Mini PC
Bijgewerkt: Juli 2024

Mini PC

Mini PC

Als we op zoek zijn naar een nieuwe computer, kiezen we meestal voor een laptop of een grote vaste computer. Aan beide computers zijn voordelen verbonden. Zo kun je een laptop makkelijker meenemen en is een grote vaste computer meestal voorzien van een groot geheugen en goede prestaties. Toch bestaat er naast deze computers ook nog een alternatief, namelijk de mini pc. Met een mini pc kun je vaak alles wat je met een laptop of grote vaste pc kunt doen, terwijl de pc zelf een stuk minder ruimte inneemt op het bureau.

 

Een goed alternatief voor een laptop

Als je veel thuis aan het werk bent of niet veel met de computer hoeft te reizen, is een laptop niet altijd nodig. Een laptop heeft vaak beperkte mogelijkheden, aangezien het apparaat licht van gewicht moet zijn en makkelijk mee te nemen moet zijn. Toch wil ook niet iedereen gelijk voor een grote tower pc kiezen. Deze neemt namelijk ontzettend veel ruimte in, of je deze nu op of onder het bureau zet. Een goed alternatief is dan een mini pc. Een mini pc is eigenlijk een normale pc, maar dan in een zeer compact formaat. De interne componenten zijn te vergelijken met die van een laptop, alleen is er bij een mini pc geen vast scherm en toetsenbord verbonden, het is enkel de computerkast in een zeer compacte behuizing.

 

Klein formaat en goede prestaties

De mini pc is vaak even groot of zelfs kleiner dan een boek. Een mini pc is dus zeer compact, waardoor het apparaat niet veel ruimte in zal nemen. Je kunt een mini pc makkelijker kwijt op het bureau en soms zelfs achter een monitor plaatsen om nog meer ruimte te besparen. Als je kijkt naar de prestaties van een mini pc zijn deze vergelijkbaar met die van een echte desktop. Een krachtige mini pc kan vaak meer dan een laptop, waardoor een mini pc voor vrijwel ieder programma te gebruiken is.

 

Een mini pc naar wens

Er zijn veel verschillende soorten mini pc’s verkrijgbaar. Het verschil tussen deze mini pc’s zit hem voornamelijk in de hardware. Er zijn mini pc’s die enkel geschikt zijn voor meer simpele doeleinden zoals het verwerken van tekst en het versturen van e-mails. Daarnaast zijn er ook mini pc’s die zijn voorzien van een betere processor, waardoor de mini pc ook geschikt is voor het bewerken van foto’s en video’s. Er is dus eigenlijk altijd wel een mini pc te vinden die bij jouw wensen aansluit. Als je voor een betere mini pc kiest, gaat wel de prijs omhoog. Dit komt door de betere hardware die in de mini pc aanwezig is. Als je geen veeleisende software gaat gebruiken, is een simpele mini pc ook voldoende. 

Beste Mini PC aanbiedingen van Juli 2024