen vast scherm en toetsenbord verbonden, het is enkel de computerkast in een zeer compacte behuizing.

Klein formaat en goede prestaties

De mini pc is vaak even groot of zelfs kleiner dan een boek. Een mini pc is dus zeer compact, waardoor het apparaat niet veel ruimte in zal nemen. Je kunt een mini pc makkelijker kwijt op het bureau en soms zelfs achter een monitor plaatsen om nog meer ruimte te besparen. Als je kijkt naar de prestaties van een mini pc zijn deze vergelijkbaar met die van een echte desktop. Een krachtige mini pc kan vaak meer dan een laptop, waardoor een mini pc voor vrijwel ieder programma te gebruiken is.

Een mini pc naar wens

Er zijn veel verschillende soorten mini pc’s verkrijgbaar. Het verschil tussen deze mini pc’s zit hem voornamelijk in de hardware. Er zijn mini pc’s die enkel geschikt zijn voor meer simpele doeleinden zoals het verwerken van tekst en het versturen van e-mails. Daarnaast zijn er ook mini pc’s die zijn voorzien van een betere processor, waardoor de mini pc ook geschikt is voor het bewerken van foto’s en video’s. Er is dus eigenlijk altijd wel een mini pc te vinden die bij jouw wensen aansluit. Als je voor een betere mini pc kiest, gaat wel de prijs omhoog. Dit komt door de betere hardware die in de mini pc aanwezig is. Als je geen veeleisende software gaat gebruiken, is een simpele mini pc ook voldoende.

Geen berichten voor deze criteria.

Veelgestelde vragen over een Mini PC

Wat is een mini pc?

Een mini pc is een compacte computer die alle essentiële componenten van een desktopcomputer bevat, maar in een kleinere behuizing is gebouwd. Het is ontworpen om ruimte te besparen en draagbaarheid te bieden.

Wat zijn de voordelen van een mini pc?

Enkele voordelen van een mini pc zijn dat het minder ruimte in beslag neemt, draagbaar is en gemakkelijk kan worden verplaatst, en het verbruikt over het algemeen minder energie dan een traditionele desktopcomputer.

Kan een mini pc dezelfde taken uitvoeren als een gewone desktopcomputer?

Ja, een mini pc kan dezelfde taken uitvoeren als een gewone desktopcomputer. Het kan worden gebruikt voor internetten, e-mailen, tekstverwerking, multimedia-entertainment, en zelfs lichte gaming en grafisch ontwerp, afhankelijk van de specificaties van de mini pc.

Kan een mini pc worden uitgebreid of geüpgraded?

Ja, veel mini pc’s bieden de mogelijkheid om componenten zoals het RAM-geheugen en de opslagruimte te upgraden. Sommige modellen hebben zelfs extra aansluitingen voor externe apparaten zoals harde schijven of grafische kaarten.

Zijn mini pc’s duurder dan gewone desktopcomputers?

Over het algemeen zijn mini pc’s iets duurder dan gewone desktopcomputers met vergelijkbare specificaties, vanwege de compacte vormfactor en draagbaarheid. Echter, de prijzen variëren afhankelijk van het merk, de specificaties en de functies van de mini pc.

Top 5 Beste kopen
Logo